Ухвала
від 29.09.2023 по справі 814/711/17
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

29.09.2023 року № 814/711/17

м. Миколаїв

Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Мельника О. М. розглянувши в порядку письмового провадження заяву про заміну стягувача у виконавчому листі в адміністративній справі

за позовом:Управління Пенсійного фонду України в Первомайському районі Миколаївської області, вул. Революції, 36, м. Первомайськ, Миколаївська область, 55200,

до відповідача:Іноземного підприємства "Первомайський гранітно-щебеневий кар`єр", вул. Вокзальна, 27, Кінецьпіль, Первомайський район, Миколаївська область, 55230,

зацікавлені особи:Первомайський відділ ДВС у Первомайському районі Миколаївської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), пров. Бебюш Капон, 16, м. Первомайськ, Миколаївська область, 55200 Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області, вул. Морехідна, 1, м. Миколаїв, 54020,

про:стягнення заборгованості в сумі 259469,96 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Постановою Миколаївського окружного адміністративного суду від 18.05.2017 по справі № 814/711/17стягнуто з Іноземного підприємства Первомайський гранітно-щебеневий кар`єр на користь Первомайського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Миколаївської області заборгованість всумі 37515,14грн.

01.08.2017 Миколаївським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по справі.

Ухвалою від 26.09.2019 року замінено сторону виконавчого провадження, стягувача - Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області на Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві за виконавчим листом у справі 2а-814/711/17.

Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області (далі - заявник) звернулося до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа від 01.08.2017 з Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві на Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

В обґрунтування заяви заявник зазначає, що місцезнаходження юридичної особи Іноземного підприємства Первомайський гранітно-щебеневий кар`єр (ідентифікаційний код 05697158) - 55230, Миколаївська область, Первомайський район, с. Кінецьпіль, вул. Джерельна, 27 та його взято на облік як платника податків, єдиного внеску у Первомайській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Миколаївській області. 30.12.2021 Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві у зв`язку зі зміною місцезнаходження зазначеної юридичної особи зняло її з обліку та передало на облік до Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

Відповідно до ч. 2 ст. 379 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи.

24.02.2022 року розпочалась військова агресія Російської Федерації проти України. Указом Президента України № 54/2022 "Про введення воєнного стану в Україні" введено в Україні воєнний стан з 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року, який діє донині.

Враховуючи воєнний стан та з метою забезпечення безпеки учасників судового процесу, суд не призначає судового засідання та розглядає заяву в порядку письмового провадження.

Вирішуючи заяву, суд враховує наступне.

Відповідно до пункту 2.1 постанови Правління Пенсійного фонду України від 27.09.2010 № 21-6 Про затвердження Порядку взяття на облік та зняття з обліку в opгaнax Пенсійного фонду України платників єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, що зареєстрована в Міністерстві юстиції України 27.10.2010 за № 995/18290 (далі Порядок № 21-6) взяття на облік юридичних осіб здійснюється управліннями Пенсійного фонду України в районах, містах і районах у містах (далі - органи Пенсійного фонду) за місцезнаходженням юридичної особи на підставі відомостей з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи, наданих державним реєстратором згідно із Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців", не пізніше наступного робочого дня з дня отримання зазначених відомостей органами Пенсійного фонду.

Відповідно до пункту 2.6 Порядку № 21-6, при взятті на облік юридичної особи - платника єдиного внеску або фізичної особи - підприємця у зв`язку зі зміною місцезнаходження або місця проживання орган Пенсійного фонду за новим місцезнаходженням або місцем проживання платника не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від державного реєстратора відомостей з реєстраційної картки про внесення змін до відомостей про юридичну особу або про фізичну особу-підприємця направляє запит на переведення до органу Пенсійного фонду, де він перебував на обліку. Орган Пенсійного фонду за попереднім місцезнаходженням або місцем проживання платника протягом п`яти робочих днів передає пакет документів (картки особових рахунків платника єдиного внеску, акт перевірки у разі її проведення та інші наявні документи про платника єдиного внеску), знімає з обліку платника єдиного внеску з підстави "Переведення в інший територіальний орган Пенсійного фонду" та зазначає у справі платника назву органу Пенсійного фонду, куди здійснюється переведення платника.

При цьому діючий на дату державної реєстрації таких змін клас професійного ризику виробництва відповідно до основного виду економічної діяльності платника єдиного внеску не змінюється.

30.12.2021 Головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві у зв`язку зі зміною місцезнаходження зазначеної юридичної особи зняло її з обліку та передало на облік до Головного управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

На підставі статті 129 Конституції України основними засадами судочинства є обов`язковість рішень суду.

Відповідно до статті 14 Кодексу адміністративного судочинства України, судове рішення, яким закінчується розгляд справи в адміністративному суді, ухвалюється іменем України. Судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Відповідно до частин першої, четвертої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Отже, заміна сторони правонаступником може відбуватись як у відкритому виконавчому провадженні, так і за відсутності виконавчого провадження, тобто може бути проведена на будь-якій стадії процесу.

Ураховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне замінити стягувача у виконавчому листі з Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві на Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області.

Керуючись статтями 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

У Х В А Л И В:

1. Заяву Головного управлінням Пенсійного фонду України в Миколаївській області задовольнити.

2. Замінити стягувача у виконавчому листі № 814/711/17 , виданому Миколаївським окружним адміністративним судом 01.08.2017, з Головного управління Пенсійного фонду України в місті Києві на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Миколаївській області (вул. Морехідна, 1, м. Миколаїв, 54020, ідентифікаційний код 13844159).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено Кодексом адміністративного судочинства України. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частину ухвали суду, або справу було розглянуто в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається учасниками справи безпосередньо до П`ятого апеляційного адміністративного суду.

Суддя О.М. Мельник

Дата ухвалення рішення29.09.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113897142
СудочинствоАдміністративне
Суть:стягнення заборгованості в сумі 259469,96 грн

Судовий реєстр по справі —814/711/17

Ухвала від 29.09.2023

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 21.12.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Марич Є. В.

Ухвала від 08.12.2020

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Марич Є. В.

Ухвала від 26.09.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Марич Є. В.

Ухвала від 24.09.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Марич Є. В.

Постанова від 18.05.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Марич Є. В.

Ухвала від 10.04.2017

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Марич Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні