Ухвала
від 03.10.2023 по справі 333/8582/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Справа №333/8582/23

Провадження №2/333/3917/23

У Х В А Л А

про відкриття спрощеного позовного провадження у цивільній справі

03 жовтня 2023 року м.Запоріжжя

Комунарський районний суд м.Запоріжжя у складі: судді Тучкова С.С., розглянувши матеріали цивільної справи №333/8582/23 за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Європейська 17», що знаходитьсязаадресою:(69104,м.Запоріжжя,вул.Європейська,буд.17) до ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: ( АДРЕСА_1 ) про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

02 жовтня 2023 року до Комунарського районного суду м.Запоріжжя надійшла позовна заява Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Європейська 17» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Відповідно доабз.2ч.1ст.187ЦПК України,якщо відповідачемвказана фізичнаособа,яка немає статусупідприємця,суд відкриваєпровадження непізніше наступногодня здня отриманнясудом інформаціїпро зареєстрованеу встановленомузаконом порядкумісце проживання(перебування)фізичної особи відповідача.03жовтня 2023року судомотримано витягз реєструтериторіальної громадим.Запоріжжяпро зареєстрованеу встановленомузаконом порядкумісце проживання(перебування)відповідача.

Згідно з вимогами ЦПК України зазначена позовна заява підсудна Комунарському районному суду м.Запоріжжя. Заява подана і оформлена в порядку, встановленому ст.ст.175-177 ЦПК України. Підстав для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі не вбачається. З врахуванням вищевикладеного, з огляду на те, що позовна заява подана з додержанням відповідних вимог процесуального закону, суд дійшов висновку про наявність підстав для відкриття провадження у справі.

На підставі до ч.ч.4, 6 ст.19 ЦПК України, враховуючи вимоги ст.274 ЦПК України, суд приходить до висновку, що зазначену справу доцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні, оскільки дана справа підпадає під ознаки малозначної і не віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження. Крім того, зважаючи на характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі, суд вважає за необхідне провести судове засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

З наведенихвищепідстав,позовнузаявунеобхідно прийнятидорозгляду, відкрити провадження у справі та призначити судове засідання з повідомленням учасників справи.

Будь-яких клопотань, заяв, вирішення яких не потребує виклику сторін, разом із позовною заявою позивачем до суду подано не було.

Керуючись ст.ст.19, 187, 274 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

1. Відкрити провадження у цивільній справі №333/8582/23 за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Європейська 17» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

2.Розглядати справуза правиламиспрощеного позовногопровадження. Підготовче засідання не проводити.

3. Призначити відкрите судове засідання для розгляду справи по суті в залі Комунарського районного суду м.Запоріжжя за адресою: м.Запоріжжя, вул.Європейська, буд. 7, на 09:30 годину 08 листопада 2023 року з повідомленням учасників справи.

4. Копію ухвали надіслати учасникам справи, а відповідачу також копію позовної заяви та доданих до неї документів.

5. Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення копії цієї ухвали для подання відзиву на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Зобов`язати відповідача одночасно з наданням до суду відзиву надіслати його копію та додані до нього документи іншим учасникам справи. Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ними відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд згідно з ч.2 ст.191 ЦПК України має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Також роз`яснитивідповідачу,що вінмає правоу строкдля поданнявідзиву пред`явитизустрічний позов,який повинен відповідати вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право надати відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

6. Встановити позивачеві п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178, ст.179 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178, ст.180 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

7. Роз`яснити учасникам справи про наявність у них прав та обов`язків, визначених ст.ст.43, 44, 49 ЦПК України, зокрема, що позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), а відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу. Крім того, позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до початку першого судового засідання. Також роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (відзиву на позовну заяву; відповіді на відзив; заперечень; пояснень щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами. Відповідно до ст.83 ЦПК України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Суд не бере до уваги докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

8. Учасники справи можуть отримати інформацію про стан розгляду справи в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України: http://court.gov.ua/fair/sud0812/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Комунарського районного суду

м.Запоріжжя С.С. Тучков

СудКомунарський районний суд м.Запоріжжя
Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено04.10.2023
Номер документу113881615
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —333/8582/23

Рішення від 17.01.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Тучков С. С.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Тучков С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні