Ухвала
від 26.09.2023 по справі 372/4481/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/4481/23

Провадження 1-кс-1188/23

ухвала

Іменем України

26 вересня 2023 року мОбухів

Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

розглянувши в залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області в місті Обухів Київської області клопотання старшого слідчого СВ Обухівського районного управління поліції головного управління Національної поліції в Київській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Старий слідчий СВ Обухівського РУП в Київській області капітан поліції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні №12023111230002153 від 17 вересня 2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України, яке погоджене прокурором Обухівської окружної прокуратури Київської області ОСОБА_4 .

На обґрунтуванняклопотання слідчийзазначив,що слідчимвідділом Обухівськогорайонного управлінняполіції Головногоуправління Національноїполіції вКиївській областірозслідується кримінальнепровадження внесенедо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань за№12023111230002153від 17вересня 2023року заознаками кримінальногоправопорушення,передбаченого ч.1ст.286КК України та розпочато розслідування за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортного засобу особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження.

Так, 16.09.2023 близько 14 год. 40 хв. водій ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 керуючи а/м марки «Honda Civic» д.н.з. НОМЕР_1 , рухаючись а/д Р-09(Миронівка-Канів) в напрямку від м. Миронівка, неподалік с.Козин Миронівської ТГ, Обухівського р-ну Київської обл. виконуючи маневр обгону попутного автомобіля типу (мікроавтобус), допустила зіткнення з мопедом марки «Yadea» без д.н.з., під керуванням водія ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , який рухався в попутному напрямку попереду мікроавтобуса та згодом змінив напрямок руху ліворуч на зустрічну смугу руху. В результаті ДТП водій мопеда ОСОБА_6 отримав т/ута бувгоспіталізований доКНП БМР« ІНФОРМАЦІЯ_3 »,а пасажир гр. ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_4 отримав тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості та був госпіталізований до КНП ОМР « ІНФОРМАЦІЯ_5 »

Відповідно до статті 242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, яких залучають сторони кримінального провадження або слідчий суддя за клопотанням сторони захисту у випадках та порядку, передбачених статтею 244 Кодексу, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Слідчий та прокурор зобов`язані забезпечити проведення експертизи щодо, встановлення тяжкості та характеру тілесного ушкоджень.

З метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження необхідно отримати тимчасовий доступ до історії хвороби - медичної карти стаціонарного хворого, рентгенівських знімків, результатів КТ, МРТ на ім`я ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , які зберігаються в КНП БМР « ІНФОРМАЦІЯ_3 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), з можливим її вилученням.

Відповідно до положень ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Так, інформація, до якої необхідний доступ не відноситься до винятку, встановленого ст. 161 КПК України.

На підставі викладено, з метою забезпечення провадження досудового слідства, та встановлення об`єктивної істини, необхідний тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: історії хвороби - медичної карти стаціонарного хворого, рентгенівських знімків, результатів КТ, МРТ на ім`я ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , які зберігаються в КНП БМР « ІНФОРМАЦІЯ_3 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), з можливим її вилученням.

Слідчий Обухівського РУП ГУ НП в Київській області в судове засідання не з`явився, просив розглядати клопотання без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримав в повному обсязі, просив не здійснювати фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів, в тому числі не здійснювати аудіо запис та відео запис за допомогою технічних засобів.

Згідно норми ч. 1ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Внесене слідчім клопотання відповідає вимогам ст.160 КПК України, матеріалами клопотання, а також слідчім доведено достатність даних про здійснення слідчим досудового розслідування вказаного кримінального правопорушення, а також про те, що речі і документи, про тимчасовий доступ до яких просить надати слідчий, знаходяться в КНП БМР « ІНФОРМАЦІЯ_3 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ) та містяться відомості, які мають значення для всебічного, повного та неупередженого дослідження обставин указаного кримінального провадження.

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі, передбачені ст.132, ч.ч.5-7 ст.163 КПК України, підстави для задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 40, 131, 132, 159-160, 162 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області капітана поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Зобов`язати КНП БМР « ІНФОРМАЦІЯ_3 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ), надати: слідчим СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області: ОСОБА_3 , тимчасовий доступ до речей та документів і надати можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку), а саме: історії хвороби - медичної карти стаціонарного хворого, рентгенівських знімків, результатів КТ, МРТ на ім`я ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 , які зберігаються в КНП БМР « ІНФОРМАЦІЯ_3 », юридична адреса: АДРЕСА_1 , (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ).

Строк дії ухвали визначити до 26 жовтня 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено29.09.2023
Номер документу113752667
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —372/4481/23

Ухвала від 08.12.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 08.12.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 26.09.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 26.09.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

Ухвала від 21.09.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Потабенко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні