Ухвала
від 25.09.2023 по справі 504/3875/23
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 504/3875/23

Провадження №2/504/2152/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"25" вересня 2023 р. с.м.т. Доброслав

Суддя Комінтернівського районного суду Одеської області Добров П.В., розглянувши позовну заяву Обслуговуючого кооперативу «Жемчужина на Сахарова» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті житлово комунальні послуги, інфляційних нарахувань та 3% річних,-

В С Т А Н О В И В:

Обслуговуючий кооператив «Жемчужина на Сахарова» звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті житлово комунальні послуги, інфляційних нарахувань та 3% річних на загальну суму 41634,12 грн. та судового збору в розмірі 2684,00грн.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 12.09.2023 року визначено головуючого суддю по справі Доброва П.В.

Відповідно до наданої інформації відділу адресно довідкової роботи Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області від 19.09.2023 року, відповідач не зареєстрований за вказаною в позовній заяві адресою.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175-177 ЦПК України.

Цивільна справа підсудна Комінтернівському районному суду Одеської області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, відсутні.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви, відмови в відкритті провадження у справі, на даній стадії відсутні.

Відповідно до п.4 ч.2ст.187 ЦПК Українив ухвалі про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження зазначається за якими правилами позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

За змістом ч.6 ст.19та ч.1 ст.274 ЦПК Українив порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи, а саме: справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У відповідності до вимог ч.3ст.274 ЦПК Українипри вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: ціну позову; значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Крім того, згідно з ч.5ст.279 ЦПК Українисуд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

Враховуючи ціну та предмет позову, суддя приходить до висновку, що цивільна справа за позовом Обслуговуючого кооперативу «Жемчужина на Сахарова» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті житлово комунальні послуги, інфляційних нарахувань та 3% річних має ознаки малозначної справи, а тому підлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомленням (виклику) сторін.

Керуючись ч.6 ст.19, ст.175-177, ч.2 ст.187, ст.191, ч.1 та ч.3 ст.274, ч.5 ст.279 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом Обслуговуючого кооперативу «Жемчужина на Сахарова» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за спожиті житлово комунальні послуги, інфляційних нарахувань та 3% річних.

Розгляд справи здійснювати в порядкуспрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Розгляд справи проводити у приміщенні Комінтернівського районного суду Одеської області в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику)сторін за наявними у ній матеріалами 23.11.2023 року о 10:00 год.

Учасникам справи направити копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу направити копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву та всіх письмових доказів, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідач має право в цей же строк надіслати позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Згідно вимог ч.8ст.178 ЦПК Україниу разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву відповідно до ч.1ст.193 ЦПК України.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Надати відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь на відзив, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч.7ст.279ЦПК Україниклопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://court.gov.ua/fair/sud1515/.

Судом роз`яснюється, що відповідно до п. 1.2.3 Правил організації ефективного цивільного судочинства суд повідомляє сторони та їх представників шляхом надіслання судової повістки, смс-повідомлення, листом, телефоном, факсом чи електронною поштою. Крім того, суд має право визнати сторону повідомленою з використанням електронного Списку судових справ, призначених до розгляду на офіційному сайті суду у разі якщо за обставинами справи вказана сторона ініціювала відповідну стадію процесу (подавала позов, апеляційну скаргу), або була присутня в судовому засіданні, або не була присутня в судовому засіданні, проте достеменно знала про його призначення, зокрема, подавала клопотання про його відкладення. Коли суд приймає рішення щодо сповіщення учасників справи, за потреби він також встановлює, яка саме сторона повинна виконати ту чи іншу процесуальну дію, та визначає строк, у який вона повинна це зробити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя П.В. Добров

Дата ухвалення рішення25.09.2023
Оприлюднено10.10.2023
Номер документу114004779
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —504/3875/23

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Добров П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні