Ухвала
від 05.10.2023 по справі 759/19200/23
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. КИЄВА

пр. № 1-кс/759/5880/23

ун. № 759/19200/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2023 року слідчий суддя Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , підозрюваного ОСОБА_4 , захисника підозрюваного адвоката ОСОБА_5 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання прокурора відділу Київської обласної прокуратури ОСОБА_3 про продовження покладених обов`язків підозрюваному ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 у кримінальному провадженні № 42023110000000079 від 14.03.2023 року за ч. 3 ст. 28, ч.ч. 1, 3 ст. 368 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

04.10.2023 року до слідчого судді Святошинського районного суду м. Києва ОСОБА_1 звернувся прокурор відділу Київської обласної прокуратури ОСОБА_3 , про продовження строку покладених обов`язків стосовно підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Клопотання прокурора обґрунтоване тим, що слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42023110000000079 від 14.03.2023 за підозрою ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч.ч. 1, 3 ст. 368 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на підставі по постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 р. № 1092 «Про утворення територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» утворено перелік територіальних органів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, до складу якого входить Управління Держпродспоживслужби в Київській області.

На підставі п. 4 п.п. 7 Положення про Головне управління Держродспоживслужби в Київській області, затвердженого т.в.о. голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів ОСОБА_9 від 24 лютого 2020 №153, Головне управління відповідно до покладених на нього завдань забезпечує реалізацію державної політики у сфері нагляду (контролю) у системі інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу. Та відповідно до п. 11 вказаного Положення начальник головного управління затверджує положення про структурні підрозділи Головного управління і посадові інструкції працівників.

Відповідно до п. 1.1. Положення про відділ реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держродспоживслужби в Київській області (далі - Положення), затвердженого 02.01.2023 виконувачем обов`язків начальника Головного управління Держродспоживслужби в Київській області ОСОБА_10 , відділ реєстрації сільськогосподарської техніки (далі - Відділ) є самостійним структурним підрозділом Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області (далі-Головне управління). Відділ підпорядкований безпосередньо начальнику Головного управління, або особі, якій наказом ці повноваження делеговані.

02 січня 2023 року відповідно до наказу виконувача обов`язків начальника Головного управління у Київській області № 30-К ОСОБА_4 призначено на посаду начальника відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

ОСОБА_4 , будучи начальником відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, здійснював організацію виконання завдань та доручень керівництва з питань, що належать до компетенції відділу, здійснення керівництва діяльністю та організацію роботи Відділу та надання обов`язкових до виконання доручень працівникам відділу з питань, що належать до його функціональних повноважень, контроль за їх виконанням, тобто був наділений організаційно - розпорядчими функціями, являючись службовою особою відповідно до примітки 2 до ст. 368 КК України та пункту 1 примітки до статті 364 цього Кодексу.

Так, 02 січня 2023 року відповідно до наказу виконувача обов`язків начальника Головного управління у Київській області № 31-К ОСОБА_6 призначено на посаду заступника начальника відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

ОСОБА_6 , будучи заступником начальника відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, здійснював організацію виконання завдань та доручень керівництва ГУ Держпроспоживслужби у Київській області з питань, що належать до компетенції відділу, здійснення керівництва діяльністю та організацію роботи Відділу та надання обов`язкових до виконання доручень працівникам відділу з питань, що належать до його функціональних повноважень, контроль за їх виконанням, тобто був наділений організаційно-розпорядчими функціями, являючись службовою особою відповідно до примітки 2 до ст. 368 КК України та пункту 1 примітки до статті 364 цього Кодексу.

Так, 02 січня 2023 року відповідно до наказу виконувача обов`язків начальника Головного управління у Київській області № 31-К ОСОБА_7 призначено на посаду головного спеціаліста відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Так, 09 січня 2023 року відповідно до наказу виконувача обов`язків начальника Головного управління у Київській області № 88-К ОСОБА_8 призначено на посаду головного спеціаліста відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

ОСОБА_8 та ОСОБА_7 , будучи головними спеціалістами відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, здійснювали виконання завдань та доручень керівництва ГУ Держпроспоживслужби у Київській області з питань, що належать до компетенції відділу, виконання доручень з питань, що належать до їх функціональних повноважень, тобто були наділені організаційно-розпорядчими функціями, являючись службовими особами відповідно до примітки 2 до ст. 368 КК України та пункту 1 примітки до статті 364 цього Кодексу.

Разом з цим, згідно зі ст.ст. 3, 22 Закону України «Про запобігання корупції», державним службовцям забороняється використовувати свої службові повноваження або своє службове становище та пов`язані з цим можливості з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб.

Також, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

З огляду на викладене, ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 обіймаючи посаду, пов`язану із виконанням організаційно-розпорядчих функцій, постійно здійснюючи функції представників влади, є службовими особами.

Окрім того, досудовим розслідуванням установлено, що службові особи відділу реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області, використовуючи необізнаність громадян законодавства України щодо порядку реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку сільськогосподарської техніки, які зверталися з цього приводу, створили умови, за яких, при отриманні ними неправомірної вигоди, відбувались швидкі та безперешкодні реєстраційні дії щодо сільськогосподарської техніки. З метою конспірації їх злочинної діяльності, рекомендували звертатися громадянам за консультативною допомогою у вирішенні вказаних питань до ФОП « ОСОБА_11 ».

ОСОБА_11 , зареєстрована як фізична особа - підприємець, під час своєї підприємницької діяльності представляла інтереси осіб, які звертались до останньої з приводу реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку сільськогосподарської у відділі реєстрації сільськогосподарської техніки ГУ Держпродспоживслужби в Київській області.

Так, 28.03.2023, ОСОБА_12 , діючи на підставі довіреності в інтересах ІП «ДОРФ», ЄДРПОУ 34069002, звернулась до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку подрібнювача деревини причіпного ESCHLBOCK BIBER 80Z, рік випуску 2008, заводський номер НОМЕР_1 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_12 28.03.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 10 годині 34 хвилин 28.03.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_12 , та діючи в інтересах останньої, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 28.03.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття сільськогосподарської техніки з обліку, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 30.03.2023, представник СТОВ «ЄДНІСТЬ», код ЄДРПОУ 32151697, ОСОБА_13 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку трактора колісного «JOHN DEERE 6110B 2020» та навантажувача телескопічного «JCB 531-70 AGRI 2021». Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5000 гривень.

ОСОБА_13 30.03.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5000 грн.

У подальшому, о 13 годині 53 хвилин 30.03.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_13 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 30.03.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття сільськогосподарської техніки з обліку, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 31.03.2023, представник ПрАТ «МХП», ЄДРПОУ 25412361, ОСОБА_14 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для перереєстрації та зняття з обліку квадроцикла «ARCTIC CAT 700, рік випуску 2014, заводський номер НОМЕР_27». Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5400 гривень.

ОСОБА_14 31.03.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення перереєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5000 грн.

У подальшому, о 13 годині 33 хвилин 31.03.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_14 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 31.03.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про перереєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 03.04.2023, ОСОБА_15 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку трактора колісного «МТЗ-82 рік випуску 1996 заводський номер НОМЕР_2 ». Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5500 гривень.

ОСОБА_15 03.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5500 грн.

У подальшому, о 13 годині 55 хвилин 03.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_15 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 03.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про перереєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 03.04.2023, представник ТОВ «Сільгосптехніка Нова», код ЄДРПОУ 03744215, ОСОБА_16 , звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Беларус-892.2, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_3 , трактора колісного Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_4 , трактора колісного Беларус-892.2, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_5 , трактора колісного Беларус- Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_6 , трактора колісного Беларус- Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_7 , трактора колісного Беларус- Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_8 та зняття з обліку трактора колісного Беларус-892.2, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_5 , трактора колісного Беларус-82.1, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_4 , трактора колісного Беларус-892.2, рік випуску 2021, заводський номер НОМЕР_3 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 25500 гривень.

ОСОБА_16 03.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 , передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 25500 грн.

У подальшому, о 13 годині 55 хвилин 03.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_16 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 9000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 03.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, які у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 04.04.2023, ОСОБА_17 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного JOHN DEERE 6110B рік випуску 2020 заводський номер НОМЕР_9 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_18 03.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 26 хвилин 04.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_18 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 04.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 04.04.2023, ОСОБА_19 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Беларус-892 рік випуску 2019 заводський номер НОМЕР_10 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_19 04.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 , передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 26 хвилин 04.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_19 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 04.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 05.04.2023 представник ТОВ «Деремзена-Агро», код ЄДРПОУ 39046613, ОСОБА_20 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного JOHN DEERE 8330, рік випуску 2008, заводський номер НОМЕР_11 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_20 05.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 54 хвилин 05.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_20 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 05.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 05.04.2023 представник ТОВ «ТЕННЕССІ», код ЄДРПОУ 39568442, ОСОБА_21 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку та реєстрації комбайна зернозбирального JOHN DEERE S670, рік випуску 2014, заводський номер НОМЕР_28, JOHN DEERE S670 рік випуску 2016, заводський номер НОМЕР_29, JOHN DEERE S690 рік випуску 2012, заводський номер НОМЕР_12 та обприскувача самохідного JOHN DEERE 4720 рік випуску 2007, заводський номер НОМЕР_13 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 20000 гривень.

ОСОБА_21 05.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку та реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 20000 грн.

У подальшому, о 12 годині 06 хвилин 05.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_21 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 8000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 05.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття з обліку та реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 07.04.2023 представник ТОВ «Рідна країна», код ЄДРПОУ 44856654, ОСОБА_22 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку обприскувача самохідного John Deere 4830 рік випуску 2008 заводський номер TB00471LE. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5500 гривень.

ОСОБА_22 07.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5500 грн.

У подальшому, о 10 годині 45 хвилин 07.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_22 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 07.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 10.04.2023 представник ТОВ «ТЕННЕССІ», код ЄДРПОУ 39568442, ОСОБА_21 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку Комбайна зернозбирального JOHN DEERE 9770 рік випуску 2011 заводський номер НОМЕР_30. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5000 гривень.

ОСОБА_21 10.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5000 грн.

У подальшому, о 10 годині 15 хвилин 10.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_21 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 10.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 10.04.2023 представник ТОВ «Алабама Технікс», код ЄДРПОУ 41989909, ОСОБА_23 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку обприскувача самохідного JOHN DEERE 4710 рік випуску 2004 заводський номер НОМЕР_31. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 5000 гривень.

ОСОБА_23 10.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 5000 грн.

У подальшому, о 10 годині 15 хвилин 10.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_23 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 10.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 12.04.2023 ОСОБА_24 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного ДТЗ-5244HPX рік випуску 2021 заводський номер НОМЕР_14 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_24 12.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 38 хвилин 12.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_24 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 12.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 12.04.2023 ОСОБА_25 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку комбайну зернозбирального Е-527 рік випуску 1997 заводський номер НОМЕР_25. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_25 12.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 10 годині 38 хвилин 12.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_25 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 12.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 12.04.2023 ОСОБА_26 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Yanmar F200D рік випуску 1992 заводський номер НОМЕР_15 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_26 12.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 10 годині 38 хвилин 12.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_26 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 12.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 13.04.2023 представник ТОВ «ТЕННЕССІ», код ЄДРПОУ 39568442, ОСОБА_21 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку обприскувача самохідного JOHN DEERE R4045, рік випуску 2016, заводський номер НОМЕР_32 та комбайна зернозбирального JOHN DEERE S670, рік випуску 2014, заводський номер НОМЕР_16 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 10000 гривень.

ОСОБА_21 13.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 10000 грн.

У подальшому, о 11 годині 52 хвилин 13.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_21 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 4000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 13.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 14.04.2023 представник ТОВ «Мега-Будтранс», ЄДРПОУ 44038515 ОСОБА_27 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації екскаватора-навантажувача JCB 3 CX SITEMASTER рік випуску 2022 заводський номер НОМЕР_17 та катка дорожнього Bomag BW138AC рік випуску 2008 заводський номер НОМЕР_18 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 6000 гривень.

ОСОБА_28 14.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 , передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 6000 грн.

У подальшому, о 09 годині 35 хвилин 14.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_27 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 2000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 14.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 24.04.2023 ОСОБА_29 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Беларус- 892 рік випуску 2006 заводський номер НОМЕР_19 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_29 24.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 , передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 11 годині 05 хвилин 24.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_29 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 24.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 24.04.2023 ОСОБА_30 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного John Deere 955 рік випуску 1978 заводський номер НОМЕР_20 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_30 24.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, о 11 годині 05 хвилин 24.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_30 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 24.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 27.04.2023 представник ТОВ «Спектр-Агро», ЄДРПОУ 36348550 ОСОБА_31 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку трактора колісного DEUTZ-FAHR AGROFARM 115G DT E2 рік випуску 2023 заводський номер НОМЕР_21 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_31 27.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 09 годині 24 хвилин 27.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_32 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 27.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 27.04.2023 представник ТОВ «Трактор Хата», ЄДРПОУ 41707623 ОСОБА_33 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для зняття з обліку трактора колісного Lovol TB454 рік випуску 2020 заводський номер НОМЕР_22 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_33 27.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 09 годині 24 хвилин 27.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_34 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 27.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 28.04.2023 представник ФГ «ОСОБА_46», ЄДРПОУ 45107343, ОСОБА_35 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного Lovol TB454 рік випуску 2020 заводський номер НОМЕР_22 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_35 28.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, о 09 годині 15 хвилин 28.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_36 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (кабінет заступника начальника Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала заступнику начальника Відділу - ОСОБА_6 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 28.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 17.04.2023 представник ТОВ «ТЕННЕССІ», код ЄДРПОУ 39568442, ОСОБА_21 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації та зняття з обліку комбайна зернозбирального JOHN DEERE 9770 STS рік випуску 2010 заводський номер НОМЕР_23 та видачу дубліката свідоцтва про реєстрацію трактора колісного JOHN DEERE 7250R рік випуску 2016 заводський номер НОМЕР_24 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 7500 гривень.

ОСОБА_21 17.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 , передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації та зняття з обліку вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 7500 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 28.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_21 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 3000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 17.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію та зняття з обліку сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 17.04.2023 представник ТОВ «Ропа Україна», код ЄДРПОУ 32710583, ОСОБА_37 звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації сівалки HORSCH AVATAR 6.16 SD рік випуску 2021 номер 21271708. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 2500 гривень.

ОСОБА_37 17.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 2500 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 17.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_38 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 17.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 17.04.2023 ОСОБА_39 , звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації комбайна зернозбирального Е-527 рік випуску 1997 заводський номер НОМЕР_25 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_39 17.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 , передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 17.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_39 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 17.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 18.04.2023 ОСОБА_40 , звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації навантажувача телескопічного MANITOU MLT 735 LSU T рік випуску 2010 заводський номер 590219. Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_40 18.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 (офісна), передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 18.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_41 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 18.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах якої діяла.

Окрім того, досудовим розслідуванням встановлено, що 19.04.2023 ОСОБА_42 , звернувся до фізичної-особи підприємця ОСОБА_11 , з метою юридичного оформлення документів та вчинення необхідних дій для реєстрації трактора колісного SHIFENG SF-240 рік випуску 2021 заводський номер НОМЕР_26 . Остання, в свою чергу, погодилась, вказала перелік необхідних для цього документів, та повідомила про вартість її послуг у сумі 3000 гривень.

ОСОБА_42 19.04.2023, точний час досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи в офісі за адресою: АДРЕСА_1 , передала ОСОБА_11 необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) для здійснення реєстрації вищевказаної сільськогосподарської техніки та вартість послуг 3000 грн.

У подальшому, у невстановлений досудовим розслідуванням час 19.04.2023 ОСОБА_11 , на виконання домовленості з ОСОБА_43 , та діючи в інтересах останнього, перебуваючи у службовому приміщенні (загальний кабінет Відділу), що знаходиться на другому поверсі адміністративної будівлі, яка розташована за адресою: м. Київ, вул. Бориса Гмирі, 9В, передала головному спеціалісту Відділу - ОСОБА_7 , необхідний перелік документів (заява про зняття з обліку; документи, підтверджуючі право власності або правомірність використання машини; висновок спеціаліста, копії паспорта та ідентифікаційного номеру, довіреності, свідоцтво про реєстрацію машини, тощо) та неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень за безперешкодні та швидкі реєстраційні дії сільськогосподарської техніки.

Після закінчення відповідних реєстраційних дій 19.04.2023 працівниками Відділу, ОСОБА_11 видано свідоцтво про реєстрацію машини з відміткою про реєстрацію сільськогосподарської техніки, яке у подальшому остання передала особі, в інтересах яких діяла.

Таким чином, ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ОСОБА_8 підозрюються в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене повторно, у складі організованої групи, тобто у скоєнні кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 3 ст. 368 КК України.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримала з викладених у ньому підстав та просила клопотання задовольнити.

В судовому засіданні захисник ОСОБА_44 , думку якого підтримав підозрюваний ОСОБА_4 просив в задоволені клопотання відмовити, посилаючись на його необгрунтованість, надали суду письмові заперечення на клопотання, яке долучено судом до матеріалів справи.

Заслухавши пояснення учасників судового розгляду, вивчивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення зазначеного клопотання, виходячи з наступного.

Слідчим суддею встановлено, що Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42023110000000079 від 14.03.2023 за підозрою ОСОБА_4 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України.

22.06.2023 ОСОБА_4 повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України.

Ухвалою слідчого судді Святошинського районного суду м. Києва від 13.05.2023 відносно підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 11.07.2023 з правом внесення застави у вигляді 50 (п`ятдесят) розмірів прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 134 200 (сто тридцять чотири тисячі двісті) грн 00 коп

Разом з тим, слідчим суддею визначено строк дії обов`язків, визначених для підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , в межах терміну досудового розслідування, строком на 2 (два) місяці з моменту внесення застави в розмірі, визначеному судом, в строк до 11 липня 2023 року включно.

15.05.2023 ОСОБА_4 було звільнено з-під варти у зв`язку із внесенням застави.

10.07.2023 постановою заступника керівника Київської обласної прокуратури ОСОБА_45 продовжено строк досудового розслідування до трьох місяців, тобто до 13.08.2023.

11.07.2023 ухвалою слідчого судді Святошинського районного суду м. Києва продовжено строк дії покладених на підозрюваного обов`язків, відносно підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , строком до 13.08.2023.

04.08.2023 ухвалою слідчого судді Святошинського районного суду м. Києва продовжено строк досудового розслідування до шести місяців, тобто до 13.11.2023.

09.08.2023 ухвалою слідчого судді Святошинського районного суду м. Києва продовжено строк дії покладених на підозрюваного обов`язків, відносно підозрюваного ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , строком до 09.10.2023.

25.09.2023 на підставі доручення прокурора відділу Київської обласної прокуратури ОСОБА_3 стороні захисту повідомлено про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні та надання доступу до матеріалів досудового розслідування №42023110000000079 від 14.03.2023.

Строк дії обов`язків покладених на підозрюваного ОСОБА_4 закінчується 09.10.2023, але досудове розслідування не може бути завершеним у зв`язку із тим, що по даному кримінальному провадженню необхідно провести процесуальні дій, зокрема - виконати вимоги ст. ст. 290, 291 КПК України та, зокрема, скласти обвинувальний акт і закінчити досудове розслідування.

Відповідно до ч.7 ст.194 КПК України, обов`язки, передбачені частинами п`ятою та шостою цієї статті, можуть бути покладені на підозрюваного, обвинуваченого на строк не більше двох місяців. У разі необхідності цей строк може бути продовжений за клопотанням прокурора в порядку, передбаченому статтею 199 цього Кодексу. Після закінчення строку, в тому числі продовженого, на який на підозрюваного, обвинуваченого були покладені відповідні обов`язки, ухвала про застосування запобіжного заходу в цій частині припиняє свою дію і обов`язки скасовуються.

Згідно ч.1 ст. 177 КПК України метою запобіжного заходу є забезпечення виконання зобов`язання підозрюваним, а також запобігання спробам підозрюваного переховуватися від органів досудового розслідування та суду, незаконно впливати на свідків в цьому кримінальному провадженні.

Оцінюючи в сукупності надані докази, встановлені в судовому засіданні обставини, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання прокурора є таким, що ґрунтується на вимогах чинного законодавства та підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 194, 199, 219, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання відділу Київської обласної прокуратури ОСОБА_3 - задовольнити.

Продовжити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 строком на два місяці, тобто до 05.12.2023 року включно, обов`язки, передбачені ст. 194 КПК України, а саме:

- не відлучатися із населеного пункту за місцем проживання (м. Київ та Київська область) без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- утриматися від спілкування зі свідками, іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

- здати на зберігання до органу досудового розслідування закордонний паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, які дають право на виїзд з України і в`їзд в Україну.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Повний текст ухвали складено та оголошено 06.10.2023 року.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСвятошинський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.10.2023
Оприлюднено10.10.2023
Номер документу114003600
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про продовження строку обов'язків

Судовий реєстр по справі —759/19200/23

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Поплавська О. В.

Ухвала від 05.10.2023

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Поплавська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні