Ухвала
від 26.09.2023 по справі 380/22423/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

26 вересня 2023 рокусправа № 380/22423/23

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Москаль Р.М. перевірив матеріали позовної заяви Відділу капітального будівництва та інвестицій Червоноградської міської ради до Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області про визнання протиправним та скасування висновку,

В С Т А Н О В И В:

25.09.2023 на розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Відділу капітального будівництва та інвестицій Червоноградської міської ради до Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області з вимогою визнати протиправним та скасувати висновок від 06.09.2023 про результати моніторингу процедури закупівлі №UА-2023-06-15-011219-а. Позовну заяву від імені позивача 19.09.2023 підписав заступник начальника відділу капітального будівництва та інвестицій Червоноградської міської ради Бажун Христина.

Відповідно до вимог статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суддя після одержання позовної заяви в тому числі з`ясовує, чи має представник належні повноваження (якщо позовну заяву подано представником), а також чи немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом. Частиною другою цієї статті визначено, що суддя відкриває провадження в адміністративній справі на підставі позовної заяви, якщо відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі.

Згідно з пунктом 3 частини четвертої статті 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позов подано особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Відповідно до частин першої, третьої статті 55 КАС України сторона, третя особа в адміністративній справі, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника, крім випадку, встановленого частиною дев`ятою статті 266 цього Кодексу. Юридична особа незалежно від порядку її створення, суб`єкт владних повноважень, який не є юридичною особою, беруть участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її (його) імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи, суб`єкта владних повноважень), або через представника.

В позовній заяві позивач обгрунтовує наявність повноважень на підписання позовної заяви ОСОБА_1 , який відповідно до інформації з ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань є керівником Відділу капітального будівництва та інвестицій Червоноградської міської ради, тому може здійснювати представництво та підписання процесуальних документів.

Відповідно до відомості №241557 від 26.09.2023 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань від імені Відділу капітального будівництва та інвестицій Червоноградської міської ради право на вчинення дій від імені юридичної особи надано керівнику Павлюк Петру Степановичу, який займає посаду начальника цього відділу.

Позовна заява Відділу капітального будівництва та інвестицій Червоноградської міської ради, підписана, як в ній зазначено, заступником начальника цього відділу Христиною Бажун. До позову не долучено будь-яких документів на підтвердження повноважень цієї особи. До відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань не внесено відомостей про повноваження цієї особи. Отже, позовну заяву підписано особою, що не мала права її підписувати.

Керуючись ст.ст. 169, 241, 243, 248, 256, 294 КАС України, суддя

У Х В А Л И В:

Повернути позовну заяву Відділу капітального будівництва та інвестицій Червоноградської міської ради до Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області про визнання протиправним та скасування висновку (і додані до неї документи) позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє його права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала про повернення позовної заяви набирає законної сили з моменту її підписання. Ухвала про повернення позовної заяви може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги у п`ятнадцятиденний строк з дати підписання ухвали.

СуддяМоскаль Ростислав Миколайович

Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено29.09.2023
Номер документу113763055
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування висновку

Судовий реєстр по справі —380/22423/23

Постанова від 04.12.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 03.11.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 03.11.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 16.10.2023

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 26.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Москаль Ростислав Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні