Ухвала
від 26.09.2023 по справі 474/1108/21
ВРАДІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 474/1108/21

Провадження № 2/474/10/23

УХВАЛА

про закінчення підготовчого провадження у справі та призначення справи

до судового розгляду по суті

26.09.23р. смт Врадіївка

Врадіївський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Сокола Ф.Г.

за участю секретаря судового засідання Тодосьєвої А.С.

представниці позивачки ОСОБА_1

відповідачки ОСОБА_2

розглянув у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження матеріали цивільної справи за позовом Акціонерного товариства Оператор газорозподільчої системи Миколаївгаз до ОСОБА_3 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за необлікований (донарахований) об`єм природного газу, -

встановив:

29.12.2021р. Акціонерне товариство Оператор газорозподільчої системи Миколаївгаз (далі - позивач) звернулося до суду з позовом до ОСОБА_3 та ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за необлікований (донарахований) об`єм природного газу в сумі 14 880 грн. 15 коп.

В судовому засіданні представниця позивача ОСОБА_1 зазначила про відсутність зі сторони позивача заяв та клопотання, окрім раніше поданих, щодо процесуальних дій, які необхідно вчинити до початку розгляду справи по суті, та не заперечила щодо закінчення підготовчого провадження та призначення розгляду справи по суті. А також не заперечила щодо задоволення клопотання відповідачки ОСОБА_2 про виклик свідків.

Відповідачка ОСОБА_2 зазначила про відсутність із її сторони заяв та клопотання, окрім раніше поданих, щодо процесуальних дій, які необхідно вчинити до початку розгляду справи по суті, та не заперечила щодо закінчення підготовчого провадження та призначення розгляду справи по суті. А також підтримала раніше подане клопотання про виклик свідків.

Відповідачка ОСОБА_3 у підготовче судову засідання не з`явилася, хоча належним чином, в порядку визначеному ст.ст. 128-131 ЦПК України, повідомлена про час, дату і місце проведення судового засідання, про причини неявки не повідомила.

Відповідно до приписів ст.ст. 198 та 223 ЦПК України та з огляду на вищевикладене, суд вважає за можливе провести підготовче судове засідання за відсутності відповідачки ОСОБА_3 , оскільки неявка останньої не перешкоджає проведенню підготовчого провадження та в останньої було достатньо часу для організації свого з`явлення в судові засідання, а також звернення до суду із заявами та клопотаннями щодо процесуальних дій, які необхідно вчинити до початку розгляду справи по суті.

Розглянув питання щодо необхідності закінчення підготовчого провадження та призначення справи до розгляду по суті, судом встановлено таке.

Під час підготовчого провадження судом розглядалися процесуальні питання щодо залучення до участі у справі співвідповідача, долучення до матеріалів справи відзивів на позов та додаткових доказів, витребування доказів, призначення судової почеркознавчої експертизи, зупинення та відновлення провадження у справі.

Крім того 09.11.2022р. відповідачка ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про виклик та допит свідків ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , які можуть підтвердити обставини виклику аварійної служби щодо ненавмисного пошкодження газового лічильника.

Положеннями ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого засідання.

За приписами ч.ч. 1-4 ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити. Заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, - до початку першого судового засідання у справі. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

У підготовчому судовому засіданні у відповідності до вимог ст. 189 ЦПК України виконано завдання підготовчого провадження, в ході якого перевірено виконання вимог ст.ст. 197, 198 ЦПК України.

На підставі викладеного, зважаючи на те, що судом вирішено питання, передбачені ст. 197 ЦПК України, суд вважає, що слід закінчити підготовче провадження та призначити справу до розгляду по суті, визначивши дату, час та місце проведення судового засідання, а також задовольнити клопотання про виклик свідків.

Керуючись ст.ст. 189, 196-198, 200, 259-263 ЦПК України, суд, -

постановив:

Закінчити підготовче провадження у справі за позовом Акціонерного товариства Оператор газорозподільчої системи Миколаївгаз до ОСОБА_3 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за необлікований (донарахований) об`єм природного газу.

Призначити справу до судового розгляду по суті у приміщенні Врадіївського районного суду Миколаївської області на 21 листопада 2023 року о 14 год. 00 хв.

У судове засідання для розгляду справи по суті викликати учасників судового розгляду.

Клопотання відповідачки ОСОБА_2 про виклик свідка - задовольнити.

Викликати у судове засідання, яке відбудеться у приміщенні Врадіївського районного суду Миколаївської області на 21 листопада 2023 року о 14 год. 00., свідків ОСОБА_4 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_5 , який проживає за адресою: АДРЕСА_2 , та попередити останніх про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи за відмову від давання показань на вимогу суду, згідно ст.ст. 384, 385 КК України.

Свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини. У разі неможливості прибуття до суду за викликом суду свідок зобов`язаний завчасно повідомити про це суд.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ф.Г. Сокол

СудВрадіївський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113702634
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —474/1108/21

Постанова від 12.07.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 01.07.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Ухвала від 30.05.2024

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Ямкова О. О.

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Рішення від 25.04.2024

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 04.04.2023

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

Ухвала від 15.07.2022

Цивільне

Врадіївський районний суд Миколаївської області

Сокол Ф. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні