Ухвала
від 26.09.2023 по справі 950/1904/23
ЛЕБЕДИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 950/1904/23

Номер провадження 1-кс/950/448/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 вересня 2023 року Лебединський районний суд Сумської області

в складі: слідчого судді - ОСОБА_1

з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого слідчого відділення відділення поліції № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 , що погоджене прокурором Лебединського відділу Сумської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ ВП № 3 (м. Лебедин) СумськогоРУП ГУНП в Сумськійобласті ОСОБА_3 ,звернувся досуду зклопотанням, що погодженопрокурором Лебединськоговідділу Сумської окружної прокуратури ОСОБА_4 про наданнядозволу на тимчасовий доступ до історії хвороби стаціонарного хворого ОСОБА_5 , який перебувала на стаціонарному лікуванні з 12.07.2023 року у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Лебединської міської ради з тілесними ушкодженнями за адресою АДРЕСА_1 .

Клопотання мотивуєтим,що у провадженні СВ відділення поліції № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП в Сумській області перебуває кримінальне провадження за №12023200590000210 від 13.07.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 12.07.2023 р. близько 16 год. 30 хв. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який є військовослужбовцем ЗСУ керуючи автомобілем «ВАЗ 2107» д.н.з НОМЕР_1 в стані алкогольного сп`яніння та рухаючись по автодорозі в напрямку с. Курган, Лебединської ТГ, Сумської області не впорався з керуванням та допустив зіткнення з автомобілем ВАЗ 21099 д.н.з НОМЕР_2 , який рухався в зустрічному напрямку та яким керувала ОСОБА_5 , 1981 р.н. Після чого ОСОБА_6 покинув місце дорожньо-транспортної пригоди.

В наслідок дорожньо-транспортної пригоди ОСОБА_5 отримав тілесні ушкодження та була госпіталізована.

Встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , мешканка АДРЕСА_2 , перебувала на стаціонарному лікуванні з 12.07.2023 року у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Лебединської міської ради з 12.07.2023 року.

Згідно Закону України «Про захист персональних даних» та Закону України «Про інформацію», дані із зазначенням прізвищ, імен та по батькові пацієнтів лікарні не розголошуються.

Отже, для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вище зазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння у даному провадженні, з метою встановлення фактів та обставин, що встановлюються під час досудового розслідування, виникла необхідність у отриманні тимчасового доступу до документації КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Лебединської міської ради.

Під час досудового розслідування встановлено, що медична картка стаціонарного хворого ОСОБА_5 , перебуває у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Лебединської міської ради., за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім того, зазначені документи містять фактичні дані, на підставі яких можливо встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, при цьому іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

У судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву в якій підтримав клопотання повністю, просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до вищезазначеної інформації, а також, надати можливість отримання копій документів, пославшись на доводи, викладені в письмовому клопотанні.

Відповідно до ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Крім того, відповідно до ч.7 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Дослідивши матеріали провадження №12023200590000210 у зв`язку з тим, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у вказаних документах міститься інформація, яка самостійно чи в сукупності з іншими доказами матиме суттєве значення для з`ясування обставин вчинення кримінального правопорушення, у кримінальному провадженні необхідно отримати тимчасовий доступ до них, а також отримати можливість тимчасового вилучення вказаної документації для подальшого досудового розслідування та отримання копій документів для приєднання до матеріалів кримінального провадження, суд дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст. 159-164, 370, 372 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого слідчого відділення відділення поліції № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП в Сумській області ОСОБА_3 , що погоджене прокурором Лебединського відділу Сумської окружної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, задовольнити.

Надати слідчому СВ відділення поліції № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП в Сумській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 дозвіл на тимчасовий доступ (тобто можливість ознайомитись та вилучити відповідні документи) до справ КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Лебединської міської ради, а саме до історії хвороби стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка перебувала на стаціонарному лікуванні з 12.07.2023 року у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Лебединської міської ради з тілесними ушкодженнями за адресою АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали до 26.10.2021 року.

Ухвала постановлена у двох примірниках.

У разі невиконання ухвали, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилученнязазначенихдокументів.

Ухвала суду може бути оскаржена до Сумського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_7

СудЛебединський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу113723861
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —950/1904/23

Ухвала від 06.03.2024

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Бакланов Р. В.

Ухвала від 14.11.2023

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Бакланов Р. В.

Ухвала від 14.11.2023

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Бакланов Р. В.

Ухвала від 26.09.2023

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Бакланов Р. В.

Ухвала від 17.07.2023

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Бакланов Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні