Ухвала
від 26.09.2023 по справі 591/1845/23
ЗАРІЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа №591/1845/23

Провадження № 2-п/591/53/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 вересня 2023 року м. Суми

Зарічний районний суд м. Суми в складі:

головуючого судді Сидоренко А.П.

з участю секретаря судового засідання Чмуневич М.О.

представника заявника Зацепіна В.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву представника ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «АКАДЕМ TV» Зацепіна Віктора Сергійовича про перегляд заочного рішення Зарічного районного суду м. Суми у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «АКАДЕМ TV» про стягнення заборгованості по заробітній платі, компенсації за невикористані дні відпустки та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, -

в с т а н о в и в:

Заочним рішенням Зарічного районного суду м. Суми від 12 липня 2023 року, ухваленим в справі за вищезазначеним позовом, позовні вимоги ОСОБА_1 задоволено. Стягнуто з ТОВ ТРК «АКАДЕМ TV» на користь ОСОБА_1 86054 грн. 66 коп. заборгованості по заробітній платі, 17000 грн. 00 коп. компенсації за невикористані дні щорічної відпустки та 90875 грн. 48 коп. середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні. Також вирішено питання про стягнення судових витрат.

04 вересня 2023 року представник відповідача звернувся до суду із заявою про перегляд вказаного заочного рішення, в якому посилається на те, що зі змістом цього рішення він ознайомився 21 серпня 2023 року при ознайомленні з матеріалами виконавчого провадження. Вказує на відсутність доказів щодо обставин звільнення позивача, а також повідомлення позивачем неправдивих відомостей. Просить поновити строк звернення до суду, пропущений з поважних причин, скасувати зазначене заочне рішення.

Ухвалою Зарічного районного суду м. Суми від 08 вересня 2023 року призначено справу за вказаною заявою про перегляд заочного рішення до розгляду на 26 вересня 2023 року о 08 год. 30 хв.

25 вересня 2023 року від представника позивача надійшли письмові пояснення, в яких просить залишити заяву представника відповідача про перегляд заочного рішення без задоволення.

В судовому засіданні представник заявника підтримав заяву про перегляд заочного рішення.

Позивач в судове засідання не з`явився, про час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Суд, вислухавши думку представника заявника, дослідивши матеріали справи, приходить до такого висновку.

Представник відповідача просить поновити йому строк на подання заяви про перегляд заочного рішення, обгрунтовуючи її тим, що про рішення суду стало відомо 21 серпня 2023 року після ознайомлення з матеріалами виконавчого провадження.

Відповідно до ч.3, 4 ст. 284 ЦПК України учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд, якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду. Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

Оскільки матеріали справи не містять відомостей про отримання відповідачем копії заочного рішення від 12 липня 2023 року, на думку суду, зазначені представником заявника обставини є достатніми підставами для поновлення строку подачі заяви про перегляд заочного рішення.

Зазначені заявником причини пропуску строку на подання заяви про перегляд заочного рішення, суд визнає поважними та вважає необхідним поновити строк на подання заяви про перегляд заочного рішення.

Згідно положень ч.1 ст. 288 ЦПК України заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

У відповідності до п. 2 ч. 3 ст. 287 ЦПК України у результаті розгляду заяви про перегляд заочного рішення суд може своєю ухвалою скасувати заочне рішення і призначити справу до розгляду за правилами загального чи спрощеного позовного провадження.

Як вбачається з матеріалів справи, представник відповідача не міг з поважних причин з`явитися в судове засідання, а також докази, на які він посилається мають істотне значення, тому заява про перегляд заочного рішення підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 284, 287, 288 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Поновити представнику ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «АКАДЕМ TV» Зацепіну Віктору Сергійовичу строк на подання заяви про перегляд заочного рішення.

Заяву представника ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «АКАДЕМ TV» Зацепіна Віктора Сергійовича про перегляд заочного рішення Зарічного районного суду м. Суми у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «АКАДЕМ TV» про стягнення заборгованості по заробітній платі, компенсації за невикористані дні відпустки та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні задовольнити.

Скасувати заочне рішення Зарічного районного суду м. Суми від 12 липня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ «АКАДЕМ TV» про стягнення заборгованості по заробітній платі, компенсації за невикористані дні відпустки та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання 31 жовтня 2023 року о 13 год. 30 хв. в приміщенні Зарічного районного суду м. Суми (м. Суми вул. Академічна, 13 каб. 505), з викликом учасників справи.

Роз`яснити відповідачу право подати відзив на позов з доказами на підтвердження обставин на яких він ґрунтується, в строк не пізніше 15 днів з дня отримання вказаної ухвали. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити позивачу право подати відповідь на відзив щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання такого відзиву. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу право подати заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення, в строк не пізніше 5 днів з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя А.П.Сидоренко

Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113704062
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по заробітній платі, компенсації за невикористані дні відпустки та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні

Судовий реєстр по справі —591/1845/23

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Рішення від 12.07.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Сидоренко А. П.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Клименко А. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні