Ухвала
від 27.04.2010 по справі 2/15-10-566
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕС ЬКОЇ ОБЛАСТІ



УХВАЛА

про відкладення розгляду с прави

"27" квітня 2010 р. Справа № 2/15-10-566

За заявою Державної пода ткової інспекції у Приморськ ому м. Одеси

про банкрутство фізичної о соби-підприємця ОСОБА_1 (і нд. номер НОМЕР_1).

Суддя Бахарєв Б.О.

ПРЕДСТАВНИКИ СТОРІН:

Від заявника: Дворянченк о І.В. (довіреність);

Від боржника: не з' явився;

СУТЬ СПОРУ: про визнан ня банкрутом.

Ухвалою Господарського суду Одеської області від 04.02.2 010 р. порушено провадження у сп раві за заявою Державної под аткової інспекції у Приморсь кому м. Одесипро визнання бан крутом фізичної особи-підпри ємця ОСОБА_1 за ознаками с т. 52 Закону України „Про відно влення платоспроможності бо ржника або визнання його бан крутом”.

За вимогами ст. 5 Закону Укра їни "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних о сіб - підприємців" державна реєстрація фізичних осіб - пі дприємців проводиться держа вним реєстратором за місцем проживання фізичної особи - п ідприємця.

У розумінні статті 1 Закону України „Про державну реєстр ацію юридичних осіб та фізич них осіб - підприємців” місц ем проживання фізичної особи є житловий будинок, квартира , інше приміщення, придатне дл я проживання в ньому (гуртожи ток, готель тощо) у відповідно му населеному пункті, в якому фізична особа проживає пост ійно, переважно або тимчасов о, що знаходиться за певною ад ресою, за якою здійснюється з в'язок з фізичною особою - пі дприємцем.

Також, згідно із частиною 1 с татті 29 ЦК України місцем прож ивання фізичної особи визнає ться житловий будинок, кварт ира, інше приміщення, придатн е для проживання в ньому (гурт ожиток, готель тощо), у відпові дному населеному пункті, в як ому фізична особа проживає п остійно, переважно або тимча сово.

Відповідно до ч. 4 зазначено ї статті ЦК України фізична о соба може мати кілька місць п роживання.

Водночас, Закон України "Про свободу пересування та віль ний вибір місця проживання в Україні" передбачає обов'язо к фізичної особи, які перебув ає в Україні на законних підс тавах, зареєструвати своє мі сце проживання.

За змістом ст. 3 цього Закону реєстрацією місця проживанн я вважається внесення відомо стей до паспортного документ а про місце проживання із заз наченням адреси житла особи та внесення цих даних до реєс траційного обліку відповідн ого органу спеціально уповно важеного центрального орган у виконавчої влади з питань р еєстрації.

Органом реєстрації видаєт ься довідка про реєстрацію м ісця проживання, яка підтвер джує реєстрацію місця прожив ання особи.

Зняття з реєстрації місця п роживання здійснюється прот ягом семи днів на підставі за яви особи, запиту органу реєс трації за новим місцем прожи вання особи, остаточного ріш ення суду (про позбавлення пр ава власності на житлове при міщення або права користуван ня житловим приміщенням, виз нання особи безвісно відсутн ьою або померлою), свідоцтва п ро смерть (ч. 1 ст. 7 Закону Украї ни "Про свободу пересування т а вільний вибір місця прожив ання в Україні").

Відповідно до ч. 3 ст. 4 Закону про державну реєстрацію змі на місця проживання фізичної особи - підприємця підлягає о бов'язковій державній реєстр ації шляхом внесення відпові дних змін до записів Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб - під приємців (далі - Єдиний держ авний реєстр) в порядку, встан овленому цим Законом.

Виходячи з викладеного, у ра зі, якщо фізична особа зареєс трована за місцем проживання , що є її місцем державної реєс трації як фізичної особи - п ідприємця, вона не є відсутнь ою у розумінні Закону про бан крутство.

Приймаючи до уваги, що не бу ло надано витребуваних докум ентів, розгляд справи в засід анні суду підлягає відкладен ню.

Ке руючись, п. 2 ст. 77, ст. 86 ГПК Україн и суд, -

У Х В А Л И В:

1. Відкласти розгля д справи в засіданні суду до 20 .05.2010 р. о 10:35.

Засідання суду відбудет ься у приміщенні господарськ ого суду у каб.546 тел: 307-980.

2. Зобов' язати надати :

заявника: - докази н енадання боржником протягом року до органів державної по даткової служби згідно із за конодавством податкових дек ларацій, документів бухгалте рської звітності;

- відомості щодо відсутно сті реєстрації фізичної особ и-підприємця ОСОБА_1 за мі сцем проживання.

боржника: баланс с таном на останню звітну дату ; відзив на заяву, відомості п ро наявне майно, у тому числі к ошти, які знаходяться на раху нках у банках чи інших фінанс ово-кредитних установах, пош тові адреси банків чи інших ф інансово-кредитних установ.

3. Копію ухвали надіслати сторонам.

Явку представників сто рін визнати обов' язковою.

Суддя

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення27.04.2010
Оприлюднено30.09.2010
Номер документу11371821
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/15-10-566

Ухвала від 27.04.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 18.03.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 18.02.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 20.05.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

Ухвала від 04.02.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарєв Б.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні