Ухвала
від 04.10.2023 по справі 927/1377/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про прийняття заяви

04 жовтня 2023 року м. Чернігівсправа № 927/1377/23

Господарський суд Чернігівської області у складі судді Белова С.В.,

перевіривши заяву №б/н від 03.10.2023

кредитора: Товариства з обмеженою відповідальністю Тепла енергетична компанія, код ЄДРПОУ 39624119

вул. Євгена Чикаленка, 27, м. Київ, 01044

боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю Виробничо-торговельна фірма Керамік-Прилуки, код ЄДРПОУ 30254530

вул. Київська, 250, м. Прилуки, Чернігівська область, 17500

предмет спору: про відкриття провадження у справі про банкрутство

Товариство з обмеженою відповідальністю Тепла енергетична компанія звернулось до Господарського суду Чернігівської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника Товариства з обмеженою відповідальністю Виробничо-торговельна фірма Керамік-Прилуки у зв`язку з неспроможністю останнім виконати свої грошові зобов`язання перед кредитором.

Пунктом 2-1 розділу Прикінцеві та перехідні положення Кодексу України з процедур банкрутства, передбачено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи призначення арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією у разі відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) здійснюється з урахуванням особливостей, визначених цим пунктом. Заява ініціюючого кредитора або боржника - фізичної особи про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), крім відомостей, передбачених частиною першою статті 34, частиною другою статті 116 цього Кодексу, повинна містити пропозицію щодо кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна або керуючого реструктуризацією. Ініціюючий кредитор або боржник - фізична особа додає до заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) заяву арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, про участь у справі, яка повинна відповідати вимогам, встановленим частиною третьою статті 28 цього Кодексу. Господарський суд, відкриваючи провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність), призначає арбітражного керуючого, зазначеного в абзаці другому цього пункту, розпорядником майна або керуючим реструктуризацією.

У заяві про відкриття провадження у справі про банкрутство боржника, заявник пропонує кандидатуру арбітражного керуючого для виконання повноважень розпорядника майна боржника арбітражного керуючого Вихор Юлію Сергіївну (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого №530 від 15.03.2013, вул. Гнідаша, 17-Б, м.Прилуки, 17500, реєстраційний номер 2968501327). До заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство додано заяву арбітражного керуючого Вихор Юлії Сергіївни про участь у справі.

Відповідно до ст. 39 Кодексу України з процедур банкрутства перевірка обґрунтованості вимог заявника, а також з`ясування наявності підстав для відкриття провадження у справі про банкрутство здійснюються господарським судом у підготовчому засіданні, яке проводиться в порядку, передбаченому цим Кодексом. У підготовчому засіданні господарський суд розглядає подані документи, заслуховує пояснення сторін, оцінює обґрунтованість вимог кредитора та заперечень боржника, вирішує інші питання, пов`язані з розглядом справи.

Відповідно до ст.36 Кодексу України з процедур банкрутства боржник до дати проведення підготовчого засідання надає до господарського суду та заявнику відзив на заяву про відкриття провадження у справі. До відзиву боржника додаються докази відправлення заявнику копії відзиву. Крім відомостей, передбачених Господарським процесуальним кодексом України, у відзиві боржника зазначаються: заперечення боржника щодо вимог заявника (заявників); загальна сума заборгованості боржника перед кредиторами за зобов`язаннями, що передбачають виплату грошових коштів, у тому числі зі сплати податків і зборів (обов`язкових платежів), з виплати заробітної плати; відомості про наявне у боржника майно, а також про всі рахунки боржника в установах банків та інших фінансово-кредитних установах, реквізити рахунків; відомості про всі рахунки, на яких ведеться облік прав на цінні папери, що належать боржнику у депозитарних установах, їх реквізити; відомості про всі рахунки, електронні гаманці, відкриті у небанківських надавачах платіжних послуг, емітентах електронних грошей, що належать боржнику, їх реквізити; відомості про проведення боржником діяльності, пов`язаної з державною таємницею; докази необґрунтованості вимог заявника (за наявності). У відзиві боржника можуть зазначатися й інші відомості, що мають значення для розгляду справи. До відзиву також додається довідка органів приватизації (органів, уповноважених управляти об`єктами державної власності) про наявність або відсутність на балансі підприємства, щодо якого подано заяву про відкриття провадження у справі, державного майна, що в процесі приватизації (корпоратизації) не увійшло до статутного капіталу боржника. Відсутність відзиву на заяву про відкриття провадження у справі не перешкоджає провадженню у справі.

Враховуючи викладене, суд доходить висновку, що підстави для відмови у прийнятті або для повернення заяви про відкриття провадження у справі про банкрутство, встановлені Кодексом України з процедур банкрутства, відсутні.

Керуючись ст. 34, 35, 36 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Прийняти заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство до розгляду.

2.Підготовче засідання суду призначити на 18 жовтня 2023 р. на 11:30 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Чернігівської області за адресою: 14000, м.Чернігів, проспект Миру, 20, зал судового засідання №302.

3. Боржнику до початку судового засідання надати до господарського суду та заявнику відзив на заяву про відкриття провадження у справі.

4.Копію даної ухвали направити боржнику, кредитору, арбітражному керуючому Вихор Ю.С. (вул. Гнідаша, 17-Б, м. Прилуки, 17500); Прилуцькому відділу ДВС у Прилуцькому районі Чернігівської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) (17500, м. Прилуки, вул. О. Пушкіна, буд. 73); Державному реєстратору юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ЦНАП м. Прилуки (вул. Івана Скоропадського, 102-а, м. Прилуки, Чернігівська область, 17500); Сектору з питань банкрутства у Чернігівській області відділу банкрутства Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) (14005, м. Чернігів, проспект Миру, 43, к.215).

Ухвала складена та підписана 04 жовтня 2023 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Белов

Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень, розміщена на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://reyestr.court.gov.ua/

Дата ухвалення рішення04.10.2023
Оприлюднено06.10.2023
Номер документу113924589
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство, встановлені Кодексом України з процедур банкрутства, відсутні. Керуючись ст. 34, 35, 36 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

Судовий реєстр по справі —927/1377/23

Ухвала від 01.03.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 08.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 02.02.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 09.01.2024

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 05.12.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 27.11.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 01.11.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 18.10.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

Ухвала від 04.10.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Белов С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні