Ухвала
від 02.10.2023 по справі 910/12915/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про залучення до участі у розгляді справи третьої особи та

відкладення підготовчого засідання

м. Київ

02.10.2023Справа № 910/12915/23

Господарський суд міста Києва у складі судді Пукаса А.Ю., за участю секретаря судового засідання Салацької О.В., дослідивши матеріали справи

за позовом Комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Шевченківського району» м. Києва (вул. Загорівська, 30, м. Київ, 04107; ідентифікаційний код 31868786)

до 1) Товариства з обмеженою відповідальністю «Джі Ес Груп Будівництво» (вул. Сирецька, буд. 35, пов. 3, м. Київ, 04073; ідентифікаційний код 38234930)

2) Товариства з обмеженою відповідальністю «СВР Технологія» (вул. Євгена Коновальця, буд. 29, м. Київ, 01133; ідентифікаційний код 33545105)

про зобов`язання виконати солідарно роботи,

Представники сторін:

від позивача: Горбенко Костянтин

від відповідача-1: не з`явився

від відповідача-2: не з`явився

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

До Господарського суду міста Києва надійшла позовна заява Комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Шевченківського району» м. Києва (далі за позовом - КП ШЕУ Шевченківського району, Позивач) до Товариства з обмеженою відповідальністю «Джі Ес Груп Будівництво» (далі за текстом - ТОВ «Джі Ес Груп Будівництво», Відповідач-1), Товариства з обмеженою відповідальністю «СВР Технологія» (далі за текстом - ТОВ «СВР Технологія», Відповідач-2), в якому Позивач просить суд зобов`язати Відповідачів солідарно виконати з дотриманням вимог пункту 16.1.10. «Правил благоустрою міста Києва», затверджених Рішенням Київської міської ради від 25.12.2008 року за №1051/1051, наступні роботи, передбачені «Актом обстеження об`єкта благоустрою при визначенні його відновної вартості» від 19.07.2023 року:

- фрезерування, влаштування вирівнюючого шару з асфальту, влаштування нижнього та верхнього шару асфальтобетону на проїзній частині (на площі 660 м2);

- влаштування дорожнього корита та перевлаштування щебеневої основи проїзної частини (на площі 200 м2);

- заміна та перевстановлення бортових каменів (30 метрів погонних);

- вирівнювання оглядових колодязів на відмітку проїзної частини (7 одиниць);

- вирівнювання зливоприймальних колодязів на відмітку проїзної частини (3 одиниці);

- розбирання, влаштування верхнього шару асфальтобетону покриття тротуару (на площі 40 м2);

- влаштування дорожнього корита та перевлаштування щебеневої основи тротуару (на площі 20 м2).

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.08.2023 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами загального позовного, підготовче засідання призначено на 04.09.2023.

Підготовче засідання 04.09.2023 відкладено на 02.10.2023.

13.09.2023 через загальний відділ діловодства до Господарського суду міста Києва надійшов відзив на позовну заяву від Відповідча-1.

15.09.2023 через загальний відділ діловодства до Господарського суду міста Києва надійшла заява Позивача про залишення частини позовних вимог без розгляду.

28.09.2023 через загальний відділ діловодства до Господарського суду міста Києва надійшла заява Позивача про витребування доказів та залучення до участі у розгляді справи третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

У підготовчому засіданні 02.10.2023 представник Позивача надав пояснення по суті поданої заяви про залишення частини позовних вимог без розгляду.

Представники Відповідачів у дане засідання не з`явилися, належним чином повідомлялися про місце, дату та час розгляду справи.

Із поданої Позивачем заяви про залишення частини позовних вимог без розгляду вбачається, що останній просить суд залишити без розгляду вимоги до ТОВ «Джі Ес Груп Будівництво» та фактично змінює прохальну частину позову, а саме:

«Зобов`язати ТОВ «СВР Технологія» виконати з дотриманням вимог пункту 16.1.10. «Правил благоустрою міста Києва», затверджених Рішенням Київської міської ради від 25.12.2008 року за №1051/1051, наступні роботи, передбачені «Актом обстеження об`єкта благоустрою при визначенні його відновної вартості» від 19.07.2023 року:

- фрезерування, влаштування вирівнюючого шару з асфальту, влаштування нижнього та верхнього шару асфальтобетону на проїзній частині (на площі 660 м2);

- влаштування дорожнього корита та перевлаштування щебеневої основи проїзної частини (на площі 200 м2);

- заміна та перевстановлення бортових каменів (30 метрів погонних);

- вирівнювання оглядових колодязів на відмітку проїзної частини (7 одиниць);

- вирівнювання зливоприймальних колодязів на відмітку проїзної частини (3 одиниці);

- розбирання, влаштування верхнього шару асфальтобетону покриття тротуару (на площі 40 м2);

- влаштування дорожнього корита та перевлаштування щебеневої основи тротуару (на площі 20 м2).»

Заслухавши пояснення представника Позивача, суд дійшов висновку задовольнити таку заяву, прийняти такі уточнення позовної заяви до розгляду та відповідно залишити без розгляду позовні вимоги до ТОВ «Джі Ес Груп Будівництво» на підставі пункту 5 частини 1 статті 231 Господарський процесуальний кодекс України (далі за текстом - ГПК України). Дана інформація занесена до протоколу судового засідання від 02.10.2023.

Також у даному засіданні представник Позивача надав пояснення по суті поданої заяви про залучення третьої особи, яку просив суд задовольнити та залучити до участі у розгляді справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору - фізичну особу ОСОБА_1 .

Частиною 1 статті 50 ГПК України встановлено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до частини 4 статті 50 ГПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Згідно з частинами 5 та 6 статті 50 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

З огляду на викладене вище, враховуючи обґрунтування Позивача, суд дійшов висновку про необхідність задоволення заяви та залучення до розгляду справи третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні Позивача - фізичну особу ОСОБА_1 , оскільки остання виступала замовником за договором підряду, укладеним з Відповідачем та замовником контрольної картки № 17100067-Шв від 12.09.2017 щодо відновлення елементу благоустрою, а відтак рішення у справі може вплинути на права та обов`язки вказаної фізичної особи.

Крім того, у підготовчому засіданні 02.10.2023 розглянувши клопотання Позивача про витребування доказів, суд дійшов висновку відмовити у його задоволенні з підстав необґрунтованості. Дана інформація занесена до протоколу судового засідання від 02.10.2023.

Відповідно до частин 2 та 7 статті 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу; залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

У разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладене або у ньому була оголошена перерва.

Підсумовуючи викладене вище, враховуючи залучення до участі у розгляді справи третьої особи, яка не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні Позивача, суд вважає за доцільне відкласти підготовче засідання.

Керуючись статтями 50, 183 та 234 ГПК України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Заяву Комунального підприємства «Шляхово-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Шевченківського району» м. Києва про залучення до участі у розгляді справи третьої особи - задовольнити.

2. Залучити до участі у розгляді справи у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні Позивача - фізичну особу ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ).

3. Відкласти підготовче засідання на 16.10.23 о 12:20 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 13.

4. Позивачу та Відповідачам направити на адресу ОСОБА_1 заяви по суті спору з додатками. Докази направлення надати суду.

5. Запропонувати третій особі у п`ятиденний строк з дня отримання заяв по суті спору надати суду письмові нормативно обґрунтовані пояснення з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення щодо позову, оформлені з урахуванням вимог частин 3-7 статті 165 ГПК України.

6. Повідомити учасників справи про підготовче засідання.

7. Учасникам процесу направити у засідання своїх представників, повноваження, яких повинні бути оформлені у відповідності з вимогами статті 60 ГПК України, а також надати належним чином засвідчені копії документів, що підтверджують повноваження представників.

Ухвала набрала законної сили 02.10.2023 та оскарженню не підлягає.

Суддя Антон ПУКАС

Дата ухвалення рішення02.10.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113892543
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання виконати солідарно роботи

Судовий реєстр по справі —910/12915/23

Ухвала від 14.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Постанова від 19.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Ухвала від 30.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Ухвала від 08.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Яковлєв М.Л.

Рішення від 04.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукас А.Ю.

Ухвала від 20.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукас А.Ю.

Ухвала від 03.11.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукас А.Ю.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукас А.Ю.

Ухвала від 02.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукас А.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні