Ухвала
від 28.09.2023 по справі 520/5139/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження і призначення справи до судового розгляду

28 вересня 2023 р. Справа № 520/5139/2020

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Супрун Ю.О. розглянувши в порядку письмового провадження у підготовчому засіданні у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду питання про витребування доказів (за ініціативою суду) та наявності правових підстав для прийняття рішення про закриття підготовчого провадження та призначення до розгляду по суті справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "ГОРН" (вул. Сімнадцятого Партз`їзду, буд. 38А, м. Харків, 61075, код ЄДРПОУ 36226069) до Головного управління ДПС у Харківській області, утвореного на правах відокремленого підрозділу Державної податкової служби України (код в ЄДРПОУ ВП: 43983495, вул. Пушкінська, буд. 46,м. Харків, 61057) про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень, -

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Науково-виробниче підприємство «ГОРН» (далі ТОВ «НВП «ГОРН», позивач, платник, товариство) звернулося до адміністративного суду з позовом до Головного управління ДПС у Харківській області (далі ГУ ДПС у Харківській області, відповідач, контролюючий орган, податковий орган) про визнання недійсними та скасування податкових повідомлень-рішень від 14 січня 2020 року № 00000020513, №00000030513, № 00000040513.

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 22.06.2023 адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "ГОРН" (вул. Сімнадцятого Партз`їзду, буд. 38А,м. Харків,61075, код ЄДРПОУ36226069) до Головного управління ДПС у Харківській області (вул. Пушкінська, буд. 46,м. Харків, 61057, код ЄДРПОУ43143704) в частині позовних вимог про визнання недійсними та скасування податкових повідомлень-рішень від 14 січня 2020 року № 00000020513 та №00000030513 - прийнято до розгляду.

Ухвалою суду від 02.08.2023 зокрема, здійснено заміну відповідача у справі №520/5139/2020 з Головного управління ДПС у Харківській області (ЄДРПОУ 43143704) на Головне управління ДПС у Харківській області, утворене на правах відокремленого підрозділу Державної податкової служби України (код в ЄДРПОУ ВП: 43983495).

Судове засідання по даній справі призначено на 28.09.2023 о 14:30..

Про дату, місце, час проведення судового засідання сторони були повідомлені належним чином.

Однак, у судове засідання, призначене на 28.09.2023 сторони не прибули.

Водночас, 28.09.2023 до канцелярії суду від представника Головного управління ДПС у Харківській області, утвореного на правах відокремленого підрозділу Державної податкової служби України надійшло клопотання про закриття підготовчого провадження по справі та призначення справи до судового розгляду по суті. Також, просив суд розгляд даного клопотання провести в порядку письмового провадження.

Відповідно до п. 10 ч. 1 ст. 4 Кодексу адміністративного судочинства України письмове провадження - розгляд і вирішення адміністративної справи або окремого процесуального питання в суді першої, апеляційної чи касаційної інстанції без повідомлення та (або) виклику учасників справи та проведення судового засідання на підставі матеріалів справи у випадках, встановлених цим Кодексом.

Згідно з п. 15 ч. 1 ст. 4 КАС України ухвала - письмове або усне рішення суду будь-якої інстанції в адміністративній справі, яким вирішуються питання, пов`язані з процедурою розгляду адміністративної справи, та інші процесуальні питання.

Фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється відповідно до положень частини 4 статті 229 КАС України.

Частиною 9 статті 205 КАС України передбачено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку про наявність підстав для розгляду питання про витребування доказів та закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду в порядку письмового провадження.

Частиною четвертою статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративному суду надано право пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи.

Згідно з частиною третьою статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Судовим розглядом встановлено, що платником були укладені договори про надання послуг з механічної обробки (фрезерування, поліровки), термообробки, фарбування, пружин з фізичними особами-підприємцями ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 та приватним підприємством «ПОТЕНЦІАЛ».

Крім того, ТОВ «НВП «ГОРН» придбало транспортно-експедиційні послуги у Товариства з обмеженою відповідальністю «УП ГОРН».

Водночас, зі змісту наданих позивачем на підтвердження фактичного здійснення спірних господарських операцій документів (актів приймання-передачі напівфабрикатів; актів прийому-передачі на повернення готової продукції; платіжних доручень) неможливо встановити характер та обсяг наданих послуг, наявність ділової мети при укладанні договорів, а також факт використання результатів зазначених операцій позивачем у власній господарській діяльності.

З огляду на наявні матеріали справи, для об`єктивного, повного і всебічного розгляду справи, суд дійшов висновку про необхідність витребування доказів від Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "ГОРН" належним чином завірені копії наступних документів, а саме: інформацію з документальним підтвердженням чи насправді зазначені в договорах послуги були отримані від указаних у первинних документах контрагентів, яка саме особа надавала послуги, замовлені позивачем, та за яким саме критерієм обиралися дані контрагенти; хто персонально брав участь у наданні замовлених послуг; виконання замовлених робіт та наявність відповідних спеціалістів у контрагентів позивача, а також надати письмові пояснення з питань чим керувався позивач при виборі контрагентів, які, як доводить відповідач, не мають достатньої кількості матеріальних та трудових ресурсів; яким чином здійснювалося транспортування матеріалів від замовника до виконавців послуг (інформацію з документальним підтвердженням).

Згідно з п.3 ч.2 ст.183 Кодексу адміністративного судочинства України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Отже, приймаючи до уваги те, що під час підготовчого судового засідання вирішені питання, зазначені у частині другій статті 180 цього Кодексу, зокрема вжиті заходи з витребування доказів по справі, з`ясовано склад учасників та спірні позовні вимоги, а також сплив строку проведення підготовчого провадження, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити судове засідання для розгляду справи по суті.

Керуючись ст. ст. 9, 80, 173, 179, 180, 181, 183, 205, 229, 248, 256 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Витребувати від Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробниче підприємство "ГОРН" належним чином завірені копії наступних документів, а саме: інформацію з документальним підтвердженням чи насправді зазначені в договорах послуги були отримані від указаних у первинних документах контрагентів, яка саме особа надавала послуги, замовлені позивачем, та за яким саме критерієм обиралися дані контрагенти; хто персонально брав участь у наданні замовлених послуг; виконання замовлених робіт та наявність відповідних спеціалістів у контрагентів позивача, а також надати письмові пояснення з питань чим керувався позивач при виборі контрагентів, які, як доводить відповідач, не мають достатньої кількості матеріальних та трудових ресурсів; яким чином здійснювалося транспортування матеріалів від замовника до виконавців послуг (інформацію з документальним підтвердженням).

Витребувані документи надати до суду у п`ятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали.

Клопотання представника Головного управління ДПС у Харківській області, утвореного на правах відокремленого підрозділу Державної податкової служби України про закриття підготовчого провадження по справі та призначення справи до судового розгляду по суті - задовольнити.

Закрити підготовче провадження по справі №520/5139/2020 та призначити справу до судового розгляду по суті на 23.10.2023 о 10:00 год..

Викликати для участі у судовому засіданні учасників справи (їх представників).

Справа розглядається суддею одноособово.

Судове засідання відбудеться в приміщенні Харківського окружного адміністративного суду за адресою: майдан Свободи 6, м. Харків (правий корпус колишньої будівлі академії Говорова), зал № 5, 1 поверх.

Копії ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Супрун Ю.О.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113798935
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо адміністрування окремих податків, зборів, платежів, з них податку на прибуток підприємств

Судовий реєстр по справі —520/5139/2020

Ухвала від 06.06.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 15.05.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 24.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Перцова Т.С.

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Ухвала від 10.01.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Русанова В.Б.

Рішення від 06.12.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Рішення від 06.12.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 23.11.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

Ухвала від 28.09.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Супрун Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні