Ухвала
від 02.10.2023 по справі 372/4784/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/4784/23

Провадження 1-кс-1231/23

ухвала

Іменем України

02 жовтня 2023 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання Слідчого слідчоговідділу Обухівськогорайонного управлінняНаціональної поліціїв Київськійобласті старшоголейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів,

В С Т А Н О В И В:

Слідчим відділом Обухівського РУП ГУ НП в Київській областірозслідується кримінальне провадження за № 12023111230002189, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 25.09.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 23.09.2023 близько 15:40 год. водій ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , керуючи автомобілем марки «HyundaiAccent», реєстраційний номер НОМЕР_1 , рухався по автомобільній дорозі вул. Київська в м. Васильків Обухівського, р-ну Київської області, в напрямку вул. Декабристів, де біля будинку 25, на заокруглені дороги в право здійснив наїзд на пішохода ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який перетинав дану дорогу з права на ліво відносно напрямку руху вказаного транспортного засобу. Після наїзду автомобіль вилетів на тротуар з подальшим з`їздом до чагарників. Внаслідок даної ДТП пішохід ОСОБА_5 отримав тілесні ушкодження у вигляді перелому двох кісток нижньої третини лівої гомілки, та забої, доставлений до ІНФОРМАЦІЯ_3 .

При проведенні досудового розслідування стало відомо, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в результаті отримання тілесних ушкоджень 23вересня 2023 року бувдоставлений доКНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , де перебував у травматологічному відділенні на стаціонарному лікуванні (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ).

При проведенні досудового розслідування стало відомо, що ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_5 , врезультаті отриманнятілесних ушкоджень06березня2023року буладоставлена доКНП КОР« ІНФОРМАЦІЯ_6 »,що розташованаза адресою: АДРЕСА_2 , де перебувала на стаціонарному лікуванні.

З метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження необхідно отримати тимчасовий доступ до медичної карти стаціонарного хворого, медичної карти амбулаторного хворого, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТ знімків на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які зберігаються вКНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), де перебував на стаціонарному лікуванні, з можливим її вилученням.

В інший спосіб, інакше як отримати тимчасовий доступ до документів, а саме: медичної карти стаціонарного хворого, медичної карти амбулаторного хворого, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТ знімків на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , та їх вилучення (здійснення їх виїмки), неможливо.

Тимчасовий доступ до інформації, а саме відомостей що містяться в медичній документації на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 яка знаходиться у володінні лікарні - має істотне значення для встановлення важливих обставин у даному кримінальному провадженні і полягає у тому, що для проведення судово-медичної експертизи, потрібна вся наявна медична документація на вказану вище особу.

Відповідно до положень ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161цього Кодексу. Так, інформація, до якої необхідний доступ не відноситься до винятку, встановленого ст. 161 КПК України.

На підставі викладено, з метою забезпечення провадження досудового слідства, та встановлення об`єктивної істини, необхідний тимчасовий доступ до речей і документів, а саме: медичної карти стаціонарного хворого, медичної карти амбулаторного хворого, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТ знімків на ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які зберігаються вКНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , де останній перебував на стаціонарному лікуванні, з можливим її вилученням, а тому слідчий просить клопотання задовольнити.

Слідчий СВ Обухівського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, в клопотанні просив розглянути його без участі слідчого та прокурора, вимоги клопотання підтримує в повному обсязі, також просив не здійснювати фіксацію судового засідання за допомогою технічних засобів.

Згідно ч. 4ст. 107 КПК України,фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Враховуючи, що слідчий та прокурор в судове засідання не з`явилися, на підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши матеріали справи, вважаю клопотання таким, що підлягає здоволенню зважаючи на наступне.

Згідно ч. 1ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 2ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно ч.5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, враховуючи вищевикладене, і неможливість отримати відомості в інший спосіб, те, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, вважаю за необхідне задовольнити дане клопотання та надати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 .

Таким чином, у судовому засіданні встановлено усі передбачені ст. 132, ч. ч. 5-7 ст. 163 КПК України, підстави до задоволення внесеного слідчим клопотання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 132, 160, 162, 163-166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання Слідчого слідчоговідділу Обухівськогорайонного управлінняНаціональної поліціїв Київськійобласті старшоголейтенанта поліції ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів задовольнити.

Надати слідчому СВ Обухівського РУП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 ,тимчасовий доступ до речей та документів і надати можливість вилучити оригінали зазначених документів (здійснити їх виїмку), а саме: медичної карти стаціонарного хворого, медичної карти амбулаторного хворого, рентгенівських знімків, КТ знімків, МРТзнімків та/або рентгенівські, КТ та МРТ знімки в електронному виді на носію інформації ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які зберігаються в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Васильківської міської ради розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , (Код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), де останній перебував на стаціонарному лікуванні.

Строк дії ухвали визначити до 01 грудня 2023 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено04.10.2023
Номер документу113858669
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів

Судовий реєстр по справі —372/4784/23

Ухвала від 02.10.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

Ухвала від 27.09.2023

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Тиханський О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні