Постанова
від 27.09.2010 по справі 2а-3871/10/1670
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІ НІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 вересня 2010 року < ЧАС > м. Полтава Справа № 2а-3871/10/1670

Суддя Полтавського окру жного адміністративного суд у Удовіченко С.О., розглянувш и в порядку скороченого пров адження справу за адміністра тивним позовом Кременчуцько ї об'єднаної державної подат кової інспекції в Полтавські й області до Підприємства об'єднання громадян "ТБК Со юз" Всеукраїнської організац ії інвалідів "Союз Організац ій Інвалідів України", третя о соба - виконавчий комітет Кре менчуцької міської ради про припинення юридичної особи, -

В С Т А Н О В И В:

12 серпня 2010 року Кремен чуцька об'єднана державна по даткова інспекція у Полтавсь кій області звернулася до По лтавського окружного адміні стративного суду з адміністр ативним позовом до Підприє мства об'єднання громадян " ТБК Союз" Всеукраїнської орг анізації інвалідів "Союз Орг анізацій Інвалідів України", третя особа - виконавчий комі тет Кременчуцької міської ра ди про припинення юридичної особи, посилаючись на те, що в ідповідач відсутній за місце знаходженням про, що в Єдином у державному реєстрі юридичн их осіб та фізичних осіб - підп риємців наявні відповідні ві домості, що є підставою для зв ернення податкової інспекці ї до суду про припинення підп риємницької діяльності відп овідно до частини 2 статті 38 За кону України "Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб - підприємців".

Відповідач заперечення на позов не надав, ухвала напра влена відповідачу на адресу: квартал 274, буд. 4, кв. 86, м. Крем енчук, Полтавська область, 39600, повернулась до суду з відміт кою поштового відділення "у з в'язку з відсутністю підприє мства". Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних о сіб-підприємців відповідач з ареєстрований за вищезазнач еною адресою та відомості пр о зміну свого місця знаходже ння державному реєстратору н е надавав.

Згідно із частиною восьмою статті 35 Кодексу адміністрат ивного судочинства України, вважається, що повістку вруч ено особі, якщо вона доставле на за адресою, внесеною до від повідного державного реєстр у, або за адресою, яка зазначен а її представником, і це підтв ерджується підписом відпові дної службової особи.

Зважаючи, що доставка ухвал и та повістки суду на адресу в ідповідача згідно із даними в ЄДР підтверджується підпис ом листоноші та печаткою пош тового відділення від 19 серпн я 2010 року, суд виконав свій обов 'язок щодо повідомлення відп овідача про розгляд справи.

Суд, вивчивши та дослідивш и наявні в матеріалах справи документи, прийшов до наступ них висновків.

Відповідач Підприємство об'єднання громадян "ТБК Со юз" Всеукраїнської організац ії інвалідів "Союз Організац ій Інвалідів України" (іденти фікаційний код 36092940) зареєстро ване як юридична особа викон авчим комітетом Кременчуцьк ої міської ради, про що видане свідоцтво про державну реєс трацію юридичної особи серії А00 № 683902.

Відповідач є платником под атку та перебуває на податко вому обліку у Кременчуцькій об'єднаній державній податко вій інспекції в Полтавській області.

Згідно із пунктами 7, 8 статті 19 Закону України "Про державн у реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб- підприємц ів" від 15 травня 2003 року № 755-IV юрид ична особа не пізніше тринад цяти місяців з дня подачі (над іслання рекомендованим лист ом) останньої реєстраційної картки, що містить відомості про юридичну особу, юридична особа зобов'язана подати (над іслати рекомендованим листо м) державному реєстратору ре єстраційну картку встановле ного зразка про підтвердженн я відомостей про юридичну ос обу. Якщо до Єдиного державно го реєстру не внесено запис п ро відсутність юридичної осо би за її місцезнаходженням, т о в разі неодержання реєстра ційної картки про підтвердже ння відомостей про юридичну особу в установлений частино ю сьомою цієї статті строк, а т акож у разі одержання держав ним реєстратором від органу державної податкової служби повідомлення встановленого зразка про відсутність юрид ичної особи за її місцезнахо дженням державний реєстрато р зобов'язаний у строк, що не п еревищує десяти робочих днів з дати, яка встановлена для по дання реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу, або з дати одержання повідомлення від органу державної податкової служби, направити рекомендо ваним листом юридичній особі повідомлення про необхідніс ть подання державному реєстр атору реєстраційної картки п ро підтвердження відомостей про юридичну особу.

Відповідно до витягу з Єдин ого державного реєстру юриди чних осіб та фізичних осіб - пі дприємців до Єдиного державн ого реєстру внесено запис пр о відсутність за місцезнаход женням юридичної особи Під приємства об'єднання грома дян "ТБК Союз" Всеукраїнської організації інвалідів "Союз Організацій Інвалідів Украї ни", ідентифікаційний код 36092940.

Згідно з пунктом 17 статті 11 З акону України “Про державну податкову службу” голови дер жавних податкових адміністр ацій і начальники державних податкових інспекцій та їх з аступники мають право зверта тися у передбачених законом випадках до судових органів із заявою про скасування дер жавної реєстрації (припиненн я) суб' єкта підприємницької діяльності.

Відповідно до пункту 2 статт і 38 Закону України "Про держав ну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприєм ців" від 15 травня 2003 року № 755-IV під ставою для прийняття судовог о рішення про припинення під приємницької діяльності юри дичної особи - є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юриди чної особи за вказаним її міс цезнаходженням.

З огляду на викладене, суд п риходить до висновку, що вимо ги позивача є обґрунтованими та такими, що підлягають задо воленню.

Відповідно до частини 4 ста тті 94 Кодексу адміністративн ого судочинства України, у сп равах, в яких позивачем є суб'є кт владних повноважень, а від повідачем - фізична чи юридич на особа, судові витрати, здій снені позивачем, з відповіда ча не стягуються.

На підставі викладеного, ке руючись статтями 7, 8, 9, 10, 11, 71, 94, 160-162, 183-2 Кодексу адміністративног о судочинства України,-

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний поз ов Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспек ції в Полтавській області до Підприємства об'єднання громадян "ТБК Союз" Всеукраїн ської організації інвалідів "Союз Організацій Інвалідів України", третя особа - викона вчий комітет Кременчуцької м іської ради про припинення ю ридичної особи - задовольнит и.

Припинити юридичну особу Підприємство об'єднання гр омадян "ТБК Союз" Всеукраїнсь кої організації інвалідів "С оюз Організацій Інвалідів Ук раїни" (ідентифікаційний код 36092940, квартал 274, буд. 4, кв. 86, м. К ременчук, Полтавська область , 39600), що зареєстроване виконав чим комітетом Кременчуцької міської ради 08 серпня 2008 року, с відоцтво серії А00 № 683902, номер за пису про державну реєстрацію 1 585 102 0000 006444.

Копію постанови, після набр ання нею законної сили, напра вити державному реєстратору відділу з питань державної р еєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ви конавчого комітету Кременчу цької міської ради для внесе ння до Єдиного державного ре єстру запису про судове ріше ння щодо припинення юридично ї особи Підприємства об'є днання громадян "ТБК Союз" Все української організації інв алідів "Союз Організацій Інв алідів України".

Постанова підлягає негайн ому виконанню.

Постанова може бути оскарж ена до Харківського апеляцій ного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з момен ту отримання копії постанови з одночасним поданням її коп ії до суду апеляційної інста нції.

Постанова набирає за конної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляц ійної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набир ає законної сили після повер нення апеляційної скарги, ві дмови у відкритті апеляційно го провадження або набрання законної сили рішенням за на слідками апеляційного прова дження.

Суддя С.О. Удовіченко

Дата ухвалення рішення27.09.2010
Оприлюднено01.10.2010
Номер документу11386823
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-3871/10/1670

Постанова від 27.09.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 13.08.2010

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні