Ухвала
від 28.09.2023 по справі 172/405/23
ВАСИЛЬКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 172/405/23

Провадження № 2-во/172/31/23

У Х В А Л А

28.09.2023 року Васильківський районний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Битяка І.Г. за участі секретаря судового засідання Глушко О.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні в сел. Васильківка справу за заявою представника Кредитної спілки «Союз-Дніпро» Нетесаної Т.П. про виправлення описки у виконавчих листах, -

В С Т А Н О В И В

Представник Кредитної спілки «Союз-Дніпро» Нетесана Т.П. звернулася до суду з вищевказаною заявою. В обґрунтування вимог вказує, що Кредитною спілкою «Союз-Дніпро» отримано заочне рішення від 13.07.2023 року та виконавчі листи про стягнення з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та Селянського (фермерського) господарства «Норка» заборгованості за кредитним договором № 109/22 від 04 лютого 2022 року в сумі 498580,00 грн. та про стягнення в рівних частинах із ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та Селянського (фермерського) господарства «Норка» судових витрат по справі за оплату судового збору в сумі 7478,70 грн. тобто по 1068,39 грн. з кожного.

У зв`язку з тим, що у виконавчих листах, які видано на підставі вищевказаного рішення суду, не вірно зазначена адреса боржника, просить суд виправити описку у виконавчих листах.

Сторони по справі у судове засідання не з`явилась, про дату, місце та час розгляду заяви були повідомлені належним чином.

На підставі ч. 3 ст. 211, ч. 2 ст. 247 ЦПК України справа слухається у відсутність сторін без фіксування судового процесу технічними засобами.

Вивчивши матеріали цивільної справи № 172/405/23 та матеріали заяви суд приходить до такого.

Судом встановлено, що рішенням Васильківського районного суду Дніпропетровської області від 13.07.2023 року було задоволено вимоги Кредитної спілки «Союз-Дніпро» про солідарне стягнення заборгованості за кредитним договором з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та Селянського (фермерського) господарства «Норка».

Зі змісту прохальної частини заяви видно, що заявник просить виправити допущену описку в виконавчих листах відносно адреси боржника ОСОБА_2 , а саме зазначити АДРЕСА_1 з наданої до заяви копії паспорта боржника ОСОБА_2 відомо, що згідно штампу останній прописаний у АДРЕСА_2 .

Крім того, на запит суду Виконавчим комітетом Васильківської селищної ради Синельниківського району Дніпропетровської області була надана інформація про реєстрацію місця проживання та інших персональних даних, що містяться в облікових даних стосовно громадянина ОСОБА_2 з якої відомо, що останній зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 .

Відповідно до ст. 432 ЦПК України суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню. Суд розглядає заяву в десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника і постановляє ухвалу. Неявка стягувача і боржника не є перешкодою для розгляду заяви. До розгляду заяви суд має право своєю ухвалою зупинити виконання за виконавчим документом або заборонити приймати виконавчий документ до виконання. Про виправлення помилки в виконавчому документі та визнання його таким, що не підлягає виконанню, суд постановляє ухвалу. Ухвала суду за результатами розгляду заяви може бути оскаржена у порядку, встановленому цим Кодексом.

Враховуючи викладене, суд вважає, що відсутні підстави для задоволення вимог представника Кредитної спілки «Союз-Дніпро» Нетесаної Т.П. про виправлення описки у виконавчих листах.

Керуючись ст.ст. 354, 432 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В

У задоволенні заяви представника Кредитної спілки «Союз-Дніпро» Нетесаної Т.П. про виправлення описки у виконавчих листах відмовити.

Апеляційна скарганаухвалусуду можебутиподанапротягом п`ятнадцятиднівздня їїпроголошення. Учасник справи,якомуухваласуду небулаврученау деньїїпроголошенняабо складення,маєправона поновленняпропущеногострокуна апеляційнеоскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.Г. Битяк

Дата ухвалення рішення28.09.2023
Оприлюднено29.09.2023
Номер документу113771805
СудочинствоЦивільне
Сутьвиправлення описки у виконавчих листах

Судовий реєстр по справі —172/405/23

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Рішення від 13.07.2023

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

Ухвала від 27.03.2023

Цивільне

Васильківський районний суд Дніпропетровської області

Битяк І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні