Ухвала
від 26.09.2023 по справі 380/20563/21
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№ 380/20563/21

У Х В А Л А

про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа

до виконання

26 вересня 2023 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Брильовського Р.М.,

при секретарі судових засідань Сенчука Л.Ю.

розглянувши у судовому засіданні в залі суду у м. Львові заяву Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання у справі за позовом Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «БК «Трембіта» про стягнення коштів,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Львівського окружного адміністративного суду знаходилась справа за позовом Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «БК «Трембіта» про стягнення коштів.

На адресу Львівського окружного адміністративного суду надійшла заява від представника Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області про поновлення строку для пред`явлення до виконання виконавчого листа у справі №380/20563/21. Заява вмотивована тим, що представником Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області отримано виконавчий лист 27.06.2023, отже виконавчий лист №380/20563/21 отриманий після закінчення строку пред`явлення виконавчого листа до виконання. Просить суд поновити пропущений строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання.

В судове засідання сторони не прибули, були належним чином повідомлені про розгляд заяви.

За приписами ч. 1 ст. 205 КАС України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи, за умови що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Враховуючи наведене суд перейшов до розгляду про поновлення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання у письмове провадження.

Розглянувши заяву Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області про поновлення пропущеного строку для пред`явлення виконавчого листа до виконання, суд дійшов висновку, що така підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 Закону України «Про виконавче провадження» № 1404-VIII від 02.06.2016 (далі - Закон № 1404-VIII) стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Отже, єдиною та необхідною правовою підставою для поновлення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання є наявність в особи поважних причин його пропуску.

При цьому поважність причин є оціночною категорією та повинна визначатися, виходячи з наявності реальних обставин, які фактично унеможливили вчинення особою відповідної процесуальної дії вчасно, тобто в межах строків, установлених законодавством.

Матеріалами справи підтверджується той факт, що строк пред`явлення виконавчого листа № 380/20563/21, виданого Львівським окружним адміністративним судом 22.12.2022, встановлено до 17.05.2022.

Згідно зі ст. 12 Закону України «Про виконавче провадження» встановлено, що стягувач, який пропустив строк пред`явлення до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

Водночас ч. 1, ч.2 ст. 376 Кодексу адміністративного судочинства України, стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку, що строк пред`явлення виконавчого листа до виконання заявником пропущено з поважних причин, а саме, через те, що виконавчий лист у справі №380/20563/21 отримано представником Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області 27.06.2023.

Приймаючи до уваги те, що строк пред`явлення виконавчого листа сплив та враховуючи ті факти, що зазначені у заяві Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.241, 243, 248, 256, 294, 295, 376 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області про поновлення строку для пред`явлення до виконання виконавчого листа у справі №380/20563/21 - задовольнити.

Поновити Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа в адміністративній справі №380/20563/21 за позовом Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області до Товариства з обмеженою відповідальністю «БК «Трембіта» про стягнення коштів строком на три місяці, починаючи з дня набрання цією ухвалою законної сили.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала суду може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повної ухвали суду.

Суддя Р.М. Брильовський

Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено29.09.2023
Номер документу113763087
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —380/20563/21

Ухвала від 26.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Рішення від 17.01.2022

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 22.11.2021

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні