Ухвала
від 29.09.2023 по справі 380/16032/23
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

29 вересня 2023 рокусправа №380/16032/23

Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кравціва О.Р. розглянув у порядку письмового провадження клопотання про відкликання позовної заяви у справі за позовом Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Фермерського господарства «Б.М.В.», про стягнення заборгованості,-

в с т а н о в и в :

До Львівського окружного адміністративного суду звернулося Львівське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю з позовною заявою до Фермерського господарства «Б.М.В.», в якій просить стягнути з відповідача 138371,42 грн. адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу працевлаштування осіб з інвалідністю.

Ухвалою суду від 17.07.2023 провадження у справі відкрито за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін та проведення судового засіданнями, за наявними матеріалами.

Позивач подав заяву про відкликання позовної заяви, оскільки борг заявлений до стягнення самостійно погашений відповідачем. В обґрунтування заяви позивач покликається на пункт 2 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України.

Частиною 1 статті 189 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві.

З огляду на вказане, та на те, що на даній стадії розгляду справи повернення позовної заяви на підставі пункту 2 частини 4 статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України не передбачено, суд розцінює заяву, як відмову від позову на підставі пункту 2 частини 1 статті 238 КАС України та вирішує питання про закриття провадження.

При вирішенні питання про закриття провадження у справі суд керується таким.

Відповідно до пункту 2 частини 1 статті 238 Кодексу адміністративного судочинства України суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Позивач стверджує, що відповідачем у повному обсязі погашено заборгованість.

Суд встановив, що відмова позивача від позову, не суперечить закону та не порушує чиї-небудь права, а тому, приймається судом.

Вказане зумовлює висновок суду про можливість закриття провадження у справі.

Водночас суд вважає за необхідне роз`яснити, що відповідно до частини 2 статті 239 КАС України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Щодо сплаченого позивачем при поданні позовної заяви судового збору в сумі 2684,00 грн., суд враховує наступне.

Статтею 140 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у разі відмови позивача від позову понесені ним витрати відповідачем не відшкодовуються, а витрати відповідача за його заявою стягуються із позивача, крім випадків, коли позивач звільнений від сплати судових витрат. Однак, якщо позивач відмовився від позову внаслідок задоволення його відповідачем після подання позовної заяви, то суд за заявою позивача присуджує всі понесені ним у справі витрати із відповідача.

При цьому, відповідно до частин 3 статті 7 Закону України «Про судовий збір» у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Враховуючи викладене в сукупності поверненню з бюджету на користь позивача належить 1342,00 грн.

Керуючись статтями 183, 238, 239, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

у х в а л и в :

1. Клопотання відповідача - задовольнити.

2. Закрити провадження у справі за позовом Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Фермерського господарства «Б.М.В.», про стягнення заборгованості.

3. Повернути з бюджету на користь Львівського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (ЄДРПОУ 13817458) судовий збір в сумі 1342 (одна тисяча триста сорок дві) грн. 00 грн.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та в строки передбачені Кодексом адміністративного судочинства України.

СуддяКравців О.Р.

Дата ухвалення рішення29.09.2023
Оприлюднено02.10.2023
Номер документу113834352
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —380/16032/23

Ухвала від 29.09.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

Ухвала від 17.07.2023

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Кравців Олег Романович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні