Ухвала
від 26.09.2023 по справі 320/23695/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

26 вересня 2023 року Справа № 320/23695/23

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Щавінського В.Р., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання про повернення п`ятдесяти відсотків судового збору за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Протон-21" про стягнення заборгованості на відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій,

в с т а н о в и в:

У провадженні Київського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа №320/23695/23 за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Протон-21" про стягнення заборгованості на відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у розмірі 82401,34 грн.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 20.07.2023 відкрито спрощене позовне провадження в адміністративній справі без проведення судового засідання.

До суду 25.09.2023 від представника Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області надійшло клопотання про відкликання позовної заяви та клопотання про повернення сплаченого судового збору.

Отже, зважаючи на вищенаведене, суд розцінює заяву позивача про відкликання позовної заяви, як заяву про залишення позовної заяви без розгляду.

Розглянувши заяву позивача про відкликання позовної заяви, суд зазначає наступне.

Частиною 3 ст. 9 КАС України передбачено, що кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Згідно ч. 6 ст. 7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Аналогія закону та аналогія права не застосовується для визначення підстав, меж повноважень та способу дій органів державної влади та місцевого самоврядування.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Розглянувши заяву позивача про повернення судового збору, суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 132 КАС України, розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка сплатила за ухвалою суду в разі залишення заяви або скарги без розгляду у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом в такому випадку судовий збір повертається в розмірі сплаченої суми.

Судом встановлено, що відповідно до платіжного доручення від 06.07.2023 №3154 за подання до суду адміністративного позову Головним управлінням Пенсійного фонду України у Київській області сплачено на рахунок Київського окружного адміністративного суду судовий збір на суму 2684,00 грн.

Згідно з частиною 1 статті 143 КАС України, суд вирішує питання щодо судових витрат у рішенні, постанові або ухвалі.

Враховуючи викладене, клопотання представника позивача про залишення без розгляду та клопотання про повернення судового збору підлягає задоволенню, оскільки підстави для відмови у його задоволенні відсутні.

Керуючись статтями 205, 240, 241-243, 248, 250, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Позовну заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Київській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Протон-21" про стягнення заборгованості на відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, - залишити без розгляду.

2. Повернути Головному управлінню Пенсійного фонду України у Київській області (код ЄДРПОУ: 22933548, місцезнаходження: 08500, Київська область, м. Фастів, вул. Саєнка Андрія, 10) з Державного бюджету України судовий збір у розмірі 2684 (дві тисячі шістсот вісімдесят чотири) грн. 00 коп., сплачений згідно платіжного доручення від 06.07.2023 №3154.

3. Ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду надіслати (вручити) учасникам справи..

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або у судовому засіданні у разі неявки учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженнні, набирає законної сили з моменту її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо у судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Суддя Щавінський В.Р.

Дата ухвалення рішення26.09.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113963545
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості на відшкодування витрат на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —320/23695/23

Ухвала від 26.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

Ухвала від 20.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Щавінський В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні