Ухвала
від 28.09.2023 по справі 200/4491/20-а
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про прийняття відмови від позову та закриття проваджнення по справі

28 вересня 2023 року справа №200/4491/20-а

м. Дніпро

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії: головуючого судді: Гаврищук Т.Г., суддів: Блохіна А.А., Сіваченка І.В., розглянувши апеляційну скаргу Навчально-виховного комплексу № 1 Покровської міської ради Донецької області на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 01 липня 2021 р. у справі №200/4491/20-а (головуючий І інстанції Загацька Т.В.) за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Навчально-виховного комплексу № 1 Покровської міської ради Донецької області, третя особа: Відділ освіти Покровської міської ради Донецької області про застосування заходів реагування,-

УСТАНОВИВ:

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області звернулась до суду з позовом до Навчально-виховного комплексу № 1 Покровської міської ради Донецької області, третя особа: Відділ освіти Покровської міської ради Донецької області про застосування заходів реагування.

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 01 липня 2021 року позов задоволено. Застосовано заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) Навчально-виховного комплексу №1 Покровської міської ради Донецької області, розташованого за адресою: Донецька область, м. Покровськ, м-н. Лазурний, 80 до повного усунення порушень зазначених в акті перевірки від 16.03.2020 №37 шляхом заборони експлуатації вищезазначеного об`єкту.

Не погодившись з таким рішенням відповідач подав апеляційну скаргу, вважає рішення прийнятим з порушенням норм матеріального та процесуального права, просив рішення суду першої інстанції скасувати та прийняти нове, яким в задоволенні позовних вимог відмовити.

Ухвалою Першого апеляційного адміністративного суду від 21 грудня 2021 року зупинено провадження по адміністративній справі № 200/4491/20-а за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Навчально-виховного комплексу № 1 Покровської міської ради Донецької області, третя особа: Відділ освіти Покровської міської ради Донецької області про застосування заходів реагування - до 05 квітня 2022 року.

Ухвалами апеляційного суду від 05 липня 2022 року поновлено провадження у справі та відкладено розгляд справи № 200/4491/20-а.

Ухвалою Першого апеляційного адміністративного суду від 05 вересня 2023 року призначено розгляд апеляційної скарги Навчально-виховного комплексу № 1 Покровської міської ради Донецької області на рішення Донецького окружного адміністративного суду від 01 липня 2021 р. у справі №200/4491/20-а на 28 вересня 2023 року об 11 год. 25 хв.

На адресу Першого апеляційного адміністративного суду 14 вересня 2023 року надійшла заява начальника Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області Мігріна О.С. про відмову від позову.

В обгрунтування заяви зазначено, що у зв`язку із введенням правового режиму воєнного стану, проведенням активної фази бойових дій на території Донецької області та обов`язкової евакуації цивільного населення, керуючись статтею 189 КАС України, а також не використання об`єкту за цільовим призначенням, розгляд справи щодо застосування заходів реагування до відповідача є недоречним.

Розглянувши вказану заяву, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для її задоволення, з огляду на наступне.

Відповідно до статті 189 КАС України, позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення.

Про прийняття відмови від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі. У разі часткової відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу, якою закриває провадження у справі щодо частини позовних вимог.

У разі визнання позову відповідачем повністю або частково суд за наявності для того законних підстав ухвалює рішення про задоволення позову повністю або у відповідній частині вимог.

Суд не приймає відмови від позову, визнання позову і продовжує розгляд адміністративної справи, якщо ці дії позивача або відповідача суперечать закону чи порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Згідно статті 314 КАС України, позивач може відмовитися від позову, а сторони можуть примиритися у будь-який час до закінчення апеляційного провадження.

У разі відмови від позову або примирення сторін, суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу відповідно до вимог статей 189, 190 цього Кодексу, якою одночасно визнає нечинним судове рішення суду першої інстанції, яким закінчено розгляд справи, та закриває провадження у справі.

Оскільки заява про відмову від позову не суперечить закону, не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси, представник має повноваження на подання заяви про відмову позивача від позову, тому вона підлягає задоволенню, рішення суду першої інстанції визнанню нечинним з закриттям провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 189, 314 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області про відмову від адміністративного позову у справі № 200/4491/20-а - задовольнити.

Рішення Донецького окружного адміністративного суду від 01 липня 2021 року у справі №200/4491/20-а за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Донецькій області до Навчально-виховного комплексу № 1 Покровської міської ради Донецької області, третя особа: Відділ освіти Покровської міської ради Донецької області про застосування заходів реагування - визнати нечинним.

Провадження у справі № 200/4491/20-а - закрити.

Повне судове рішення виготовлено та підписано 28 вересня 2023 року.

Ухвала суду набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку за наявності підстав, передбачених ст. 328 Кодексу адміністративного судочинства України.

Головуючий суддя Т.Г. Гаврищук

Судді А.А. Блохін

І.В. Сіваченко

Дата ухвалення рішення28.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113800107
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування

Судовий реєстр по справі —200/4491/20-а

Ухвала від 28.09.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 05.09.2023

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 04.07.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 04.07.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 21.12.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 15.09.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 15.09.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 16.08.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Рішення від 01.07.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

Ухвала від 01.07.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Загацька Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні