Ухвала
від 06.10.2023 по справі 127/30645/23
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/30645/23

Провадження № 2-о/127/511/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 жовтня 2023 року м. Вінниця

Суддя Вінницького міського суду Вінницької області Бессараб Н.М., ознайомившись з матеріалами заяви ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: Відділу державної реєстрації актів цивільного стану м. Вінниці Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), комунального підприємства Вінницької міської ради "Комбінат комунальних підприємств" про встановлення факту родинних відносин,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення факту родинних відносин.

Зазначена заява не відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 175, 318 ЦПК України, а тому є підстави для залишення її без руху відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України з метою усунення недоліків (відповідно до ст. 10 ЦПК України застосовується аналогія закону).

Так, відповідно до ст. 318 ЦПК України у заяві повинно бути зазначено: який факт заявник просить встановити та з якою метою, докази, що підтверджують цей факт; відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 175 ЦПК України заява повинна містити зміст позовних вимог.

Про відповідність заяви про встановлення факту і загальним правилам щодо змісту і форми позовної заяви визначено постановою Пленуму Верховного Суду України від 31.03.1995 року №5 «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення», а також аналізом Верховного Суду України судової практики розгляду справ про встановлення фактів, що мають юридичне значення. Якщо в заяві не зазначено, який конкретно факт просить встановити заявник, з яких причин неможливо одержати або відновити документ, що посвідчує цей факт, якими доказами цей факт підтверджується, або до заяви не приєднано довідки про неможливість одержання чи відновлення необхідних документів, суддя постановляє ухвалу про залишення заяви без руху і надає заявникові строк для усунення недоліків.

Заява ОСОБА_1 вказаним вимогам не відповідає.

Заява не містить належного обгрунтування щодо залучення в якості заінтересованих осіб по справі: Відділ державної реєстрації актів цивільного стану м. Вінниці Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) та комунальне підприємство Вінницької міської ради "Комбінат комунальних підприємств", зокрема, яким чином на їхні права та обовязки може вплинути рішення суду по цій справі.

Заявник не додав до заяви жодного письмового доказу, який підтверджує факт родинних відносин із ОСОБА_2 .

Заява не містить посилання на письмові докази (відповідне свідоцтво, зразок якого затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства) про те, що відповідно до Закону України "Про поховання та похоронну справу" користувачем місця поховання ОСОБА_2 на кладовищі "Підлісне" у АДРЕСА_1 , місце 26 є заявник ОСОБА_1 .

За таких обставин, дану заяву слід залишити без руху та надати строк для усунення зазначених недоліків.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 175-177, 185 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 , за участю заінтересованих осіб: Відділу державної реєстрації актів цивільного стану м. Вінниці Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), комунального підприємства Вінницької міської ради "Комбінат комунальних підприємств" про встановлення факту родинних відносин - залишити без руху та надати строк для усунення вказаних недоліків п`ять днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

В разі невиконання вказаних недоліків, дана заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення06.10.2023
Оприлюднено09.10.2023
Номер документу113984229
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —127/30645/23

Рішення від 05.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Рішення від 05.02.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Бессараб Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні