Ухвала
від 03.10.2023 по справі 340/7775/23
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про участь в режимі відеоконференції

03 жовтня 2023 року м. Кропивницький Справа №340/7775/23

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Момонт Г.М., розглянувши у порядку письмового провадження у м. Кропивницькому заву представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі

за позовом: Приватного підприємства «Агро Євро Партнер», м. Світловодськ, Кіровоградська область, вул. Героїв України, 4, офіс 35

до відповідача: Головного управління ДПС у Кіровоградській області, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 55,

про визнання дій протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

ВСТАНОВИВ:

Приватне підприємство «Агро Євро Партнер» звернулося з позовом до Головного управління ДПС України у Кіровоградській області про:

- визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Кіровоградській області форми «В4» №00060210707 від 17.08.2023 р., яким ПП «Агро Євро Партнер» зменшено розмір від`ємного значення суми податку на додану вартість у розмірі 9 136 388,00 грн;

- визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Кіровоградській області форми «В1» №00060240707 від 17.08.2023 р., яким ПП «Агро Євро Партнер» зменшено суму бюджетного відшкодування з податку на додану вартість у розмірі 7 388 122,00 грн та застосовано штрафні санкції в розмірі 3 694 061,00 грн;

- визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення Головного управління ДПС у Кіровоградській області форми «Р» №00060250707 від 17.08.2023 р., яким ПП «Агро Євро Партнер» збільшено суму грошового зобов`язання з податку на прибуток на суму 19 615 252,00 грн та застосовано штрафні санкції в розмірі 2 084 612,00 грн.

29.09.2023 року до суду надійшла заява представника позивача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, відповідно до якої просить суд провести судовий розгляд справи №340/7775/23 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконфенренцзв`язку EASYCON.

Згідно з ч.ч.1-5 ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відповідно до пункт 46 підрозділу 3 розділу ІІІ Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи затвердженої рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 р. №1845/0/15-21 за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

З огляду на пункт 49 підрозділу 3 розділу ІІІ Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 р. №1845/0/15-21 для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

На підставі викладеного, беручи до уваги наявність в Кіровоградському окружному адміністративному суді технічної можливості для судових засідань в режимі відеоконференції, з метою сприяння позивачу в участі представника у судовому засіданні, суд дійшов висновку, що заява представника позивача про забезпечення проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду підлягає задоволенню.

Водночас, суд зауважує, що з огляду на необхідність ідентифікувати особу, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, такий учасник справи повинен завчасно надати до суду скріплені електронним цифровим підписом скановані копії документів, що посвідчують особу, а під час судового засідання пред`явити їх оригінали.

Також сторона повинна повідомити суд про намір здійснювати трансляцію судового засідання (за наявності такого наміру).

Керуючись ст.ст.195, 248, 256, 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Заяву представника відповідача про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

2. Розгляд справи за позовною заявою Приватного підприємства «Агро Євро Партнер» до Головного управління ДПС у Кіровоградській області про визнання дій протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень за участю представника позивача адвоката Кириленка Юрія Григоровича здійснювати у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

3. Роз`яснити представнику відповідача, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

4. Провести відеоконференцію за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua.

5. Роз`яснити представнику відповідача про необхідність забезпечення участі у відеоконференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму).

6. Роз`яснити про необхідність повідомлення суду у разі, якщо сторона має намір проводити трансляцію судового засідання.

7. Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання її суддею та окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського

окружного адміністративного суду Г.М. МОМОНТ

Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113896308
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —340/7775/23

Ухвала від 15.05.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Ухвала від 15.05.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Ухвала від 10.05.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Ухвала від 18.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Ухвала від 18.04.2024

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Сафронова С.В.

Рішення від 06.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

Рішення від 15.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

Ухвала від 11.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

Рішення від 06.03.2024

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Г.М. МОМОНТ

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні