Ухвала
від 06.10.2023 по справі 443/1827/23
ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №443/1827/23

Провадження №2/443/619/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

06 жовтня 2023 року суддя Жидачівського районного суду Львівської області Сливка С.І., розглянувши матеріали позовної заяви адвоката Яременка Ігоря Олеговича поданої в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , третя особа територіальна громада села Дем`янка-Лісна в особі Жидачівської міської ради Львівської області про встановлення факту родинних відносин та визнання права на спадкове майно в порядку спадкування за законом,

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Яременко Ігор Олегович в інтересах ОСОБА_1 звернувся доЖидачівського районногосуду Львівськоїобласті ізпозовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , третя особа територіальна громада села Дем`янка-Лісна в особі Жидачівської міської ради Львівської області про встановлення факту родинних відносин та визнання права на спадкове майно в порядку спадкування за законом.

Відповідно дост.4 ЦПК Україникожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Порядок звернення до суду з позовною заявою урегульованийЦПК України. Подання заяви має відбуватись з дотриманням певних умов, зокрема, щодо юрисдикції.

Європейський суд з прав людини у своїй прецедентній практиці виходить із того, що положення пункту 1статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободгарантує кожному право подати до суду будь-який позов, що стосується його цивільних прав і обов`язків. Проте право на суд не є абсолютним і воно може бути піддане обмеженням, дозволеним за змістом, тому що право на доступ до суду за своєю природою потребує регулювання з боку держави. Разом з тим такі обмеження не повинні впливати на доступ до суду чи ускладнювати цей доступ таким чином і такою мірою, щоб завдати шкоди суті цього права, та мають переслідувати законну мету.

Згідно ч.1 ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

Учасник справипідтверджує відповідністькопії письмовогодоказу оригіналу,який заходитьсяу нього,своїм підписоміз зазначенням дати такого засвідчення (ч.5 ст.95 ЦПК України).

Як вбачається із переліку додатків, які зазначені в позовній заяві, представник позивача вказує на те, що долучає копії позовної заяви з додатками для відповідачів та третьої особи.

Одночасно, канцелярією Жидачівського районного суду Львівської області 05.10.2023 року складено акт про втрату документів або перепідшивання справи, відсутність вкладень або порушень цілісності, пошкодження конверта (паковання), з якого вбачається, що при отриманні від ОСОБА_8 позовної заяви ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин та визнання права на спадкове майно в порядку спадкування за законом, не виявилося додатків до позовної заяви для відповідачів.

Суддею встановлено, що позовна заява подана без додержання вимог ст.ст. 95, 177 ЦПК України, а саме:

- не додано до копій позовної заяви копій документів доданих до такої для відповідачів посправі;

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175і177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.185 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

позовну заявуадвоката ОСОБА_8 адвоката ЯременкаІгоря Олеговичаподану вінтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 ,третя особатериторіальна громадасела Дем`янка-Ліснав особіЖидачівської міськоїради Львівськоїобласті провстановлення фактуродинних відносинта визнанняправа наспадкове майнов порядкуспадкування зазаконом залишити без руху, надавши позивачу термін для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити позивачу, що у випадку невиконання вимог, зазначених в ухвалі, позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачеві.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя С.І. Сливка

Дата ухвалення рішення06.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113973353
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —443/1827/23

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

СЛИВКА С. І.

Ухвала від 11.04.2024

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

СЛИВКА С. І.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

СЛИВКА С. І.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

СЛИВКА С. І.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

СЛИВКА С. І.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Жидачівський районний суд Львівської області

СЛИВКА С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні