Ухвала
від 29.09.2023 по справі 873/529/23
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116 (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

"29" вересня 2023 р. Справа№ 873/529/23

Північний апеляційний господарський суд

суддя: Руденко М.А.

розглянувши заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Мережа сервісних станцій «ТІДІСІ-ДАЛЬНОБОЙ» про видачу виконавчого документа про примусове виконання рішення Постійно діючого третейського суду при Асоціації «Продавців послуг та товарів для автомобілів» від 04.08.2023 у третейській справі №658/06/23

за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Мережа сервісних станцій «ТІДІСІ-ДАЛЬНОБОЙ»

до товариства з обмеженою відповідальністю «УКРАВТОТРАНС ПЛЮС»

про стягнення заборгованості та штрафних санкцій,

ВСТАНОВИВ:

02.06.2023 позивач звернувся до Постійно діючого третейського суду при Асоціації "Продавців послуг та товарів для автомобілів" з позовною заявою до відповідача, в якій просив третейський суд стягнути з товариства з обмеженою відповідальністю «УКРАВТОТРАНС ПЛЮС» на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Мережа сервісних станцій «ТІДІСІ-ДАЛЬНОБОЙ» 16 000, 00 грн. боргу, а також витрати на сплату третейського збору у розмірі 2 684, 00 грн.

Рішенням Постійно діючого третейського суду при Асоціації "Продавців послуг та товарів для автомобілів" від 04.08.2023 у третейській справі №658/06/23 позов товариства з обмеженою відповідальністю «Мережа сервісних станцій «ТІДІСІ-ДАЛЬНОБОЙ» до товариства з обмеженою відповідальністю «УКРАВТОТРАНС ПЛЮС» про стягнення заборгованості у розмірі 16 000, 00 грн., а також витрат на сплату третейського збору у розмірі 2 684, 00 грн. задоволено.

Стягнуто з товариства з обмеженою відповідальністю «УКРАВТОТРАНС ПЛЮС» на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Мережа сервісних станцій «ТІДІСІ-ДАЛЬНОБОЙ» заборгованість у розмірі 16 000, 00 грн., а також витрат на сплату третейського збору у розмірі 2 684, 00 грн.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Мережа сервісних станцій «ТІДІСІ-ДАЛЬНОБОЙ» звернулось до Північного апеляційного господарського суду з заявою, в якій просить видати виконавчий документ на примусове виконання рішення, щодо стягнення з ТОВ «УКРАВТОТРАНС ПЛЮС» заборгованості у розмірі 16 000, 00 грн., витрати на сплату третейського збору у розмірі 2 684, 00 грн., стягнути з ТОВ «УКРАВТОТРАНС ПЛЮС» на користь ТОВ «Мережа сервісних станцій «ТІДІСІ-ДАЛЬНОБОЙ» судовий збір за видачу виконавчого документа на примусове виконання рішення третейського суду, сплачений ТОВ «Мережа сервісних станцій «ТІДІСІ-ДАЛЬНОБОЙ» у розмірі 1 342, 00 грн.

Згідно витягу з протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 22.09.2023 у справі №873/529/23 для розгляду вказаної заяви визначено головуючого суддю (суддя-доповідач) Руденко М.А.

Згідно ст. 354 Господарського процесуального кодексу України заява про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду розглядається суддею одноособово протягом п`ятнадцяти днів з дня її надходження до суду в судовому засіданні з повідомленням сторін. Неявка сторін чи однієї із сторін, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду заяви.

При цьому, апеляційний суд дійшов висновку про необхідність витребування у Постійно діючого третейського суду при Асоціації "Продавців послуг та товарів для автомобілів" справи №658/06/23 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Мережа сервісних станцій «ТІДІСІ-ДАЛЬНОБОЙ» до товариства з обмеженою відповідальністю «УКРАВТОТРАНС ПЛЮС» про стягнення заборгованості та штрафних санкцій.

З огляду на витребування вказаної справи у третейського суду згідно положень ч. 2 ст. 354 Господарського процесуального кодексу України строк розгляду заяви про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду продовжується до тридцяти днів з дня її надходження до суду.

Крім того, з урахуванням запроваджених в країні обмежень та з метою збереження безпечних умов для учасників справи, явка представників сторін у судове засідання не є обов`язковою, також слід запропонувати останнім повідомити суд про можливість розгляду справи без участі їх представників.

Керуючись статтями 234, 352-354 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду заяву товариства з обмеженою відповідальністю «Мережа сервісних станцій «ТІДІСІ-ДАЛЬНОБОЙ» про видачу виконавчого документа про примусове виконання рішення Постійно діючого третейського суду при Асоціації "Продавців послуг та товарів для автомобілів" від 04.08.2023 у третейській справі №658/06/23.

2. Розгляд справи №873/529/23 за заявою товариства з обмеженою відповідальністю «Мережа сервісних станцій «ТІДІСІ-ДАЛЬНОБОЙ» про видачу виконавчого документа про примусове виконання рішення третейського суду призначити на 14.11.2023 о 10:30 год. Повідомити учасників, що засідання в приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літера А, зал судових засідань №14. Довести до відома учасників справи, що не з`явлення їх представників в судове засідання не є перешкодою розгляду заяви. Явка уповноважених представників сторін у судове засідання не є обов`язковою.

3. У день судового засідання сторонам надати до суду документи, що підтверджують повноваження представників, з урахуванням приписів ч.ч. 3, 4 ст. 56 Господарського процесуального кодексу України (у разі самопредставництва) та пп. 11 п. 16-1 розділу ХV Перехідних положень Конституції України, ч. 4 ст. 60 Господарського процесуального кодексу України, Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" (у разі участі представника).

4. Повідомити учасників справи, що з 05.10.2021 офіційно розпочали функціонування три підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи: "Електронний кабінет", "Електронний суд" підсистема відеоконференцзв`язку, у зв`язку з чим відповідно до частини шостої статті 6 ГПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку.

5. Зобов`язати сторін третейського спору у третейській справі №658/06/23 надати суду письмову інформацію про наступне:

- чи не визнавалося недійсним третейське застереження;

- чи не скасоване рішення Постійно діючого третейського суду при Асоціації "Продавців послуг та товарів для автомобілів" від 04.08.2023 у третейській справі №658/06/23 компетентним судом;

- чи є в провадженні інших судів заяви про оскарження і скасування рішення Постійно діючого Третейського суду при Асоціації "Продавців послуг та товарів для автомобілів" від 04.08.2023 у третейській справі №658/06/23.

6. Встановити строк учасникам судового процесу для подання пояснень, заяв, клопотань тощо протягом десяти днів з дня вручення даної ухвали.

7. Запропонувати учасникам справи повідомити суд про можливість розгляду справи без участі їх представників.

8. Всі документи та письмові докази подаються виключно через управління автоматизованого документообігу суду та моніторингу виконання документів Північного апеляційного господарського суду (канцелярію суду) за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 1 літера А (І поверх).

9. Витребувати у Постійно діючого третейського суду при Асоціації "Продавців послуг та товарів для автомобілів" справу №658/06/23 за позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Мережа сервісних станцій «ТІДІСІ-ДАЛЬНОБОЙ» до товариства з обмеженою відповідальністю «УКРАВТОТРАНС ПЛЮС» про стягнення заборгованості та штрафних санкцій.

Суддя М.А. Руденко

СудПівнічний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення29.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113812252
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи щодо оскарження рішень третейських судів та про видачу наказів на примусове виконання рішень третейських судів, з них про видачу наказу на примусове виконання рішення третейського суду

Судовий реєстр по справі —873/529/23

Судовий наказ від 15.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Ухвала від 14.11.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

Ухвала від 29.09.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Руденко М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні