Ухвала
від 05.10.2023 по справі 755/9705/23
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/9705/23

Провадження №: 2/755/4898/23

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

"05" жовтня 2023 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі: головуючого судді: Катющенко В.П. розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення (виклику) сторін, цивільну справу за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Садовий-25» до ОСОБА_1 , про стягнення заборгованості по оплаті послуг з отримання будинків і споруд та прибудинкових територій, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Дніпровського районного суду м. Києва перебуває вказана цивільна справа.

18.09.2023 до суду від представника позивача ОСББ «Садовий-25» - Золотопупа С.В. надійшла заява про відмову від позову (всіх або частини позовних вимог), у якій просить суд: прийняти відмову позивача Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Садовий-25» від позовних вимог до ОСОБА_1 повністю, постановити ухвалу про закриття провадження у цій справі та повернути позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Заява мотивована тим, що після пред`явлення позову 14.09.2023 відповідачкою на користь позивача повністю сплачено заборгованість, що була предметом спору у цій справі, в тому числі заборгованість по внесках за вивезення твердих побутових відходів, також відшкодовані втрати від інфляції внаслідок несвоєчасного розрахунку і три відсотки річних, відшкодовані витрати з оплати судового збору з позовної заяви та витрати на оплату професійної правової допомоги адвоката.

Вивчивши матеріали справи, суд доходить висновку про закриття провадження у справі, виходячи з наступного.

Ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва від 17.07.2023 відкрито провадження у цій справі, за правилами спрощеного позовного провадження, без повідомлення сторін, яким роз`яснено їх право подати заяви по суті справи та визначено відповідні процесуальні строки.

Закриття провадження у справі - це форма закінчення розгляду цивільної справи без винесення судового рішення у зв`язку із виявленням після відкриття провадження обставин, з якими закон пов`язує неможливість судового розгляду справи.

За таких обставин, оскільки відповідачкою було погашено заборгованість, що становить предмет позову, у справі відсутній предмет спору, відтак провадження у даній справі підлягає закриттю.

За приписами ч. 2 ст. 255 ЦПК України про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з державного бюджету.

Відповідно до ч.1 ст.142 ЦПК України у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову, а в разі якщо домовленості про укладення мирової угоди, відмову позивача від позову або визнання позову відповідачем досягнуто сторонами за результатами проведення медіації - 60 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Вирішуючи питання про закриття провадження у справі, суд доходить до висновку про необхідність повернення позивачу 50 відсотків сплаченого судового збору при зверненні до суду із позовною заявою з державного бюджету у розмірі 1 073,60 грн.

За правилом ч. 2 ст. 256 ЦПК України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 255, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, Закон України «Про судовий збір», суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Провадження у справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Садовий-25» до ОСОБА_1 , про стягнення заборгованості по оплаті послуг з отримання будинків і споруд та прибудинкових територій - закрити.

Повернути із державного бюджету Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Садовий-25» (код у ЄДРПОУ 39740132) 50 відсотків сплаченого судового збору при подачі позовної заяви до суду, відповідно до платіжної інструкції № 1863 від 09.06.2023, у розмірі 1 073,60 грн.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала суду першої інстанції оскаржується в апеляційному порядку окремо від рішення суду у випадках, передбачених статтею 353 ЦПК України та в строки встановлені ст. 354 ЦПК України.

Суддя:

Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113960617
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по оплаті послуг з отримання будинків і споруд та прибудинкових територій

Судовий реєстр по справі —755/9705/23

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні