Ухвала
від 04.10.2023 по справі 500/6163/23
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

Справа № 500/6163/23

04 жовтня 2023 рокум. Тернопіль Тернопільський окружний адміністративний суд, в складі головуючого судді Мірінович У.А., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовною заявою Приватного малого підприємства "Обрій" до Білецької сільської ради про визнання дій протиправними, -

ВСТАНОВИВ:

26 вересня 2023 року до Тернопільського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Приватного малого підприємства "Обрій" до Білецької сільської ради , у якій позивач просить визнати протиправними дії Білецької сільської ради щодо визначення способу приватизації шляхом продажу на аукціоні нежитлового приміщення (приміщення магазину) за адресою Тернопільська область, Тернопільський район, с. Великий Глибочок, вул. Зелена, 2 площею 48,7 кв. м. зазначеного в п. 2 в додатку №1 до рішення 44 сесії Білецької сільської ради восьмого скликання, яке передбачено розглядом на 28 вересня 2023 року.

Ухвалою суду від 29.09.2023 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у даній справі, ухвалено судовий розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

29.09.2023, до початку розгляду справи по суті, позивачем подано до суду заяву про залишення його позовної заяви без розгляду.

Відповідно до частини третьої статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлений, він встановлюється судом.

Таким чином, розгляд вказаної заяви проведено за правилами спрощеного позовного провадження у письмовому провадженні.

Заява підлягає до задоволення, позов необхідно залишити без розгляду з таких мотивів та підстав.

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Згідно із частиною другою статті 240 КАС України заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті.

Відповідно до частини третьої статті 9 КАС України кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до пункту 3 частини третьої статті 44 КАС України учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Судом встановлено, що заява позивача про залишення позову у даній справі без розгляду відповідає вимогам процесуального законодавства, не порушує прав та охоронюваних законом інтересів учасників справи та подана до початку розгляду справи по суті, а відтак, на переконання суду, підлягає задоволенню.

Таким чином, суд дійшов висновку, що даний позов слід залишити без розгляду.

Окрім цього, позивачем заявлено клопотання про повернення сплаченого судового збору.

Відповідно до частини п`ятої статті 240 КАС України в ухвалі про залишення позову без розгляду можуть бути вирішені питання про розподіл між сторонами судових витрат, про повернення судового збору з бюджету.

Як підтверджується матеріалами справи, позивач за подання даної позовної заяви сплатив судовий збір у розмірі 2684,00 грн згідно квитанції (арк. справи 5).

З огляду на зазначене, суд дійшов висновку за доцільне повернути позивачу сплачений судовий збір за подання даної позовної заяви.

Керуючись статтями 240, 241, 243 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Приватного малого підприємства "Обрій" у справі №500/6163/23 за його позовною заявою до Білецької сільської ради про залишення позову без розгляду та повернення судового збору, - задовольнити в повному обсязі.

Позовну заяву Приватного малого підприємства "Обрій" до Білецької сільської ради про визнання дій протиправними в адміністративній справі №500/6163/23, - залишити без розгляду.

Повернути Приватному малому підприємству "Обрій" сплачені кошти судового збору в сумі 2684 (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири) гривні 00 коп. згідно квитанції до платіжної інструкції №12 від 26.09.2023.

Відповідно до частини першої статті 295 Кодексу адміністративного судочинства України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Згідно із статтею 297 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційна скарга подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Повний текст ухвали складено 04 жовтня 2023 року.

Реквізити учасників справи:

позивач: - Приватне мале підприємство "Обрій" (місцезнаходження: вул. Соломії Крушельницької, 7, с. Великий Глибочок, Тернопільська обл., Тернопільський р-н, 47703, код ЄДРПОУ: 30135584);

відповідач: - Білецька сільська рада (місцезнаходження: вул. Молодіжна, 19, с. Біла, Тернопільський район, Тернопільська область, 47707, код ЄДРПОУ: 14029160);

Головуючий суддяМірінович У.А.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення04.10.2023
Оприлюднено06.10.2023
Номер документу113932991
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу реалізації державної політики у сфері економіки та публічної фінансової політики, зокрема щодо управління об’єктами державної (комунальної) власності, у тому числі про передачу об’єктів права державної та комунальної власності

Судовий реєстр по справі —500/6163/23

Ухвала від 04.10.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

Ухвала від 29.09.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

Ухвала від 27.09.2023

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Мірінович Уляна Анатоліївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні