Ухвала
від 04.10.2023 по справі 177/1968/23
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/1968/23

Провадження № 2/177/841/23

У Х В А Л А

04.10.2023 Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Лященко В.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Гречаноподівської сільської ради про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю,-

встановив:

До Криворізького районного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Гречаноподівської сільської ради про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю.

Відповідно до ч.1 ст. 30 ЦПК України, позови що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Відповідно до позовної заяви та матеріалів доданих до неї, житловий будинок з господарськими надвірними спорудами щодо якого виник спір знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Як передбачено п.1 ч.1ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Криворізький районний суд Дніпропетровської області, є судом, територіальна юрисдикція якого поширюється виключно на Лозуватську, Глеюватську та Новопільську ОТГ Криворізького району Дніпропетровської області.

З огляду на вищевикладене, оскільки житловий будинок з господарськими надвірними спорудами щодо якого виник спір, знаходиться в межах Гречаноподівської сільської ради, що поза межами території, на яку розповсюджується територіальна юрисдикція Криворізького районного суду Дніпропетровської області, суддя приходить до висновку про необхідність передачі справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Гречаноподівської сільської ради про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю за підсудністю до Широківського районного суду Дніпропетровської області.

Згідно зі ст.32 ЦПК Україниспори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.30, п.1 ч.1 ст.31 ЦПК України,

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Гречаноподівської сільської ради про визнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю передати за підсудністю на розгляд до Широківського районного суду Дніпропетровської області (53700, вул. Соборна, 86, смт. Широке, Дніпропетровська область, e-mail: inbox@shk.dp.court.gov.ua).

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

На ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів може бути подана апеляційна скарга до Дніпровського апеляційного суду.

Суддя В.В.Лященко

Дата ухвалення рішення04.10.2023
Оприлюднено05.10.2023
Номер документу113904184
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно за набувальною давністю

Судовий реєстр по справі —177/1968/23

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Широківський районний суд Дніпропетровської області

Шевченко О. В.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні