Ухвала
від 05.10.2023 по справі 520/27788/23
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710 У Х В А Л А

з питання прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі

05.10.2023 Справа № 520/27788/23

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Кухар М.Д., розглянувши питання наявності правових підстав для відкриття провадження в адміністративній справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирних будинків ТЕМ до Зміївського відділу державної виконавчої служби у Чугуївському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, в особі В.о. начальника відділу Олени Нагорної, третя особа: Публічне акціонерне товариство "Центренерго" в особі відокремленого підрозділу Зміївська теплова електрична станція про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинитипевні дії,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд :

-визнати бездіяльність державного виконавця (Олени Нагорної) Зміївського відділу державної виконавчої служби у Чугуївському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, яка полягає у неприйнятті відомостей та підтверджуючих документів наданих стягувачем та боржником щодо суми заборгованості сплаченої до відкриття виконавчого провадження №68265028, а саме: суми, яка підлягає стягненню за виконавчим документом рішенням Господарського суду Харківської області від 08.12.2020 у справі №922/3280/20 - неправомірною;

-зобов`язати Зміївський відділ державної виконавчої служби у Чугуївському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції скасувати постанову про стягнення виконавчого збору від 21.01.2022 ;

-зобов`язати державного виконавця (Олену Нагорну) Зміївського відділу державної виконавчої служби у Чугуївському районі Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції вирахувати та повернути суми переплати виконавчого збору, яка утвориться на час слухання справи, боржнику.

Позовна заява за формою та змістом у цілому відповідає вимогам ст. 160, 287 Кодексу адміністративного судочинства України.

Істотних недоліків в оформленні матеріалів позову суддею не виявлено.

Оскільки подані заявником матеріали не містять явних і очевидних перешкод для прийняття позову до розгляду, то провадження у справі належить відкрити.

Керуючись ст.ст. 4, 12, 79, 80, 171, 173, 175, 287 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі. Сповістити учасників справи, що інформація по даній справі може бути отримана на веб-сторінці на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, а саме: http://court.gov.ua/fair/sud2070.

Здійснювати розгляд та вирішення справи одноособовим складом суду у порядку ст. 287 КАС України.

Запропонувати відповідачу у строк до 10.10.2023 подати відзив та всі докази на підтвердження висловлених аргументів, інші докази, котрі доводять необґрунтованість заявлених вимог.

Витребувати від відповідача у термін до 10.10.2023 завірені належним чином копії матеріалів виконавчого провадження №68265028.

Роз`яснити, що докази подаються до суду в порядку, передбаченому ст. 79 КАС України.

Роз`яснити, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені ст. 149 КАС України.

Зобов`язати відповідача подати до суду у цей же строк письмові пояснення та докази з приводу існування поважних причин ненадання відзиву.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що про неможливість подання доказів слід завчасно повідомити суд.

Призначити підготовче засідання на 10 жовтня 2023 року о 14:00 год., у приміщенні суду за адресою: м. Харків, майдан Свободи, 6, зал № 4.

Зобов`язати учасників справи, а також представників цих осіб завчасно та письмово сповіщати суд про неможливість прибуття до судового засідання з одночасним наданням документів на підтвердження поважності причин неприбуття. Повідомити осіб, які беруть участь у справі, а також уповноважених представників про необхідність мати при собі діючі документи, котрі згідно з національним законодавством України підтверджують особу фізичної особи - громадянина.

Роз`яснити, що зловживання процесуальними правами, а також недобросовісне виконання процесуальних обов`язків не допускається.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Кухар М.Д.

Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113965242
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними та зобов`язання вчинитипевні дії

Судовий реєстр по справі —520/27788/23

Постанова від 20.03.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 17.01.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 12.01.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 12.01.2024

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 26.12.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Ухвала від 21.11.2023

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Макаренко Я.М.

Рішення від 02.11.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

Ухвала від 05.10.2023

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Кухар М.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні