Ухвала
від 06.10.2023 по справі 743/1183/23
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження №2/748/836/23

Єдиний унікальний № 743/1183/23

У Х В А Л А

06 жовтня 2023 рокум. Чернігів

Чернігівський районний суд Чернігівської області у складі судді Меженнікової С.П., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 ,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору:Служба у справах дітей Чернігівської районної державної адміністрації, про позбавлення батьківських прав, -

В С Т А Н О В И В :

05жовтня 2023року доЧернігівськогорайонного судуЧернігівської області за правилами статті 31 ЦПК України із Ріпкинського районного суду міста Чернігова було передано справу за вищезазначеним позовом.

Відповідно до ч. 2ст. 32 ЦПК Українисправа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленомустаттею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Позовна заява подана та оформлена у відповідності до вимог, встановлених ст.ст. 175-177, 184 ЦПК України.

Підстави для повернення, залишення позову без руху та відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст.ст. 185-186ЦПК України відсутні.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.174,180,184,187,259,260,353,354 ЦПК України, суд ,-

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 , фактичне місце проживання: АДРЕСА_2 ) до ОСОБА_2 (зареєстрованемісце проживання: АДРЕСА_1 ,фактичне місцепроживання: АДРЕСА_3 ), третяособа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору:Служба усправах дітейЧернігівської районноїдержавної адміністрації(місцезнаходження: м. Чернігів, вул. Шевченка, буд. 48 ), про позбавлення батьківських прав.

На підставі ч. 6 ст. 56 ЦПК України, до участі в справі залучити Ріпкинську селищнураду Чернігівськогорайону Чернігівськоїобласті якорган опікита піклування, оскільки участь зазначеного органу місцевого самоврядування у судовому процесі є необхідною для надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав відповідача ОСОБА_2 .

Виконавчому комітету Ріпкинської селищноїради Чернігівського району Чернігівської області як органу опіки та піклування, відповідно до ч.ч. 4,5 ст. 19 Сімейного Кодексу України надати в судове засідання висновок про доцільність позбавлення (непозбавлення) батьківських прав відповідача ОСОБА_2 по відношенню до сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; документи, на підставі яких надаватиметься висновок та які одержані в результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати із дитиною, брати участь у вихованні, а також, на підставі інших документів, які стосуються справи.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначитина 04 грудня 2023 р. на 09:00 годину, у приміщенні Чернігівського районного суду Чернігівської області за адресою: м. Чернігів, вул. Хлібопекарська, 4 .

В судове засідання викликати учасників справи.

Роз`яснити відповідачу право на подання відзиву на позовну заяву в строк, що не може перевищувати 15 днів з дня вручення копії даної ухвали. Відзив на позовну заяву повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, до відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких гуртуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, відповідач зобов`язаний надіслати позивачеві копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин третьої - п`ятої ст. 178 ЦПК України, в якій позивач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин третьої - п`ятої ст.178 ЦПК України, в якому відповідач викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо позову або відзиву, в яких викласти свої аргументи і міркування та відповідні докази на підтримку або заперечення проти позову, - до закінчення підготовчого провадження. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі подати письмові пояснення з викладом своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (відзиву на позовну заяву (відзив); відповіді на відзив, заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником справи заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Зобов`язати позивача не пізніше 5-ти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі направити (вручити під розписку) третій особі - Ріпкинській селищнійраді як Органу опікита піклування копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Копії ухвали невідкладно направити учасникам справи.

Відповідачу та третім особам направити копії позовної заяви з додатками.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою https://cn.cn.court.gov.ua/sud2523/.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С.П. Меженнікова

Дата ухвалення рішення06.10.2023
Оприлюднено10.10.2023
Номер документу114005087
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —743/1183/23

Рішення від 04.12.2023

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Чернігівський районний суд Чернігівської області

Меженнікова С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні