Ухвала
від 03.10.2023 по справі 143/724/23
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/724/23

УХВАЛА

Іменем України

03.10.2023 року м. Погребище

Погребищенський районний суд Вінницької області у складі:

головуючого - судді Бойка А.В.,

з участю секретаря Шуваріної В.А.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Погребище цивільну справу за позовом Фермерського господарства "Ліщинецьке об`єднане", від імені та в інтересах якого діє представник - адвокат Гончарук Роман Олексійович до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди,-

Встановив:

В провадженні Погребищенського районного суду знаходиться цивільна справа за позовом ФГ "Ліщинецьке об`єднане", від імені та в інтересах якого діє представник - адвокат Гончарук Р. О. до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди.

В судове засідання представник позивача не з`явився, через канцелярію суду адвокат Гончарук Р.О. подав клопотання про витребування доказів, а саме просив витребувати з Погребищенського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) інформацію щодо можливої смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , оскільки до суду повернувся конверт з поштовою кореспонденцією з відміткою «помер» (а.с.70). Розгляд справи представник позивача просив проводити у його відсутності.

Враховуючи положення ч.2 ст.247 ЦПК України, згідно з якою у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не проводилось.

Вивчивши письмові матеріали справи, врахувавши те, що вказані докази мають значення для розгляду справи, суд приходить до висновку про необхідність витребування інформації з відділу ДРАЦСу.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи те, що представником позивача заявлено клопотання про витребування доказів з Погребищенського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), суд вважає, що вказані докази необхідно витребувати.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 83, 84 ЦПК України, -

Ухвалив:

Клопотання представника позивача- адвоката Гончарука Р. О. про витребування доказів задовольнити.

Витребувати з Погребищенського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) інформацію щодо можливої смерті ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Роз`яснити, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвалу направити до виконання до Погребищенського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Вінницькому районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Оголосити перерву у підготовчому засіданні до 11:00 год. 01.11.2023.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення03.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113984008
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —143/724/23

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 03.10.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Бойко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні