Ухвала
від 03.10.2023 по справі 235/1432/23
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 2/235/201/23

Справа № 235/1432/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

03 жовтня 2023 року м.Покровськ

Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Величко О.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес позика» (місце реєстрації м.Київ б.Лесі Українки, б.26 офіс 411), треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Золотих Олександр Олександрович (місце знаходження м.Київ вул.Велика Житомирська, 16/3), приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Горелик Євген Борисович (місцезнаходження Донецька область м.Слов`янськ вул.Вільна, 9) про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ТОВ «Бізнес позика», треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Золотих Олександр, приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Горелик Євген Борисович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Позовна заява, відповідає вимогам, встановленим ст.ст.175, 177 ЦПК України, підсудна Красноармійському міськрайонному суду Донецької області, підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження відсутні.

Відповідно до п.1 ч.4 ст.19 та ч.5 ст.279 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у разі, коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Оскільки виконавчий напис, перебував на виконанні у приватного виконавця виконавчого округу Донецької області Горелик Є.Б. діяльність якого зупинена 19.08.2019 року, а заміщення останнього здійснює приватний виконавець виконавчого округу Київської області Говоров П.В., суд вважає за необхідне залучити у якості третьої особи приватного виконавця Говорова Павла Володимировича.

Керуючись ст.ст.19, 53, 187, 274, 277, 279 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду позовну заяву до Товариства з обмеженою відповідальністю «Бізнес позика», треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Золотих Олександр Олександрович, приватний виконавець виконавчого округу Донецької області Горелик Євген Борисович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню та відкрити провадження у справі.

2. Залучити доучасті усправі яктретю особу, яка не заявляє самостійних вимог - приватного виконавцявиконавчого округуКиївської області Говорова ПавлаВолодимировича місцезнаходження Київська обл. м.Ірпінь, вул.Виговського, 1-О, 74

3. Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовногопровадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

4. Призначити судове засідання на 13.00 годину 17.10.2023 рік.

5. Відповідачу занаявності заперечень щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом п`ятиднів здня отриманняухвали надати відповідні заперечення.

6. Відповідачу протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали подати відзив на позовну заяву.

До відзиву надати:

1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем;

2) документи, що підтверджують надіслання відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

7. Позивачу протягом п`яти днів з дня отримання відзиву на позов надати відповідь на відзив.

До відповіді на відзив надати:

1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується відповідь на відзив;

2)документи,що підтверджуютьнадіслання відповідіна відзиві доданихдо нього доказівіншим учасникамсправи.

8. Відповідачу протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив надати свої заперечення.

До заперечень надати:

1) докази, що підтверджують заперечення;

2) документи, що підтверджують надіслання заперечень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

9. Третій особі протягом 5 днів з моменту отримання ухвали про відкриття провадження та копії позовної заяви надати свої письмові пояснення з приводу спору.

До пояснень надати:

1) докази, що підтверджують пояснення;

2) документи, що підтверджують надіслання пояснень і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Витребувати у приватного виконавця виконавчого округу Київської області Говорова В.П. матеріали виконавчого провадження №68734199, яке відкрито приватним виконавцем Горелик Є.Б. по виконанню виконавчого напису нотаріуса №21438 від 21.01.2022 року про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості на користь ТОВ «Бізнес позика» в розмірі 20751,56 грн.

Витребувати у приватного нотаріуса Золотих О.О. документи, на підставі яких вчинено виконавчий напис №21438 від 21.01.2022 року.

Попередити приватного виконавця виконавчого округу Київської області Говорова П.В. та приватного нотаріуса Золотих О.О., що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд вправі застосувати до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ст.144 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: https://ka.dn.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено04.10.2023
Номер документу113870464
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —235/1432/23

Рішення від 09.11.2023

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Величко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні