Ухвала
від 27.09.2023 по справі 44/258-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

27.09.2023Справа № 44/258-б (910/11387/23)

За позовом Дочірнього підприємства "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" (02121, м. Київ, вул. Світла, 3)

до Приватного підприємства "Гольф" (02121, м. Київ, вул. Колекторна, буд. 17-А)

про стягнення заборгованості в розмірі 271 699,67 грн.

В межах справи № 44/258-б

За заявою Дочірнього підприємства "Київський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України"

до Дочірнього підприємства "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України"

про банкрутство

суддя П.П. Чеберяк

Представники сторін: не викликались

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні Господарського суду м. Києва перебуває справа № 44/258-б за заявою Дочірнього підприємства "Київський облавтодор" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" про банкрутство Дочірнього підприємства "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" на стадії процедури санації, введеної ухвалою Господарського суду м. Києва від 25.02.2013.

18.07.2023 до Господарського суду м. Києва звернулось Дочірнє підприємство "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" з позовом до Приватного підприємства "Гольф" про стягнення заборгованості в розмірі 271 699,67 грн.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 28.07.2023 прийнято позовну заяву Дочірнього підприємства "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" до Приватного підприємства "Гольф" про стягнення заборгованості в розмірі 271 699,67 грн. до розгляду в межах справи № 44/258-б про банкрутство Дочірнього підприємства "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" та постановлено розглядати позовну заяву за правилами спрощеного позовного провадження.

06.09.2023 до Господарського суду м. Києва надійшла заява позивача про затвердження мирової угоди.

Розглянувши заяву позивача про затвердження мирової угоди, суд зазначає наступне.

Згідно з частиною 7 статті 46 Господарського процесуального кодексу України сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

За приписами частин 1, 2 статті 192 Господарського процесуального кодексу України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу.

Як встановлено судом, мирова угода стосується лише прав та обов`язків сторін щодо предмету спору, права та інтереси будь-яких інших осіб мировою угодою не порушені.

Відповідно до частини 3 статті 192 Господарського процесуального кодексу України до ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Судом встановлено, що мирова угода укладена та підписана від імені позивача керуючим санацією арбітражним керуючим Кравчуком В.І. та від імені відповідача - директором Марчишиним В.П., повноваження якого як керівника відповідача підтверджуються відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Частиною 4 статті 192 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, в резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Згідно з ч. 3 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду із спору між тими самим сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Зі змісту поданої сторонами заяви про затвердження мирової угоди вбачається, що наслідки закриття провадження у справі, у зв`язку з затвердженням судом мирової угоди, сторонам відомі та зрозумілі.

Відповідно до пункту 7 частини 1 статті 231 Господарського процесуального кодексу України господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

З огляду на вищевикладене та враховуючи, що зміст укладеної сторонами мирової угоди від 29.08.2023 не суперечить чинному законодавству та не порушує права та охоронювані законом інтереси інших осіб, суд вважає за необхідне затвердити укладену сторонами мирову угоду та закрити провадження у справі на підставі пункту 7 частини першої статті 231 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно з ч. 4 ст. 231 Господарського процесуального кодексу України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Зі змісту мирової угоди від 29.08.2023 вбачається, що сторони передбачили порядок розподілу судових витрат, а саме згідно п. 1.10 мирової угоди судові витрати у справі № 44/258-б (910/11387/23) в повному обсязі несе позивач, відтак питання про розподіл між сторонами судових витрат судом не вирішується.

Керуючись ст. 130, 192, 231 - 235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

У Х В А Л И В:

1. Заяву Дочірнього підприємства "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" про затвердження мирової угоди у справі № 44/258-б (910/11387/23) задовольнити.

2. Затвердити Мирову угоду у справі № 44/258-б (910/11387/23), укладену 29.08.2023 Дочірнім підприємством "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" та Товариством з обмеженою відповідальністю "Спец Комплект Постач" в наступній редакції:

МИРОВА УГОДА

(по справі № 44/258-б(910/11387/23)

м. Київ « 29» серпня 2023 року

Дочірнє підприємство «Київське обласне дорожнє управління» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» (далі - «Позивач»), в особі керуючого санацією Кравчука Володимира Івановича, який діє на підставі ухвали Господарського суду міста Києва від 24 травня 2021 року по справі № 44/258 - б, з однієї сторони, та

Приватне підприємство «ГОЛЬФ» (далі - «Відповідач»), в особі директора Марчишина Володимира Петровича, який діє на підставі Статуту, з іншої сторони,

надалі разом - «Сторони», а кожна окремо - «Сторона», які є сторонами у справі № 44/258-б (910/11387/23) за позовом Дочірнього підприємства «Київське обласне дорожнє управління» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» до Приватного підприємства «ГОЛЬФ» про стягнення заборгованості по орендній платі та штрафних санкцій, що розглядається Господарським судом міста Києва, керуючись ст. 192 Господарського процесуального кодексу України, дійшли згоди щодо укладення цієї мирової угоди (надалі - «Мирова угода») на наступних умовах:

1. Сторони погодились врегулювати існуючий спір та укласти цю Мирову угоду у справі № 44/258-б (910/11387/23) на наступних умовах:

1.1. Позивач відмовляється від усіх вимог (позовних вимог) до Відповідача.

1.2. Після виконання Відповідачем п. 1.3 цієї Мирової угоди у повному обсязі у встановлений Графіком погашення заборгованості (Додаток № 1 до цієї Мирової угоди) строк, Позивач відмовляється від будь-яких інших вимог, які він мав або має право пред`явити Відповідачу у зв`язку з невиконанням грошових зобов`язань у розмірі 271 699,67 (двісті сімдесят одна тисяча шістсот дев`яносто дев`ять) гривень 67 копійок, у тому числі Позивач відмовляється від вимог щодо стягнення реальних збитків, упущеної вигоди, а також від вимоги щодо відшкодування Позивачу витрат пов`язаних з розглядом справи № 44/258-б (910/11387/23).

1.3. Відповідач зобов`язується сплатити Позивачу заборгованість у розмірі 208 988,15 (двісті вісім тисяч дев`ятсот вісімдесят вісім) гривень 15 копійок, у порядку та у строк, визначений Графіком погашення заборгованості (Додаток № 1 до цієї Мирової угоди) з дня набрання чинності ухвалою суду про затвердження цієї Мирової угоди, шляхом поетапного перерахування грошових коштів на рахунок Позивача, зазначений у цій Мировій угоді.

1.4. Відповідач має право достроково виконати свої зобов`язання за Мировою угодою.

1.5. Сторони заявляють та підтверджують, що:

1.5.1. Ні в процесі укладення цієї Мирової угоди, ні в процесі виконання її умов не були, не будуть і не можуть бути порушені права чи охоронюваних законом інтересів будь-яких третіх осіб, в тому числі й держави;

1.5.2. Сторони усвідомлюють і розуміють в повному обсязі наслідки затвердження цієї Мирової угоди та закриття провадження у справі № 44/258-б(910/11387/23);

1.5.3. Умови цієї Мирової угоди не суперечать законодавству України, відповідають волевиявленню Сторін.

1.6. Ця Мирова угода набирає чинність з моменту набрання чинності ухвалою суду про її затвердження.

1.7. Після виконання Відповідачем у повному обсязі Мирової угоди, майнові, немайнові та будь-які інші вимоги (претензії) Сторін, які випливають (пов`язані прямо чи опосередковано) з невиконання грошових зобов`язань, які є предметом спору у справі № 44/258-б (910/11387/23), вважаються врегульованими (погашеними), а Сторони не мають одна до одної вимог (претензій).

1.8. Ухвала суду про затвердження цієї Мирової угоди є виконавчим документом згідно із ст. 193 Господарського процесуального кодексу України та ст. 3 Закону України «Про виконавче провадження».

1.9. У разі невиконання однією із Сторін цієї Мирової угоди, інша Сторона має право звернутись до органів виконавчої служби/приватного виконавця з ухвалою про затвердження цієї Мирової угоди для її примусового виконання в порядку, передбаченому Законом України «Про виконавче провадження».

1.10. Судові витрати у справі № 44/258-б(910/11387/23) в повному обсязі несе Позивач.

1.11. Ця Мирова угода складена в трьох оригінальних примірниках, що мають однакову юридичну силу по одному для кожної із Сторін, а також для надання до матеріалів справи № 44/258-б(910/11387/23).

1.12. Реквізити і підписи Сторін:

Приватне підприємство «ГОЛЬФ» Дочiрнє пiдприємство «Київське

обласне дорожнє управління»

вiдкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»

Юридична адреса: Юридична/фактична адреса:

02121, м. Київ, вул.. Колекторна, 17 а. 02121, м. Київ, вул. Світла,3

код ЄДРПОУ 30606217 код ЄДРПОУ 33096517

IBAN № IBAN №

НОМЕР_1

В ПАТ «Райффайзен банк «Аваль» в м. Києві в АТ «АСВІО БАНК», м. Чернігів

МФО 380805 МФО 353489

ІПН 306062126519 ІПН 330965110364

Директор Керуючий санацією


В.П. Марчишин
В.І. Кравчук

Додаток №1

до Мирової угоди (по справі № 44/258-б(910/11387/23)

від « 29» серпня 2023 року

Графік погашення заборгованості Дата платежуСума платежу (грн)Сума заборгованості (грн) 208 988,1529.09.2023 р.52247,15156741,0031.10. 2023 р.52247,00104494,0030.11.2023 р.52247,0052247,0029.12.2023 р.52247,000,00

Приватне підприємство «ГОЛЬФ» Дочiрнє пiдприємство «Київське

обласне дорожнє управління»

вiдкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України»

Юридична адреса: Юридична/фактична адреса:

02121, м. Київ, вул.. Колекторна, 17 а. 02121, м. Київ, вул. Світла,3

код ЄДРПОУ 30606217 код ЄДРПОУ 33096517

IBAN № IBAN №

НОМЕР_1

В ПАТ «Райффайзен банк «Аваль» в м. Києві в АТ «АСВІО БАНК», м. Чернігів

МФО 380805 МФО 353489

ІПН 306062126519 ІПН 330965110364

Директор Керуючий санацією


В.П. Марчишин
В.І. Кравчук

3. Провадження у справі № 44/258-б (910/11387/23) за позовом Дочірнього підприємства "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" до Приватного підприємства "Гольф" про стягнення заборгованості в розмірі 271 699,67 грн. в межах справи № 44/258-б про банкрутство Дочірнього підприємства "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" закрити.

4. Згідно ч. 1 ст. 235 Господарського процесуального кодексу України дана ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення та може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 254-256 Господарського процесуального кодексу України.

5. Стягувачем за даною ухвалою є: Дочірнє підприємство "Київське обласне дорожнє управління" Відкритого акціонерного товариства "Державна акціонерна компанія "Автомобільні дороги України" (02121, м. Київ, вул. Світла, 3; ідентифікаційний код 33096517).

6. Боржником за даною ухвалою є: Приватне підприємство "Гольф" (02121, м. Київ, вул. Колекторна, буд. 17-А; ідентифікаційний код 30606217).

7. Ухвала набирає законної сили 27.09.2023 та відповідно до положень Закону України "Про виконавче провадження" є виконавчим документом зі строком пред`явлення до виконання до 27.09.2026.

8. Копію ухвали направити сторонам, керуючому санацією, Державному агентству відновлення та розвитку інфраструктури України та Київській обласній прокуратурі.

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення27.09.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113892387
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —44/258-б

Ухвала від 13.05.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Рішення від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Рішення від 01.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 08.04.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 20.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 04.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 05.02.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні