Ухвала
від 03.10.2023 по справі 539/1594/23
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/1594/23

Провадження № 2/539/475/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 жовтня 2023 року Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

в складі: головуючого судді Коваленко О.А.,

за участі секретаря судового засідання - Ануфрієвої Н.М.,

представника позивача адвоката Даценко Ю.І.,

представника відповідача ОСОБА_1 адвоката Ларькіної Г.Ю.,

розглянувши увідкритому підготовчомузасіданні взалі судув м.Лубни цивільнусправу запозовом ОСОБА_2 , представникпозивача адвокат ДаценкоЮлія Іванівна,до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 ,3-іособи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору,-Головне управлінняДержгеокадастру уПолтавській області,приватний нотаріусЛубенського районногонотаріального округуІщенко ІгорМиколайович,державний реєстраторвиконавчого комітетуОржицької селищноїради Лубенськогорайону Полтавськоїобласті,про скасуванняправа власностіна земельнуділянку,визнання прававласності тавитребування майназ чужогонезаконного володіння,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_2 , представникпозивача адвокат ДаценкоЮлія Іванівна,звернулась досуду до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 ,3-іособи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмета спору,-Головне управлінняДержгеокадастру уПолтавській області,приватний нотаріусЛубенського районногонотаріального округуІщенко ІгорМиколайович,державний реєстраторвиконавчого комітетуОржицької селищноїради Лубенськогорайону Полтавськоїобласті,з позовомпро скасуванняправа власностіна земельнуділянку,визнання прававласності тавитребування майназ чужогонезаконного володіння.

В ході підготовчого судового засідання представник відповідача ОСОБА_1 , адвокат Ларькіна Г.Ю., звернулася до суду з клопотанням про залучення до участі у справі в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Товариство з обмеженою відповідальністю «Реневаль-Агро», яке є орендарем спірної земельної ділянки.

Представник позивача, адвокат Даценко Ю.І., покладалася на розсуд суду.

Суд, заслухавши учасників справи, розглянувши матеріали, які було додано до позову, прийшов до висновку про обґрунтованість заявленого клопотання.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Відповідно ст. 54 ЦПК України якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява. У разі розгляду справи без повідомлення третьої особи про розгляд справи обставини справи, встановлені судовим рішенням, не мають юридичних наслідків при розгляді позову, пред`явленого стороною, яка брала участь у цій справі, до цієї третьої особи або позову, пред`явленого цією третьою особою до такої сторони.

Враховуючи обставини справи, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Товариство з обмеженою відповідальністю «Реневаль-Агро».

Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Керуючись ст. 53, 198 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання представника відповідача ОСОБА_1 , адвоката Ларькіної Г.Ю., - задовольнити.

У справіза позовомОСОБА_2 , представник позивача адвокат Даценко Юлія Іванівна, до ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , 3-і особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору,- Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області, приватний нотаріус Лубенського районного нотаріального округу Іщенко Ігор Миколайович, державний реєстратор виконавчого комітету Оржицької селищної ради Лубенського району Полтавської області, про скасування права власності на земельну ділянку, визнання права власності та витребування майна з чужого незаконного володіння, залучити в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, Товариство з обмеженою відповідальністю «Реневаль-Агро» (37500, Полтавська обл., м. Лубни, вул. Лубенського Петра, 13, код ЄДРПОУ: 37981265).

Копію даної ухвали, копію позовної заяви та доданих документів надіслати ТОВ «Реневаль-Агро».

Відповідно до ст. 181 ЦПК України визначити третій особі п`ятнадцятиденний строк для надання пояснень щодо позову або відзиву, в яких вона викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову.

Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником та повинні відповідати правилам, встановленим ч.ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Підготовче судове засідання у даній справі відкласти на 14.00 год. 09 листопада 2023 року.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Лубенського

міськрайонного суду О.А.Коваленко

СудЛубенський міськрайонний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено04.10.2023
Номер документу113877778
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —539/1594/23

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Коваленко О. А.

Ухвала від 25.04.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Коваленко О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні