Ухвала
від 21.09.2023 по справі 515/812/23
ТАТАРБУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 515/812/23

Провадження № 2/515/1098/23

Татарбунарський районний суд Одеської області

УХВАЛА

іменем України

про залишення позову без розгляду

21 вересня 2023 року Татарбунарський районний суд Одеської області у складі: головуючого судді Зубова О.С., секретар судового засідання Коренчук О.Е., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Татарбунари у порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування Татарбунарської міської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про відібрання малолітньої дитини від матері без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,

встановив:

У травні 2023 року позивач звернувся до суду з вказаним позовом, в якому просить відібрати сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у відповідачки, не позбавляючи її батьківських прав та стягнути з неї аліменти на утримання дитини, посилаючись на ухилення останньої від виконання батьківських прав по вихованню та утриманню дитини.

У судове засідання учасники справи не з`явилися, про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином та своєчасно.

10 серпня 2023 року позивач подав суду заяву про залишення позовної заяви без розгляду, у зв`язку з добровільним вирішенням спору (вх. 4580/23-вх).

Суд, вивчивши заяву про залишення вказаної заяви без розгляду, дійшов висновку про необхідність її задоволення.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Підстав для відмови в прийнятті заяви позивача про залишення заяви без розгляду судом не встановлено.

За наведених обставин позовну заяву слід залишити без розгляду.

Керуючись ст.257 ЦПК України, суд

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування Татарбунарської міської ради Білгород-Дністровського району Одеської області про відібрання малолітньої дитини від матері без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - залишити без розгляду.

Роз`яснити, що особа, заяву якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя О.С.Зубов

Дата ухвалення рішення21.09.2023
Оприлюднено28.09.2023
Номер документу113740831
СудочинствоЦивільне
Сутьвідібрання малолітньої дитини від матері без позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів

Судовий реєстр по справі —515/812/23

Ухвала від 21.09.2023

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Зубов О. С.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Зубов О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні