Ухвала
від 04.10.2023 по справі 464/647/23
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 464/647/23 Головуючий у 1 інстанції: Сабара Л.В.

Провадження № 22-ц/811/1757/23 Доповідач в 2-й інстанції: Приколота Т. І.

У Х В А Л А

судового засідання

04 жовтня 2023 року м.Львів

Справа № 464/647/23

Провадження № 22ц/811/1757/23

Львівський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого - Приколоти Т.І.,

суддів : Мікуш Ю.Р., Савуляка Р.В.

секретар Іванова О.О.

розглянув клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Кей-Колект» - Пилипенка Сергія Валентиновича про участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Сихівського районного суду м. Львова, постановлену у м. Львові 9 червня 2023 року у складі судді Сабари Л.В., у справі за позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю «Кей-Колект», Товариства з обмеженою відповідальністю «Сол-Проперті», з участі третіх осіб: Акціонерного товариства «УкрСибБанк», приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Пономарьової Д.В., приватного нотаріуса Дрогобицького районного нотаріального округу Легеди М.М., про визнання недійсним договору купівлі-продажу, витребування майна з незаконного володіння, -

встановив:

8 червня 2023 року ОСОБА_2 , через свого представника ОСОБА_3 , звернулася до суду з заявою про забезпечення позову шляхом накладення арешту на майно, яке належить на праві власності ОСОБА_1 , а саме: квартиру АДРЕСА_1 , до набрання законної сили рішенням у справі №464/647/23.

Ухвалою Сихівського районного суду м. Львова від 9 червня 2023 року задоволено заяву.В порядку забезпечення позову накладено арешт на квартиру АДРЕСА_1 , належну на праві власності ОСОБА_1 , до набрання законної сили рішенням у цивільній справі №464/647/23.

Ухвалу суду оскаржує ОСОБА_1 . Вважає ухвалу суду незаконною та необґрунтованою, постановлену з порушенням норм процесуального права. Проситьскасувати ухвалу суду.

14 вересня 2023 року на адресу Львівського апеляційного суду надійшло клопотання представника ТзОВ «Кей-Колект» - Пилипенка С.В.про призначення судового засідання у режимі відеоконференції. Просить провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Колегія суддів прийшла до висновку про задоволення заяви з огляду на таке.

Відповідно до вимог ст.212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» або Державною судовою адміністрацією України.

Відповідно до пунктів 1-4 розділу ІІІ Порядку роботи з технічними засобами відеконференцзв`язку затвердженого наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року, під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду у судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі відеоконференцзв`язку (комплекс технічних засобів та програмного забезпечення (за посиланням на офіційному веб-порталі судової влади України vkz.court.gov.ua) або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відеоконференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства) та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним для роботи з обраною для проведення відеоконференції Системою.

За змістом п. 6 розділу ІІІ зазначеного Порядку головуючий суддя приймає рішення про можливість проведення засідання в режимі відеоконференції за умови наявності в суді відповідної технічної можливості (наявність обладнання та можливість його використання у визначений день і час).

У зв`язку із запровадженням на території України воєнного стану, проведення судових засідань поза межами приміщення суду передбачено за допомогою судової системи за посиланням на офіційному веб порталі «Судова влада України» vkz.court.gov.ua. Даною системою є «ВКЗ» (захищений відеоконференцзв`язок з судом).

Суд вважає за необхідне надати можливість представнику ТзОВ «Кей-Колект» - Пилипенка С.В. приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та забезпечити проведення відеоконференцій за допомогою ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом), розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua.

Керуючись ст.ст. 212, 258-261 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Задовольнити клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Кей-Колект» - Пилипенка Сергія Валентиновича про участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Сихівського районного суду м. Львова від 9 червня 2023 року.

Надати представнику Товариства з обмеженою відповідальністю «Кей-Колект» - Пилипенку С.В. можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, а саме системи «ВКЗ» (захищений відеоконференцзв`язок з судом) 5 жовтня 2023 року о 09 год. 45 хв.

Роз`яснити представнику Пилипенку С.В. , що відповідно до ч.5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Відеоконференція буде проведена за допомогою системи ВКЗ (захищений відеоконференцзв`язок з судом) розміщеного за посиланням vkz.court.gov.ua. за наступними реквізитами: електронна адреса: ІНФОРМАЦІЯ_1 , тел. НОМЕР_1 , Пилипенко С.В .

Копію ухвали надіслати сторонам.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана 4 жовтня 2023 року.

Головуючий


Т.І. Приколота

Судді:


Ю.Р. Мікуш
Р.В. Савуляк

Дата ухвалення рішення04.10.2023
Оприлюднено06.10.2023
Номер документу113937071
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —464/647/23

Ухвала від 24.05.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Постанова від 05.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Постанова від 05.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Приколота Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні