Ухвала
від 17.07.2023 по справі 135/491/23
ЛАДИЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 135/491/23

Провадження № 2/135/188/23

УХВАЛА

17.07.2023 Ладижинський міський суд Вінницької області у складі: головуючого судді Корнієнка О.М.,

з участю секретаря судових засідань Кузьміних О.В.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

відповідача ОСОБА_2 , його представника ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ладижин Вінницької області цивільну справу за позовом Комунального підприємства "Ладжитлосервіс" до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за послуги з утримання будинку та прибудинкової території,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Ладижинського міського суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом Комунального підприємства "Ладжитлосервіс" до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за послуги з утримання будинку та прибудинкової території.

Відповідач та його представник в судовому засіданні заявили клопотання про витребування у позивача: розрахунок тарифів по будинку АДРЕСА_1 ; акт визначення прибудинкової території будинку; висновок щодо рівня обґрунтованих витрат на 2019 рік на послуги з утримання будинку з переліком всіх послуг; розрахунок тарифу на утримання будинку; виписку з Державного земельного кадастру про закріплення прибудинкової території за будинком; облікову картку по будинку АДРЕСА_1 , сформовану згідно положень ч. 2 ст. 18 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги». Позивачем не надається інформація, що має бути у вільному доступі.

Представник позивача заперечив проти поданого клопотання, вказавши, що предметом спору є стягнення несплачених відповідачем коштів, нарахованих за управління будинком, а не правомірність встановлення тарифів.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши пояснення учасників процесу, суд виходить з такого.

Відповідно доположень ч.2ст.18ЗУ «Прожитлово-комунальніпослуги» управитель веде окремий облік доходів і витрат (облікову карту) щодо кожного багатоквартирного будинку, який перебуває в його управлінні, та забезпечує співвласникам багатоквартирного будинку вільний доступ до цієї інформації щодо їхнього будинку в порядку, передбаченому договором.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України,учасник справи,у разінеможливості самостійнонадати докази,вправі податиклопотання провитребування доказівсудом.

З матеріалів справи вбачається, що в позивача є складнощі в отриманні доказів, що можуть підтвердити обставини, які підлягають доказуванню по даній справі, а така інформація перебуває в відповідача.

Тому, суд вважає, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню в частині надання: розрахунку діючого на даний час тарифу (ціни) на послуги з утримання будинків і споруд в розрізі складових послуги, на будинок АДРЕСА_1 ; облікової картки по будинку АДРЕСА_1 , сформовану згідно положень ч. 2 ст. 18 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги». Оскільки витребування вказаної інформації може мати значення для розгляду справи. Разом з тим, в іншій частині клопотання на даний час задоволенню не підлягає, оскільки стороною відповідача не доведено доцільності витребування інших документів, зазначених в клопотанні, а також наявності таких доказів у позивача, зокрема, що стосуються виписки з Державного земельного кадастру про закріплення прибудинкової території за будинком АДРЕСА_1 .

Керуючись ст.ст.84,260 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Витребувати у Комунального підприємства "Ладжитлосервіс" (м. Ладижин, вул. Процишина, 12) документи:

1.Розрахунок діючого на даний час тарифу (ціни) на послуги з утримання будинків і споруд в розрізі складових послуги, на будинок АДРЕСА_1 ;

2.Облікову картку по будинку АДРЕСА_1 , сформовану згідно положень ч. 2 ст. 18 ЗУ «Про житлово-комунальні послуги».

В судовому засіданні оголосити перерву до 11 год. 00 хв. 14.09.2023.

У випадку неможливості подати докази, які вимагає суд, взагалі або у встановлений судом строк, необхідно повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду докази.

В судове засідання викликати сторони.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає, заперечення щодо неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення17.07.2023
Оприлюднено10.10.2023
Номер документу114007657
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із житлових відносин, з них про стягнення плати за користування житлом

Судовий реєстр по справі —135/491/23

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Корнієнко О. М.

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Корнієнко О. М.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Корнієнко О. М.

Ухвала від 17.07.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Корнієнко О. М.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Корнієнко О. М.

Ухвала від 04.05.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Корнієнко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні