Ухвала
від 14.09.2023 по справі 905/857/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

14.09.2023 Справа № 905/857/19

Суддя Говорун О.В.

Кредитор - Товариство з обмеженою відповідальністю "Логітекс сістемс".

Боржник - Приватне акціонерне товариство "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу".

Розпорядник майна Мензаренко Юрій Миколайович.

Про банкрутство Приватного акціонерного товариства "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу".

Кредитори:

Комунальне підприємство "Компанія "Вода Донбасу" в особі Єнакієвського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства КП "Компанія "Вода Донбасу".

Комунальне підприємство "Компанія "Вода Донбасу" в особі Кіровського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства КП "Компанія "Вода Донбасу".

Публічне акціонерне товариство "ДТЕК Октябрська ЦЗФ".

Головне управління ДПС у Донецькій області Державної податкової служби України.

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Трейдінг".

Акціонерне товариство "ДТЕК Донецькі електромережі".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Корум Україна".

Приватне акціонерне товариство "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Корум Репеїр".

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Високовольтні мережі".

Акціонерне товариство "ДТЕК Дніпроенерго".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Моспінське вуглепереробне підприємство".

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Свердловантрацит".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-проектний Центр ДТЕК".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Александр-И".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Електроналадка".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Мединський і К".

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Східенерго".

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Метінвест-СМЦ".

Акціонерне товариство "Українська залізниця" в особі регіональної філії "Придніпровська залізниця".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Спеціалізована компанія "Енгергосервіс".

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Енерго".

Добропільське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Коксообладнання".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Промислова група Укрфільтрсервіс".

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Ровенькиантрацит".

Публічне акціонерне товариство "ДТЕК Добропільська ЦЗФ".

Приватне акціонерне товариство "ДТЕК Павлоградвугілля".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Першотравенський ремонтно-механічний завод".

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Сервіс".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Покровський завод залізобетонних виробів".

Товариство з обмеженою відповідальністю "ДЕТ-ЮА".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Донбаська насосна компанія".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Ханзен Україна".

Приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Літвиненко О.В.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Алтіус".

Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгівельно-промислова компанія "НАК".

Офіс Великих платників податків державної фіскальної служби України.

Товариство з додатковою відповідальністю "Шахта "Білозерська".

Товариство з обмеженою відповідальністю "ТПК Укрсплав".

Державне підприємство "Придніпровська залізниця".

Головне управлінням ДПС у Запорізькій області Державної податкової служби України".

В С Т А Н О В И В:

Ухвалою Господарського суду Донецької області від 20.07.2020 у справі №905/857/19 відкрито провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу".

20.07.2020 на офіційному веб-порталі Вищого Господарського суду України оприлюднено оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу" (номер 65027).

Ухвалою суду від 03.08.2021 зокрема було продовжено строк проведення інвентаризації майна боржника - Приватного акціонерного товариства "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу" протягом місяця після закінчення строку карантинних заходів; продовжено строк подання до суду результатів інвентаризації майна боржника та вирішено призначити дату проведення підсумкового засідання суду у справі №905/857/19 про банкрутство після закінчення карантину.

До суду від кредиторів ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля", ТОВ "ДТЕК Східенерго", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" та розпорядника майна Мензаренко Юрія Миколайовича надійшли клопотання про продовження строку процедури розпорядження майном ПрАТ "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу" до закінчення шостого місяця після припинення чи скасування воєнного стану на території України; продовження строку проведення попереднього засідання суду по даній справі до закінчення шостого місяця після припинення чи скасування воєнного стану на території України, продовження строку дії мораторію на задоволення вимог кредиторів у справі №905/857/19 до закінчення шостого місяця після припинення чи скасування воєнного стану на території України. Мензаренко Ю.М. також просив продовжити строк проведення розпорядником майна інвентаризації майна та строк подання до господарського суду результатів проведення інвентаризації майна боржника.

В обґрунтування вказаних заяв, зазначається, що пунктом 21 Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань провадження та застосування процедур банкрутства у період дії воєнного стану №3249-ІХ від 29.07.2023 доповнено Кодекс України з процедур банкрутства п.16 "Прикінцевих та перехідних положень", а саме, що тимчасово, під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування, зокрема, господарський суд за клопотанням комітету кредиторів, кредитора, арбітражного керуючого чи з власної ініціативи може продовжити строки проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство (неплатоспроможність) звернення у межах провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) про визнання недійсними правочинів, вчинених боржником, дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, оголошення про проведення першого, повторного та/або другого повторного аукціону, виконання плану санації (у тому числі якщо провадження у справі про банкрутство продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом") чи реструктуризації боргів боржника, процедури розпорядження майном, ліквідації, реструктуризації боргів боржника та погашення боргів боржника.

Згідно з ухвалою суду від 14.08.2023, призначено заяви кредиторів - ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля", ТОВ "ДТЕК Східенерго", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" та розпорядника майна Мензаренко Юрія Миколайовича до розгляду в судовому засіданні на 14.09.2023 о 12:30 год.

До суду від представників кредиторів ТОВ «Віват Менеджмент», ТОВ «ДТЕК Трейдінг» надійшли клопотання про задоволення клопотань кредиторів - ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля", ТОВ "ДТЕК Східенерго", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" та розпорядника майна Мензаренка Ю.М про продовження строку процедури розпорядження майном, продовження строку проведення попереднього засідання у справі, продовження строку дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, продовження строку проведення розпорядником майна інвентаризації майна та строку подання до господарського суду результатів проведення інвентаризації майна боржника. Просили розглядати вказані заяви без їх участі.

В судовому засіданні представники кредиторів ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля", ТОВ "ДТЕК Східенерго", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" просили задовольнити вказані клопотання.

Дослідивши подані клопотання, суд зазначає наступне.

Частиною 3 статті 44 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ) передбачено, що розпорядник майна зобов`язаний не пізніше двох місяців з дня відкриття провадження у справі про банкрутство провести інвентаризацію майна боржника та визначити його вартість, а в разі значного обсягу майна, у відповідності до ч.8 ст.39 КУзПБ строк може бути встановлений до трьох місяців після дати проведення підготовчого засідання.

За змістом ч.ч. 1,2 ст.47 Кодексу України з процедур банкрутства (далі - КУзПБ), попереднє засідання господарського суду проводиться не пізніше 70 календарних днів, а в разі великої кількості кредиторів - не пізніше трьох місяців з дня проведення підготовчого засідання суду. Про попереднє засідання суду повідомляються сторони, а також інші учасники провадження у справі про банкрутство, визнані такими відповідно до цього Кодексу. У попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна. У разі необхідності господарський суд може оголосити перерву в попередньому засіданні.

Відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 Про введення воєнного стану в Україні, у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України введено в Україні воєнний стан строком на 30 діб.

28.02.2022, у зв`язку із загрозою життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів суду, працівників суду, керуючись ст. 3 Конституції України, ст. 29 Закону України Про судоустрій і статус суддів, рішенням Ради суддів України №9 від 24 лютого 2022 року, враховуючи положення Указу Президента України Про введення воєнного стану в Україні № 64/2022 від 24 лютого 2022 року, розпоряджень Харківської обласної військової адміністрації, прийнятих відповідно до ст. 8 Закону України Про правовий режим воєнного стану, головою Господарського суду Донецької області прийнятий наказ Про встановлення особливого режиму роботи Господарського суду Донецької області згідно з яким установлено особливий режим роботи Господарського суду Донецької області в умовах воєнного стану та зокрема запроваджені наступні організаційні заходи:

- тимчасово, до усунення обставин, які зумовили загрозу життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів суду, в умовах воєнної агресії проти України, обмежити доступ до приміщення суду.

- рекомендувати учасникам судових засідань утриматись від відвідування приміщення суду, свої процесуальні права та обов`язки реалізовувати з використанням офіційної електронної пошти суду (inbox@dn.arbitr.gov.ua).

Указами Президента України Про продовження строку дії воєнного стану в Україні від 14.03.2022 №133/2022, від 18.04.2022 №259/2022 від 17.05.2022 №341/2022, від 12.08.2022 №573/2022, від 07.11.2022 №757/2022, 06.02.2023 №58/2023, від 01.05.2023 №254/2023, від 26.07.2023 №451/2023 продовжений строк дії воєнного стану в Україні до 15.11.2023.

Наведені вищі Укази Президента України були затверджені Верховною Радою України відповідними законами.

Згідно з п.16 "Прикінцевих та перехідних положень" Кодексу України з процедур банкрутства установлено, що тимчасово, під час дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженим Законом України від 24 лютого 2022 року № 2102-IX, а також протягом шести місяців після його припинення чи скасування, зокрема господарський суд за клопотанням комітету кредиторів, кредитора, арбітражного керуючого чи з власної ініціативи може продовжити строки проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство (неплатоспроможність) звернення у межах провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) про визнання недійсними правочинів, вчинених боржником, дії мораторію на задоволення вимог кредиторів, оголошення про проведення першого, повторного та/або другого повторного аукціону, виконання плану санації (у тому числі якщо провадження у справі про банкрутство продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом") чи реструктуризації боргів боржника, процедури розпорядження майном, ліквідації, реструктуризації боргів боржника та погашення боргів боржника.

Виходячи з викладеного вище, приймаючи до уваги обставини зазначені в клопотаннях кредиторів та розпорядника майна, зокрема знаходження значної частини майна боржника на тимчасово окупованій території України та перебування активів боржника на зберіганні на складах ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля" та в оренді ТОВ "ДТЕК Сервіс", а також враховуючи введення в Україні воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 Про введення воєнного стану в Україні, у зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, який був неодноразово продовжений, суд вважає за можливе задовольнити відповідні клопотання.

Керуючись ст.47, п.16 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з питань банкрутства, ст.234 ГПК України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Клопотання розпорядника майна - Мензаренко Ю.М. та кредиторів - ПрАТ "ДТЕК Павлоградвугілля", ТОВ "ДТЕК Східенерго", ТОВ "ДТЕК Високовольтні мережі" задовольнити.

Продовжити строк проведення інвентаризації майна боржника (Приватного акціонерного товариства "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу") та строк подання до господарського суду результатів проведення інвентаризації майна боржника до закінчення шостого місяця після припинення чи скасування воєнного стану на території України.

Продовжити строк проведення попереднього засідання суду у справі №905/857/19 про банкрутство ПрАТ «ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу» до закінчення шостого місяця після припинення чи скасування воєнного стану на території України.

Продовжити строк проведення процедури розпорядження майном у справі №905/857/19 про банкрутство ПрАТ «ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу» до закінчення шостого місяця після припинення чи скасування воєнного стану на території України.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі за веб-адресою: http://dn.arbitr.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Говорун

Дата ухвалення рішення14.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113833699
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство Приватного акціонерного товариства "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу". Кредитори: Комунальне підприємство "Компанія "Вода Донбасу" в особі Єнакієвського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства КП "Компанія "Вода Донбасу". Комунальне підприємство "Компанія "Вода Донбасу" в особі Кіровського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства КП "Компанія "Вода Донбасу". Публічне акціонерне товариство "ДТЕК Октябрська ЦЗФ". Головне управління ДПС у Донецькій області Державної податкової служби України. Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Трейдінг". Акціонерне товариство "ДТЕК Донецькі електромережі". Товариство з обмеженою відповідальністю "Корум Україна". Приватне акціонерне товариство "ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля". Товариство з обмеженою відповідальністю "Корум Репеїр". Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Високовольтні мережі". Акціонерне товариство "ДТЕК Дніпроенерго". Товариство з обмеженою відповідальністю "Моспінське вуглепереробне підприємство". Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Свердловантрацит". Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-проектний Центр ДТЕК". Товариство з обмеженою відповідальністю "Александр-И". Товариство з обмеженою відповідальністю "Електроналадка". Товариство з обмеженою відповідальністю "Мединський і К". Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Східенерго". Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК". Товариство з обмеженою відповідальністю "Метінвест-СМЦ". Акціонерне товариство "Українська залізниця" в особі регіональної філії "Придніпровська залізниця". Товариство з обмеженою відповідальністю "Спеціалізована компанія "Енгергосервіс". Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Енерго". Добропільське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області. Товариство з обмеженою відповідальністю "Коксообладнання". Товариство з обмеженою відповідальністю "Промислова група Укрфільтрсервіс". Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Ровенькиантрацит". Публічне акціонерне товариство "ДТЕК Добропільська ЦЗФ". Приватне акціонерне товариство "ДТЕК Павлоградвугілля". Товариство з обмеженою відповідальністю "Першотравенський ремонтно-механічний завод". Товариство з обмеженою відповідальністю "ДТЕК Сервіс". Товариство з обмеженою відповідальністю "Покровський завод залізобетонних виробів". Товариство з обмеженою відповідальністю "ДЕТ-ЮА". Товариство з обмеженою відповідальністю "Донбаська насосна компанія". Товариство з обмеженою відповідальністю "Ханзен Україна". Приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Літвиненко О.В. Товариство з обмеженою відповідальністю "Алтіус". Товариство з обмеженою відповідальністю "Торгівельно-промислова компанія "НАК". Офіс Великих платників податків державної фіскальної служби України. Товариство з додатковою відповідальністю "Шахта "Білозерська". Товариство з обмеженою відповідальністю "ТПК Укрсплав". Державне підприємство "Придніпровська залізниця". Головне управлінням ДПС у Запорізькій області Державної податкової служби України

Судовий реєстр по справі —905/857/19

Ухвала від 10.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 14.09.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 22.09.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 14.09.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 14.08.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Ухвала від 09.05.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Говорун Олександр Володимирович

Постанова від 26.10.2022

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Ткач Ігор Васильович

Ухвала від 07.09.2022

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Ткач Ігор Васильович

Ухвала від 02.08.2022

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Ткач Ігор Васильович

Постанова від 29.06.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Пєсков В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні