Ухвала
від 28.09.2023 по справі 755/8747/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/8747/23

Провадження №: 2/755/4621/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

(закриття підготовчого засідання)

"28" вересня 2023 р. м. Київ

Дніпровський районний суд міста Києва у складі: головуючого - судді САВЛУК Т.В., за участі секретаря Бурячек О.В., розглянувши у підготовчому судовому засіданні в приміщені Дніпровського районного суду міста Києва, цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АКТИВ ДЕВЕЛЕПМЕНТ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «СОНАТА ФІНАНС»? третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - ОСОБА_2 , про визнання іпотеки такою, що припинена, та зобов`язати вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до відповідачів - Товариства з обмеженою відповідальністю «АКТИВ ДЕВЕЛЕПМЕНТ» та Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «СОНАТА ФІНАНС»? про визнання іпотеки такою, що припинена, та зобов`язати вчинити певні дії. 18 липня 2023 року Дніпровським районним судом міста Києва постановлено ухвалу про відкриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АКТИВ ДЕВЕЛЕПМЕНТ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «СОНАТА ФІНАНС»? третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - ОСОБА_2 , про визнання іпотеки такою, що припинена, та зобов`язати вчинити певні дії, та призначено розгляд справи у порядку загального позовного провадження до підготовчого судового засідання.

За змістом положень ст.174 ЦПК України закріплено, що при розгляді справи судом у порядку позовного провадження учасники справи викладають письмово свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору виключно у заявах по суті справи, визначених цим Кодексом.

Заявами по суті справи є: позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву. Подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

08 серпня 2023 року (вх.№39076) до суду надійшла заява від відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «АКТИВ ДЕВЕЛЕПМЕНТ», в особі директора Чернишова Д.С., за змістом заяви відповідачем не висловлено заперечень щодо задоволення позову, однак представником наголошено на тому, що в розрізі даного спору позовні вимоги пред`явленні до Товариства з обмеженою відповідальністю «АКТИВ ДЕВЕЛЕПМЕНТ», яке не є належним відповідачем, оскільки з боку юридичної особи будь-яких прав та інтересів позивача порушено не було, ці обставини не спростовані позивачем, за змістом позовної заяви позивач вказує, що спірне обтяження є результатом шахрайських дій третіх осіб.

28 вересня 2023 року (вх.№48107) надійшов відзив на позов від відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «СОНАТА ФІНАНС», поданий до суду представником відповідача Усачук О.І., за змістом відзиву представник не висловив заперечень проти задоволення позову, однак представником наголошено на тому, що в розрізі даного спору позовні вимоги пред`явленні до Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «СОНАТА ФІНАНС», яке не є належним відповідачем, оскільки з боку юридичної особи будь-яких прав та інтересів позивача порушено не було. Наголосив, що право вимоги було передано іншій особі, а запис в реєстрі про іпотеку ніяким чином не свідчить, що залучена юридична особа порушує чи не визнає право позивача. До відзиву представником долучено в копії Договір №29052019-6 про відступлення права вимоги від 29 травня 2019 року, укладений між ТОВ «ФК «СОНАТА ФІНАНС» та ТОВ «АКТИВ ДЕВЕЛЕПМЕНТ».

Завданням підготовчого провадження є: 1) остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; 2) з`ясування заперечень проти позовних вимог; 3) визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; 4) вирішення відводів; 5) визначення порядку розгляду справи; 6) вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті. ( ст. 189 Цивільного процесуального кодексу України)

Підготовче провадження починається відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду. Підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи (частина перша статті 197 ЦПК України).

Суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні. (ч.2 ст. 198 ЦПК України)

Виходячи зі змісту вказаних процесуальних норм, підготовче провадження має бути проведено протягом встановлених строків, а неявка належним чином повідомленого про дату та час підготовчого засідання учасника цивільного процесу за загальним правилом не перешкоджає проведенню підготовчого засідання.

Підготовче судове засідання проведено за відсутності учасників цивільного процесу, від представника позивача ОСОБА_3 надійшла заява про проведення підготовчого засідання у його відсутність, позовні вимоги підтримує, заяви (клопотання) з процесуальних питань, які підлягали вирішенню в підготовчому засідання, у позивача відсутні.

Третя особа ОСОБА_2 подав заяву про проведення підготовчого судового засідання у його відсутність, заяв (клопотань) з процесуальних питань від третьої оосби не надходило.

Інші учасники цивільного процесу в підготовче судове засідання не з`явились, про дату слухання справи повідомлені належним чином.

У підготовчому судовому засіданні судом з`ясовані питання визначені ст. 197 ЦПК України.

В порядку підготовчого провадження судом були вивчені матеріали справи, з`ясовані всі фактичні обставини справи, які підлягають з`ясуванню під час судового розгляду.

У підготовчому засіданні суд може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; вирішує питання про призначення експертизи, виклик у судове засідання експертів, свідків, залучення перекладача, спеціаліста. ( п. 5, 7, 8 ч.2 ст. 197 ЦПК України)

Дослідивши матеріали справи, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Справа підлягає розгляду суддею одноособово.

Виходячи з положень п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи викладене та керуючись статтями 84, 178, 189, 196-200, 260, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

п о с т а н о в и в:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «АКТИВ ДЕВЕЛЕПМЕНТ», Товариства з обмеженою відповідальністю «ФК «СОНАТА ФІНАНС»? третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - ОСОБА_2 , про визнання іпотеки такою, що припинена, та зобов`язати вчинити певні дії.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 24 жовтня 2023 року на 12:30 годину, в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва (02105, м. Київ вул. О. Кошиця, 5 каб. 207) встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

В судове засідання викликати сторони, представників сторін, третю особу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Інформацію по справі можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернетhttp://dn.ki.court.gov.ua.

С у д д я:

Дата ухвалення рішення28.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113787736
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання іпотеки такою, що припинена, та зобов`язати вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —755/8747/23

Ухвала від 28.11.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні