Ухвала
від 25.09.2023 по справі 460/21016/23
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

25 вересня 2023 року м. РівнеСправа №460/21016/23

Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді Дорошенко Н.О., розглянувши в порядку письмового провадження окреме процесуальне питання в адміністративній справі за позовом:

Товариство з обмеженою відповідальністю "РІЗР ГРУП" доРівненської митниці про визнання протиправним та скасування рішення,В С Т А Н О В И В:

У провадженні Рівненського окружного адміністративного суду перебуває справа за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "РІЗР ГРУП" до Рівненської митниці про визнання протиправним та скасування рішення.

Справа розглядається за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

20.09.2023 відповідачем подано клопотання про розгляд справи з повідомленням сторін, яке обґрунтоване тим, що складністю спірних правовідносин у цій справі та необхідність надання відповідачем пояснень щодо спірних правовідносин з метою повного та ґрунтовного розгляду справи.

З огляду на викладене, суд зауважує, що за змістом частини другої статті 12 КАС України спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до ч.5 ст.262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

Згідно з ч.6 ст.262 КАС України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін: 1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу; 2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

З урахуванням фактичних обставин справи, обсягу наданих сторонами доказів на обґрунтування своїх вимог та заперечень, суд вважає, що характер спірних правовідносин та предмет доказування у цій справі не вимагають проведення судового засідання для повного і всебічного встановлення обставин справи.

Відтак, наведені відповідачем в клопотанні аргументи не дають суду підстав для його задоволення.

Водночас, розглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку, що наданих сторонами на обґрунтування своїх вимог та заперечень доказів недостатньо для повного, всебічного та об`єктивного з`ясування всіх обставин справи.

Згідно з ч.4 ст.9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

З урахуванням наведеного, суд вважає необхідним витребувати у відповідача додаткові докази.

Відповідно до ч.3 ст.80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (ч.7 ст.80 КАС України).

Керуючись статтями 80, 166-167, 241, 256, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Відмовити у задоволенні клопотання Рівненської митниці про розгляд справи №460/21016/23 в судовому засіданні з повідомленням учасників справи.

Витребувати у Рівненської митниці належним чином засвідчені копії:

1) митної декларації від 28.08.2023 №23UA204130005272U8;

2) митної декларації, за якою товар випущено у вільний обіг;

3) документів, які були подані позивачем для митного оформлення товару, а саме: автотранспортна накладна від 28.08.2023 б/н; декларація про походження товару від 28.08.2023 №9.

Встановити Рівненській митниці строк для подання додаткових доказів тривалістю не більше 5 днів з дня вручення цієї ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та окремо не оскаржується.

Повна ухвала складена 25 вересня 2023 року.

Суддя Н.О. Дорошенко

СудРівненський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено28.09.2023
Номер документу113731725
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо митної справи (крім охорони прав на об’єкти інтелектуальної власності); зовнішньоекономічної діяльності; спеціальних заходів щодо демпінгового та іншого імпорту, у тому числі щодо визначення коду товару за УКТЗЕД

Судовий реєстр по справі —460/21016/23

Ухвала від 25.09.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

Ухвала від 07.09.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Н.О. Дорошенко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні