Ухвала
від 26.09.2023 по справі 587/1799/23
СУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 587/1799/23

У Х В А Л А

26 вересня 2023 року Сумський районний суд Сумської області під головуванням судді Степаненка О.А., за участю секретаря судового засідання Бузової Т.І. розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Суми цивільну справу за позовом акціонерного товариства «Сумиобленерго» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості зі сплати вартості необлікованої електричної енергії.

ВСТАНОВИВ :

17 липня 2020 року ухвалою Сумського районного суду Сумської області відкрите провадження в справі за вказаним вище позовом в порядку спрощеного позовного провадження.

26 вересня 2023 року представник відповідача ОСОБА_2 ОСОБА_3 направив клопотання про призначення справи до розгляду за правилами загального позовного провадження, оскільки відповідач не отримував ухвалу про відкриття провадження, а дізналася про відкриття провадження у справі лише 22.09.2023 року. Крім того, відповідач з червня 2021 року проживає у м.Суми і не є споживачем електричної енергії.

Представник позивача не заперечувала щодо розгляду справи за правила загального провадження. Просила провести дане судове засідання без її участі.

Відповідно до ч. 6 ст.277Цивільного процесуальногокодексу України якщосуд вирішиврозглянути справув порядкуспрощеного позовногопровадження,але вподальшому постановивухвалу пророзгляд справиза правиламизагального позовногопровадження,розгляд справипочинається зістадії відкриттяпровадження усправі.У такомувипадку поверненнядо розглядусправи заправилами спрощеногопозовного провадженняне допускається.

За таких обставин, суд вважає за необхідне, здійснити перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ч. 6 ст. 277 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ :

Розгляд справи за позовом акціонерного товариства «Сумиобленерго» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості зі сплати вартості необлікованої електричної енергії провести за правилами загального позовного провадження .

Підготовче засіданняпризначити на18жовтня 2023року о13-00годині в залі Сумського районного суду Сумської області (м. Суми, вул. Академічна, 13, І поверх, каб. № 105).

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п`яти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право предявити зустрічний позов.

Встановити позивачу п*ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частини третьої,пятоїст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана відповідачу.

Встановити відповідачу п*ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частини третьої,пятоїст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим позивачу.

Суддя О.А.Степаненко

Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено27.09.2023
Номер документу113704191
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості зі сплати вартості необлікованої електричної енергії

Судовий реєстр по справі —587/1799/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 26.09.2023

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Степаненко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні