Постанова
від 21.09.2023 по справі 953/19178/20
ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 953/19178/20 Номер провадження 22-ц/814/265/23Головуючий у 1-й інстанції Музиченко В.О. Доповідач ап. інст. Пікуль В. П.

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 вересня 2023 року м. Полтава

Полтавський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Пікуля В.П.,

суддів: Одринської Т.В., Панченка О.О.,

при секретарі Філоненко О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у режимі відеоконференції цивільну справу за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Комінтернівського районного суду м. Харкова від 18 січня 2022 року (повний текст рішення складено 21 січня 2022 року) у справі за позовом ОСОБА_1 до комунального підприємства «Харківські теплові мережі», треті особи: Департамент житлового господарства Харківської міської ради, комунальне підприємство «Жилкомсервіс» про зобов`язання укласти договір з відкриттям єдиного особового рахунку,-

В С Т А Н О В И В:

ОПИСОВА ЧАСТИНА

Короткий зміст позовних вимог

У листопаді 2020 року ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до комунального підприємства «Харківські теплові мережі» (далі - КП «Харківські теплові мережі»), треті особи: Департамент житлового господарства Харківської міської ради, комунальне підприємство «Жилкомсервіс» (далі - КП «Жилкомсервіс») про зобов`язання укласти договір з відкриттям єдиного особового рахунку.

В обґрунтування позову зазначено, що позивач та її син ОСОБА_2 є власниками квартири АДРЕСА_1 . ОСОБА_2 не заперечує проти відкриття особового рахунку на ім`я ОСОБА_1 . У вказаній квартирі вони зареєстровані з 29 грудня 2015 року. Квартира обладнана опаленням, без гарячої води.

Згідно рішення № 762 від 09 грудня 2015 року позивач визнана наймачем квартири, що має бути доведено до балансоутримувачів. Контроль за виконанням рішення покладено на директора департаменту житлового господарства Харківської міської ради Нехорошкова Р.Б.

Згідно рішення Харківської міської ради від 20 жовтня 2004 року № 980 «Про виключення будинку АДРЕСА_2 з числа гуртожитків» дозволялося закріпити за мешканцями займану площу і відкрити особові рахунки. Житлова площа за позивачем закріплена тільки 19 грудня 2015 року, в зв`язку з чим, підстави відкривати на ім`я ОСОБА_1 особовий рахунок з 01 березня 2007 року не було.

Позивач неодноразово заявляла про свої права та обов`язки по оплаті послуг. У відкритті особового рахунку їй було відмовлено з підстав, що на її ім`я вже відкрито особовий рахунок. Особовий рахунок відкрито не на її ім`я, а на особу, яка має такі самі ПІБ як і вона. Відповідач незаконного доводить до її відома про заборгованість на суму 67377,85 грн за період з 01 серпня 2005 року, без вказівки особового рахунку і без надання документів для відкриття особового рахунку. Відмова у відкритті особового рахунку створює їй перешкоди в користуванні субсидіями при оплаті послуги, порушує її права, як споживача.

У зв`язку з вищевказаним, позивач прохала суд зобов`язати відповідача укласти договір з відкриттям єдиного особового рахунку на ОСОБА_1 на приватизовану кв. АДРЕСА_1 , на постачання послуги теплопостачання з автономної газової котельні, що розташована у будинку по АДРЕСА_2 .

Короткий зміст рішення суду першої інстанції

Рішенням Комінтернівського районного суду м. Харкова від 18 січня 2022 року в задоволенні позовних вимог ОСОБА_1 до КП «Харківські теплові мережі», треті особи: Департамент житлового господарства Харківської міської ради, КП «Жилкомсервіс» про зобов`язання укласти договір з відкриттям єдиного особового рахунку відмовлено.

Короткий зміст вимог апеляційної скарги

З рішенням Комінтернівського районного суду м. Харкова від 18 січня 2022 року не погодилася позивач та оскаржила його в апеляційному порядку, подавши до суду апеляційну скаргу.

В апеляційній скарзі ОСОБА_1 прохала суд рішення Комінтернівського районного суду м. Харкова від 18 січня 2022 року скасувати та постановити нове, яким зобов`язати відповідача укласти договір з відкриттям єдиного особового рахунку на ОСОБА_1 на приватизовану кв. АДРЕСА_1 , на постачання послуги теплопостачання з автономної газової котельні, що розташована у будинку по АДРЕСА_2

Позиції учасників справи

Узагальнені доводи особи, яка подала апеляційну скаргу

Особа, яка подала апеляційну скаргу зазначає, що суд першої інстанції проігнорував прохання позивача щодо зобов`язання надання відповідачем документів, оскільки в резолютивній частині ухвали Комінтернівського районного суду м. Харкова від 03 березня 2021 року вирішено питання лише щодо залучення третіх осіб до розгляду даної справи.

Суд першої інстанції не взяв до уваги, що відповідачем було подано до суду відзив на позовну заяву із пропуском встановлених строків, а останнім не заявлялося клопотання про їх продовження.

Крім того, відповідачем до місцевого суду не було подано, з метою спростування доводів позивача, заповненого договору на надання послуги з теплопостачання з автономної газової котельні з відкриттям єдиного особового рахунку.

Також суд першої інстанції при розгляді справи не дослідив перелік документів, який необхідний для відкриття єдиного особового рахунку, оскільки до 09 грудня 2015 року позивач займала койко-місце і була зареєстрована у гуртожитку, без відкриття особового рахунку.

Щодо відзиву на апеляційну скаргу

Відзив на апеляційну скаргу до суду не надходив.

Відповідно до частини третьої статті 360 ЦПК України відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Щодо явки та позиції учасників справи в суді апеляційної інстанції

Представник ОСОБА_1 - адвокат Хоміч А.А., взявши участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції, вимоги апеляційної скарги підтримав та прохав їх задовольнити.

Інші учасники справи, будучи належним чином повідомлені про час, дату та місце розгляду справи, у судове засідання до суду апеляційної інстанції не з`явилися.

МОТИВУВАЛЬНА ЧАСТИНА

Колегія суддів, заслухавши доповідь судді-доповідача, вислухавши пояснення представника позивача, перевіривши матеріали справи та доводи апеляційної скарги, приходить до наступного висновку.

Встановлені обставини справи

Судом першої інстанції встановлено, що згідно свідоцтва про право власності на нерухоме майно № 2-17-285356 від 19 травня 2017 року вбачається, що ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на праві власності належить квартира у будинку готельного типу, за адресою: АДРЕСА_3 (т.1, а.с. 13).

Рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради «Про виключення будинку АДРЕСА_2 із числа гуртожитків» від 20 жовтня 2004 року за №980, виключено будинок АДРЕСА_2 із числа гуртожитку ВАТ «ЕПОС-Холдінг» та дозволено Київському райвиконкому і ліквідатору ВАТ «ЕПОС-Холдінг» закріпити за мешканцями займану ними площу у будинку АДРЕСА_2 та відкрити особові рахунки (т.1, а.с. 115).

Рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради «Про визнання громадян наймачами житлової площі» від 09 грудня 2015 року за №762 ОСОБА_1 визнано наймачем трикімнатної квартири АДРЕСА_1 , зі складом сім`ї 3 особи: ОСОБА_1 - наймач, ОСОБА_3 - дочка, ОСОБА_2 - син. На основі вказаного рішення відповідачі отримали свідоцтво про право власності на вказану квартиру (т.1, а.с. 16).

З відповіді Департаменту економіки та комунального майна виконавчого комітету Харківської міської ради № 6844 від 04 серпня 2021 року вбачається, що рішенням 37 сесії Харківської міської ради 4 скликання від 06 липня 2005 року «Про комунальну власність м. Харкова» було прийнято до комунальної власності територіальної громади м. Харкова нежитлові приміщення цокольного поверху загальною площею 83,6 кв.м. у складі житлового будинку літ. «А-6» по АДРЕСА_2 . Вказані нежитлові приміщення використовуються для розміщення котельні КП «Харківські теплові мережі» за договором про передачу майна в господарське відання № 1187 від 30 вересня 2003 року. Інформація про передачу котельні площею 83,6 кв.м. у житловому будинку по АДРЕСА_2 , іншим підприємствам або організаціям на правах оренди або іншого користування в управлінні відсутня (т.1, а.с. 70).

КП « Харківські теплові мережі» на заяву ОСОБА_1 було надано відповідь № 4/Б-4517/20/18 в якій зазначено, що вкотре (лист № 4/Б-2641/20/18 від 31 березня 2020 року, № 4-Б-1822/20/18 від 10 березня 2020 року, № 4/Б-10188/20/18 від 05 грудня 2019 року, № 4/Б-1810/07/36 від 23 жовтня 2019 року, № Б-9923/20/18 від 13 січня 2017 року), повідомлено, що послугами з теплопостачання вона користується з 01 серпня 2005 року, тобто з дати прийняття будинку на прямі розрахунки в КП «Харківські теплові мережі», з цього ж часу відкрито особовий рахунок по квартирі АДРЕСА_1 , на ОСОБА_1 і виконуються нарахування за послуги з теплопостачання. Враховуючи викладене, у підприємства немає підстав для відкриття особового рахунку на її ім`я з 29 липня 2020 року. З питання укладання договору про надання послуги з постачання теплової енергії роз`яснено, що до обрання співвласниками багатоквартирного буднику по АДРЕСА_2 , форми договірних відносин пропонують їй укласти договір про надання послуг з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води. Направили на адресу позивача договір у двох екземплярах, просили його підписати та направити обидва екземпляри на їх адресу для підписання зі сторони підприємства та для скріплення печаттю, після чого один екземпляр буле направлений на адресу позивача (т.1, а.с. 71).

Згідно даних листа КП «Харківські теплові мережі» від 20 липня 2020 року, листа Департаменту житлового господарства Харківської міської ради від 16 липня 2020 року нежитлове приміщення котельні літ. «А-6», загальною площею 83,6 кв.м. за адресою: АДРЕСА_2 , (інв. № 0200550) значиться на балансі підприємства КП « Харківські теплові мережі» на підставі договору «Про передачу майна в повне господарське відання» № 1187 від 30 вересня 2003 року (т.1, а.с. 76).

Факт надання послуг з опалення будинку за адресою: АДРЕСА_2 , в опалювальні сезони підтверджується наданими позивачем актами підключення/відключення споживача № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 (т.1, а.с. 95).

Рішенням Київського районного суду м. Харкова від 01 грудня 2020 року у справі №953/24116/19 позов КП «Харківські теплові мережі» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 задоволено частково: стягнуто з ОСОБА_1 на користь КП «Харківські теплові мережі» заборгованість за опалення та гарячу воду за період з 01 серпня 2005 року по 01 травня 2008 року в розмірі 4516,33 грн; стягнуто солідарно з ОСОБА_1 та ОСОБА_2 на користь КП « Харківські теплові мережі» заборгованість за опалення та гарячу воду за період з 01 травня 2008 року по 31 жовтня 2019 року в розмірі 55721,10 грн; стягнуто судові витрати (т.1, а.с. 163-164).

Постановою Харківського апеляційного суду від 26 квітня 2021 року по справі №953/24116/19 апеляційну скаргу ОСОБА_1 , ОСОБА_2 залишено без задоволення, а рішення Київського районного суду м. Харкова від 01 грудня 2020 року - без змін (т.1, а.с. 165-168).

У постанові Харківського апеляційного суду встановлено, що будинок по АДРЕСА_2 , знаходиться на балансі КП «Жилкомсервіс», разом з тим КП «Харківські теплові мережі» є виконавцем послуг з централізованого теплопостачання. У вказаному будинку відсутня гаряча вода по проекту, нарахування відбуваються тільки за опалення.

З численних листів-відповідей КП «Харківські теплові мережі» від 27 грудня 2019 року, 07 лютого 2020 року, 28 лютого 2020 року, 10 березня 2020 року на звернення ОСОБА_1 вбачається, що їй було відмовлено у відкритті нового особового рахунку, оскільки вона користується послугами з теплопостачання з 01 серпня 2005 року, тобто з дати прийняття будинку на прямі розрахунки в КП «Харківські теплові мережі», з цього часу відкрито особовий рахунок по квартирі АДРЕСА_1 , на ОСОБА_1 , у зв`язку з чим не має підстав для відкриття нового особового рахунку на її ім`я.

За змістом листів АТ «Мегабанк» від 17 квітня 2020 року та від 17 березня 2020 року відомості про те, що особовий рахунок на ім`я ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_3 , було відкрито, надано банку КП «Жилкомсервіс» та підтверджено КП «Харківські теплові мережі» в межах відповідних договорів, виключно для надання можливості банку здійснювати відповідні перерахування платежів за наданими комунальними послугами. Особові рахунки належать виключно адресу (будинку, квартирі).

ОСОБА_1 не заперечувала факту свого проживання з сином у гуртожитку за вищезазначеною адресою станом на час передачі його до комунальної власності м. Харкова.

Позиція апеляційного суду

Основні засади організаційних, господарських відносин, що виникають у сфері надання та споживання житлово-комунальних послуг між їхніми виробниками, виконавцями і споживачами, а також їхні права та обов`язки визначені Законом України «Про житлово-комунальні послуги».

Відповідно до статті 1 Закону України « Про житлово-комунальні послуги» житлово-комунальні послуги - результат господарської діяльності, спрямованої на забезпечення умов проживання та/або перебування осіб у житлових і нежитлових приміщеннях, будинках і спорудах, комплексах будинків і споруд відповідно до нормативів, норм, стандартів, порядків і правил, що здійснюється на підставі відповідних договорів про надання житлово-комунальних послуг.

Згідно пункту 2 частини першої статті 5 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» до житлово-комунальних послуг належать, зокрема, комунальні послуги - послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, управління побутовими відходами.

Індивідуальний споживач зобов`язаний, у тому числі, укладати договори про надання житлово-комунальних послуг у порядку і випадках, визначених законом; оплачувати надані житлово-комунальні послуги за цінами/тарифами, встановленими відповідно до законодавства, у строки, встановлені відповідними договорами (пункти 1, 5 частини другої статті 7 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»).

У той же час, виконавець комунальної послуги зобов`язаний також готувати та укладати із споживачем договори про надання комунальних послуг з визначенням відповідальності за дотримання умов їх виконання згідно з типовим договором (пункт 2 частини другої статті 8 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»).

Також пунктом 7 частини першої статті 8 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» передбачено право виконавця комунальної послуги у разі укладення індивідуального договору або індивідуального договору з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем отримувати інформацію від споживача про зміну власника житла (іншого об`єкта нерухомого майна) та фактичної кількості осіб, які постійно проживають у житлі споживача, у випадках та порядку, передбачених договором.

Згідно статті 12 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах. Договори про надання житлово-комунальних послуг укладаються відповідно до типових або примірних договорів, затверджених Кабінетом Міністрів України або іншими уповноваженими законом державними органами відповідно до закону. Договори про надання комунальних послуг можуть затверджуватися окремо для різних моделей організації договірних відносин (індивідуальний договір, індивідуальний договір з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем, колективний договір) та для різних категорій споживачів (індивідуальний споживач (співвласник багатоквартирного будинку, власник будівлі, у тому числі власник індивідуального садибного житлового будинку), колективний споживач).

Водночас, статтею 322 ЦК України встановлено, що власник зобов`язаний утримувати майно, що йому належить, якщо інше не встановлено договором або законом.

У відповідності зі статтею 162 ЖК України плата за користування жилим приміщенням в будинку (квартирі), що належить громадянинові на праві приватної власності, встановлюється угодою сторін. Плата за комунальні послуги береться крім квартирної плати за затвердженими в установленому порядку тарифами. Строки внесення квартирної плати і плати за комунальні послуги визначаються угодою сторін. Наймач зобов`язаний своєчасно вносити квартирну плату і плату за комунальні послуги.

Відповідно до статті 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (із змінами та доповненнями) бухгалтерський облік на підприємстві ведеться безперервно з дня реєстрації підприємства до його ліквідації.

Питання організації бухгалтерського обліку на підприємстві належать до компетенції його власника або уповноваженого органу (посадової особи) відповідно до законодавства та установчих документів. Підприємство самостійно визначає облікову політику підприємства, обирає форму бухгалтерського обліку як певну систему регістрів обліку, порядку і способу реєстрації та узагальнення інформації в них з додержанням єдиних засад, встановлених цим Законом, та з урахуванням особливостей своєї діяльності і технології обробки облікових даних, розробляє систему і форми внутрішньогосподарського (управлінського) обліку, звітності і контролю господарських операцій, визначає права працівників на підписання бухгалтерських документів, затверджує правила документообігу і технологію обробки облікової інформації, додаткову систему рахунків і регістрів аналітичного обліку.

За змістом статті 9 вказаного Закону підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Для контролю та впорядкування оброблення даних на підставі первинних документів можуть складатися зведені облікові документи.

Таким чином, облік заборгованості є частиною господарської діяльності підприємства-виконавця послуг.

Виходячи з положень Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» відкриття особового рахунку, проведення нарахувань та облік заборгованості за надане теплопостачання, її списання є питанням внутрішнього бухгалтерського обліку КП «Харківські теплові мережі».

Для забезпечення ведення бухгалтерського обліку розрахунків за житлово-комунальні послуги на кожен об`єкт обліку (квартиру) відкривається один особовий рахунок.

Законодавством передбачені випадки, коли на одну квартиру відкривається два або більше особових рахунків. Такими випадками є зокрема виділ/поділ майна, що є у спільній власності кількох осіб. Іншими словами - перетворення ізольованої квартири в комунальну, що в свою чергу дає підстави виконавцю житлово-комунальних послуг відкривати новий особовий рахунок на новостворений об`єкт обліку.

Отже, особовий рахунок оформлюється на житлове приміщення, а не на особу. Відкриття особового рахунку відбувається шляхом переоформлення вже відкритого номерного особового рахунку із наявною на ньому заборгованістю, якщо така є, на іншого квартиронаймача або власника.

При цьому особовий рахунок для обліку абонентів-споживачів житлово-комунальних послуг в житлових будинках житлового фонду відкривається один на кожен об`єкт обліку (квартиру), як правило, за адресою, а не за особою, і є документом внутрішнього бухгалтерського обліку підприємства, новий рахунок може бути відкрито після закриття існуючого, але після погашення заборгованості.

Особовий рахунок відкрито на об`єкт нерухомого майна, на якому для ведення бухгалтерського обліку відображаються нарахування за послуги, надані власнику.

Оскільки особовий рахунок відкривається не за особою, а за житловим приміщенням, переоформлення відбувається лише в частині прізвища, імені та по батькові власника або квартиронаймача, а не шляхом відкриття нового особового рахунку у відповідній організації.

Відповідно до вимог частини третьої статті 12, частини першої статті 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно частини першої статті 89 ЦПК України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Обставини, встановлені рішенням суду у господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, щодо якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом (частина четверта статті 82 ЦПК України).

Статтею 129-1 Конституції України закріплено, що суд ухвалює рішення іменем України. Судове рішення є обов`язковим до виконання.

Так, рішенням Київського районного суду м. Харкова від 01 грудня 2020 року у справі №953/24116/19, яке було залишено без змін постановою Харківського апеляційного суду від 26 квітня 2021 року та набрало законної сили, було встановлено факт наявності заборгованість ОСОБА_1 перед КП «Харківські теплові мережі» за надані послуги з централізованого теплопостачання за період з 01 серпня 2005 року по 31 жовтня 2019 року.

Також у вказаному судовому рішенні зазначено про наявність особового рахунку, відкритого на ім`я позивача у КП «Харківські теплові мережі» - № НОМЕР_3 .

За зазначеним особовим рахунком відповідачем проводиться нарахування плати за житлово-комунальні послуги, що підтверджується наданим при розгляді справи №953/24116/19 КП «Харківські теплові мережі» розрахунком заборгованості за адресою: АДРЕСА_3 .

Враховуючи встановлену судовим рішенням заборгованість позивача за спожиті житлово-комунальні послуги, які надаються КП «Харківські теплові мережі» за адресою: АДРЕСА_3 , - централізоване теплопостачання за період з 01 серпня 2005 року по 31 жовтня 2019 року, нарахування яких здійснено за особовим рахунком, що відкрито на ім`я ОСОБА_1 , то колегія суддів погоджується із висновком місцевого суду щодо безпідставності заявлених позовних вимог останньої.

Висновки за результатами розгляду апеляційної скарги

Відповідно до частини першої статті 367 ЦПК України суд апеляційної інстанції переглядає справу за наявними в ній і додатково поданими доказами та перевіряє законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів та вимог апеляційної скарги.

Як передбачено пунктом 1 частини першої статті 374 ЦПК України суд апеляційної інстанції за результатами розгляду апеляційної скарги має право залишити судове рішення без змін, а скаргу без задоволення.

Згідно із статтею 375 ЦПК України суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а судове рішення без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

Враховуючи викладене, колегія суддів вважає, що доводи апеляційної скарги не спростовують висновки суду першої інстанції, який всебічно, повно, об`єктивно та безпосередньо дослідив надані сторонами докази, із дотриманням норм процесуального права, правильно застосував норми матеріального права і ухвалив законне та обґрунтоване рішення.

Отже, апеляційну скаргу ОСОБА_1 слід залишити без задоволення, а рішення Комінтернівського районного суду м. Харкова від 18 січня 2022 року - без змін.

Щодо судових витрат

За правилами частини першої статті 141 ЦПК України судовий збір покладається на сторони пропорційно розміру задоволених позовних вимог.

Відповідно до частини тринадцять статті 141 ЦПК України, якщо суд апеляційної чи касаційної інстанції, не передаючи справи на новий розгляд, змінює рішення або ухвалює нове, цей суд відповідно змінює розподіл судових витрат.

Зважаючи на те, що апеляційна скарга підлягає залишенню без задоволення, відсутні підстави для нового розподілу судових витрат та відсутні підстави для розподілу судових витрати за розгляд справи у суді апеляційної інстанції.

Керуючись статтями 367, 374, 375, 382 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 - залишити без задоволення.

Рішення Комінтернівського районного суду м. Харкова від 18 січня 2022 року - залишити без змін.

Постанова набирає законної сили з дня прийняття та може бути оскаржена до Верховного Суду шляхом подачі касаційної скарги протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повний текст постанови складено 26 вересня 2023 року.

Головуючий В.П. Пікуль

Судді Т.В. Одринська

О.О. Панченко

Дата ухвалення рішення21.09.2023
Оприлюднено03.10.2023
Номер документу113847805
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —953/19178/20

Постанова від 21.09.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Постанова від 21.09.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 20.04.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 10.10.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Пікуль В. П.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Котелевець А. В.

Ухвала від 16.02.2022

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Музиченко В. О.

Рішення від 18.01.2022

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Музиченко В. О.

Рішення від 18.01.2022

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Музиченко В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні