Рішення
від 09.10.2023 по справі 910/8901/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.uaРІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

09.10.2023Справа № 910/8901/23

Господарський суд міста Києва у складі судді Людмили ШКУРДОВОЇ, розглянувши матеріали справи № 910/8901/23

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Мустанг фінанс» (01010, м. Київ, БІЗНЕС-ЦЕНТР "СЕНАТОР", 4 поверх, вул. Князів Острозьких, буд. 32/2)

до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВФМ Груп Україна» (01033, м. Київ, вул. Паньківськка, буд. 27/78)

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Приватне акціонерне товариство «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» та Акціонерне товариство «Перший Український Міжнародний Банк»

про стягнення 255265,04 грн

Без виклику представників сторін

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Мустанг фінанс» звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВФМ Груп Україна» про стягнення 255 265,04 грн.

Позовні вимоги обґрунтовано неналежним виконанням відповідачем грошового зобов`язання за договором факторингу з регресом № МБ-Ф-КІЕ-3812 від 23.04.2021, укладеним між АТ «ПУМБ» та відповідачем, право вимоги за яким позивачем набуто згідно з договором факторингу № 17/01-2023 від 17.01.2023, укладеним між позивачем та АТ «ПУМБ», у зв`язку з чим відповідач солідарно відповідає за сплату заборгованості у сумі 255265,04 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 12.06.2023 р. прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін за наявними у справі матеріалами та залучено до участі у справі в процесуальному статусі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача, Приватне акціонерне товариство «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» (третя особа -1) та Акціонерне товариство «Перший Український Міжнародний Банк» (третя особа-2).

21.06.2023 до Господарського суду міста Києва надійшли пояснення третьої особи-2, за змістом яких вона підтверджує викладені у позові обставини.

30.06.2023 до Господарського суду міста Києва надійшли пояснення третьої особи-1, за змістом яких вона підтверджує викладені у позові обставини.

Про стан розгляду справи № 910/8848/23 сторони були повідомлені відповідно до приписів ст. 120 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідач у строк, встановлений частиною 1 статті 251 ГПК України, не подав до суду відзив на позов, а тому суд вважає, що справа може бути розглянута за наявними у ній документами відповідно до частини 9 статті 165 ГПК України.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, Господарський суд м. Києва

ВСТАНОВИВ:

17.01.2023 р. між Акціонерним товариством «Перший Український Міжнародний Банк» (клієнт) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Мустанг фінанс» (фактор) укладено договір факторингу № 17/01-2023 (далі - Договір факторингу), відповідно до п. 1.1 якого Фактор передає Клієнту грошові кошти у розпорядження (надалі - Сума фінансування) за винагороду, яка розраховується, як різниця між Сумою фінансування та вартістю отриманих прав вимоги, а Клієнт безумовно та безвідклично відступає (передає) Фактору, який набуває (приймає) від Клієнта усі права Клієнта за Контрактами незалежно від того, чи існують вони зараз або виникнуть у майбутньому, в тому числі, але не обмежуючись, усі Права Вимоги (як цей термін визначено нижче в п. 1.2 цього Договору) (надалі - «Відступлені Права»).

На підставі положень п. 1.1. цього Договору, Клієнт безумовно та безвідклично відступає (передає), а Фактор набуває (приймає) від Клієнта відповідні права грошової вимоги на отримання від боржників, визначених у Додатку № 1 до цього Договору (далі - Боржники), всієї заборгованості за Контрактами, включаючи права на отримання вартості майна (продукції) виконаних робіт/ наданих послуг, суми будь-який штрафних санкцій (неустойок, штрафів, пені) та суми інших платежів, що виникли/виникнуть на підставі Контрактів, вказаних у Додатку № 1 до цього Договору (надалі - «Права Вимоги») (п. 1.2 договору факторингу).

За договором факторингу (фінансування під відступлення права грошової вимоги) одна сторона (фактор) передає або зобов`язується передати грошові кошти в розпорядження другої сторони (клієнта) за плату (у будь-який передбачений договором спосіб), а клієнт відступає або зобов`язується відступити факторові своє право грошової вимоги до третьої особи (боржника). Клієнт може відступити факторові свою грошову вимогу до боржника з метою забезпечення виконання зобов`язання клієнта перед фактором (ст. 1077 ЦК України).

Предметом договору факторингу може бути право грошової вимоги, строк платежу за якою настав (наявна вимога), а також право вимоги, яке виникне в майбутньому (майбутня вимога). Майбутня вимога вважається переданою фактору з дня виникнення права вимоги до боржника. Якщо передання права грошової вимоги обумовлене певною подією, воно вважається переданим з моменту настання цієї події (ст. 1078 ЦК України).

Якщо відповідно до умов договору факторингу фінансування клієнта здійснюється шляхом купівлі у нього фактором права грошової вимоги, фактор набуває права на всі суми, які він одержить від боржника на виконання вимоги, а клієнт не відповідає перед фактором, якщо одержані ним суми є меншими від суми, сплаченої фактором клієнтові (ст. 1084 ЦК України).

Згідно з додатком № 1 до договору факторингу до ТОВ «ФК «Мустанг фінанс» перейшли права вимоги за рядом договорів/контрактів, які належали АТ «ПУМБ», в тому числі права вимоги до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВФМ Груп Україна».

ТОВ «Фінансова компанія «Мустанг фінанс» належним чином та у повному обсязі виконало свої обов`язки за вказаним Договором факторингу, сплативши на користь АТ «ПУМБ» суму фінансування у встановлені Договором факторингу розмірі та строки, що підтверджується платіжними дорученнями № 295 від 17.01.2023 р., № 299 від 17.01.2023 р. та актом приймання-передачі відступлених прав від 17.01.2023 р., який підписаний між АТ «ПУМБ» та ТОВ Фінансова компанія «Мустанг фінанс».

25.01.2023 р. АТ «ПУМБ» надіслало клієнту - ТОВ «ВФМ Груп Україна» повідомлення № КНО-61.1.3.2/17-10 про відступлення грошових вимог від 24.01.2023 р., в якому повідомлялось про укладення Договору факторингу та про перехід прав вимоги до ТОВ «ФК «Мустанг фінанс».

Таким чином, ТОВ «ФК «Мустанг фінанс» є новим кредитором за вимогами до Товариства з обмеженою відповідальністю «ВФМ Груп Україна» за договором факторингу з регресом № МБ-Ф-КІЕ-3812 від 23.04.2021.

Щодо виникнення права вимоги у Акціонерним товариством «Перший Український Міжнародний Банк», які було передано новому кредиторові, судом встановлено наступне.

Між Товариством з обмеженою відповідальністю «ВФМ Груп Україна» (Постачальник) та Приватним акціонерним товариством «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» (Покупець) було укладено Договір № 1096 (на придбання технологічного обладнання) від 28.07.2021 року, відповідно до п. 1.1. якого Постачальник зобов`язався передати, а Покупець прийняти та оплатити обладнання (далі - Обладнання) на умовах, передбачених договором.

Постачальник виконав взяті на себе зобов`язання за Договором № 1096, та передав Обладнання для Покупця, а Покупець - ПрАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» прийняв згідно Видаткової накладної та рахунку на оплату Обладнання на загальну суму 450000,00 грн.

Однак, зобов`язання з оплати за рахунком №20 від 12.10.2021р. у строк 180 календарних днів від дати відвантаження товару, який встановлений Додатковою угодою №1 від 05.11.2021р. до договору, не виконав.

Між АТ «Перший Український Міжнародний Банк» (Фактор) та ТОВ «ВФМ Груп Україна» (Клієнт) був укладений Договір факторингу з регресом № МБ-Ф-КІЕ-3812 від 23.04.2021 р. (надалі - Договір факторингу з регресом) із змінами і доповненнями: Додатковою угодою №1 від 03.06.2021 р., Додатковою угодою №2 від 29.11.2021 р., відповідно до п. 1.1 якого, в порядку та на умовах, визначених цим Договором, Фактор зобов`язався здійснювати факторингове фінансування Клієнта за плату на умовах факторингу з регресом.

Після здійснення Клієнтом на підставі Контракту поставок товарів/виконання робіт/надання послуг, Клієнт надає Факторові, зокрема, Реєстр у вигляді електронного документу підписаний ним шляхом накладення УЕП К (Удосконалений електронний підпис Клієнта) з використанням системи «Клієнт-Банк». Підписаний Клієнтом Реєстр вважається пропозицією (офертою) Банку придбати зазначене у Реєстрі Право вимоги на умовах, зазначених в Реєстрі (п. 2.4 Договору факторингу з регресом).

У разі прийняття Фактором рішення про придбання Права вимоги за Документами, що зазначені у відповідному Реєстрі, Фактор здійснює перерахування на Поточний рахунок Клієнта суми Авансового платежу, у розмірі, що зазначений у Реєстрі (з урахуванням права Фактора зменшувати суму Авансового платежу відповідно до п.2.10.1 Договору). Оплата Авансового платежу вважається акцептом (прийняттям) Фактором пропозиції Клієнта про придбання Прав вимоги, зазначених у Реєстрі, на умовах, вказаних у такому Реєстрі (п. 2.7 Договору факторингу з регресом в редакції Додаткової угоди №2 від 29.11.2021р.).

Відповідно до п. 1.3 Договору факторингу з регресом (в редакції Додаткової угоди №2 від 29.11.2021р.), право вимоги є відступленим Клієнтом (набутим Фактором) з моменту перерахування Фактором на поточний рахунок Клієнта суми Авансового платежу у розмірі, зазначеному в Реєстрі (розмір Авансового платежу може бути зменшено Фактором на умовах, зазначених в п. 2.10.1 Договору), що вважається прийняттям (акцептом) Фактором пропозиції Клієнта набути Права вимоги, які зазначені у відповідному Реєстрі, на умовах, зазначених у такому Реєстрі та передбачених Договором.

Пунктом 1.5 Договору факторингу з регресом встановлено, що внаслідок відступлення Права вимоги Фактор замінює Клієнта як кредитора Боржника, у зв`язку з чим до Фактора переходять відповідні права кредитора за Контрактом, включаючи права на отримання вартості майна (продукції)/ виконаних робіт/ наданих послуг, суми будь-яких штрафних санкцій (неустойок, штрафів, пені) та суми інших платежів за Контрактом.

Разом із відступленням Права вимоги на користь Фактора відступаються всі інші права вимоги Клієнта до Боржника, що випливають із Контракту з ним, зокрема, але не виключно, право вигодонабувача за договорами страхування, права на забезпечення, що передане Боржником за таким Контрактом тощо (у разі їх наявності та можливості відступлення).

З метою належного виконання умов Договору факторингу з регресом та безпосередньо здійснення факторингового фінансування, між Фактором АТ «ПУМБ» та Клієнтом ТОВ «ВФМ Груп Україна» були підписані відповідні Реєстри, які є невід`ємною частиною Договору факторингу з регресом, та містять умови придбання Фактором права вимоги, за якими Фактором було своєчасно та в повному обсязі перераховано Клієнту авансові платежі, а Клієнтом відступлені Фактору права вимоги за Договором № 1096, укладеним між ТОВ «ВФМ Груп Україна» та ПрАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча», зокрема за Реєстром №6.

АТ «Перший Український Міжнародний Банк» придбано право вимоги вартістю у розмірі 450000,00 грн.

Авансовий платіж, відповідно до Реєстру №6, був перерахований Фактором на рахунок Клієнта у повному обсязі на суму 427500,00 гривні, що підтверджується меморіальним ордером № 30Е9FF81F6 від 113.12.2021 р.

Сплата авансового платежу засвідчила акцепт (прийняття) Фактором пропозиції Клієнта про придбання зазначених у Реєстрі №6 прав вимоги до Боржника по Контракту.

У Пункті 5 Реєстру №6 зазначено, що Клієнт підтверджує, що на дату підписання Реєстру Боржниками одержаний товар/прийняті Обладнання/послуги від Клієнта на Вартість прав вимог, а також у Боржників відсутні будь-які претензії до Клієнта стосовно строків, кількості і якості поставлених товарів/продукції/робіт/послуг.

Таким чином, до АТ «ПУМБ» перейшли права кредитора за Договором № 1096, відповідним Реєстром №6 у розмірі 450000,00 грн, включаючи права на отримання вартості майна(продукції)/виконаних робіт/ наданих послуг, суми будь-яких штрафних санкцій (неустойок, штрафів, пені) та суми інших платежів за Контрактом.

Однак, ПрАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» не виконаний обов`язок щодо оплати за Договором № 1096 (на придбання технологічного обладнання) від 28.07.2021 року, право вимоги за яким набуто АТ «Перший Український Міжнародний Банк», у встановлені ним строки.

Частково було здійснено погашення заборгованості на суму 206327,95 грн. а саме: 10.08.2022 р. в сумі 93346,00 грн., 05.10.2022 р. в сумі 9437,11 грн., 06.10.2022р. в сумі 103544,84 грн.

Таким чином, залишок заборгованості ПрАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» з оплати за поставлене Обладнання за Договором №1096 за Видатковою накладною №17 від 12.10.2021, права вимоги за яким набуто АТ «Перший Український Міжнародний Банк», склав 243672,05 грн.

Керуючись принципом «свободи договору» і ч. 2 ст. 628 ЦК України, сторони встановили, що Договір факторингу з регресом є змішаним і до відносин сторін застосовуються положення договору поруки, встановлені статтями 553-559 ЦК України (п. 3.1 Договору факторингу з регресом).

Укладенням Договору Факторингу з регресом сторони домовились, що ТОВ «ВФМ Груп Україна» поручається перед Фактором за виконання ПрАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча» грошових зобов`язань, що випливають з Контракту/Документів, права вимоги за якими відступлені Фактору, в сумі несплаченої вартості прав вимоги (далі «Зобов`язання») (п. 3.2 Договору факторингу з регресом).

У разі порушення зобов`язання Боржником (або будь-якої його частини), Боржник і Клієнт відповідають перед фактором як солідарні боржники, що означає право Фактора вимагати виконання зобов`язання в повному обсязі як від Боржника і Клієнта разом, так і від кожного з них окремо (п. 3.4 Договору факторингу з регресом).

Моментом, з якого Клієнт набуває статус поручителя за виконання Зобов`язання Боржника, є момент перерахування Фактором на поточний рахунок Клієнта суми Авансового платежу, у розмірі, зазначеному у відповідному Реєстрі (п. 3.5 Договору факторингу з регресом).

Пунктом 3 Реєстру №6 встановлено, що Клієнт, підписанням Реєстру, розуміє та погоджується, що з моменту сплати Фактором Авансового платежу, зазначеного в п. 2 Реєстру, Клієнт виступає поручителем перед Фактором за виконання Боржниками, зазначеними в п. 1 Реєстру, зобов`язань по сплаті грошових коштів за Правами вимоги, які визначені в п. 1 Реєстру, в сумі несплаченої вартості Прав вимог згідно ст. 3 Договору факторингу з регресом.

Відповідно до Розділу 1 «Терміни та визначення» Додатку № 1 до Договору факторингу з регресом, «Період очікування» - це строк протягом 30 календарних днів, перебіг якого розпочинається з наступного календарного дня після настання терміну платежу за Контрактом та спливає на тридцятий календарний день з моменту настання терміну платежу за Контрактом. Протягом Періоду очікування Фактор не має права пред`являти до Клієнта вимоги щодо виконання зобов`язань Клієнта у порядку поруки, передбаченої ст. 3 Договору факторингу з регресом.

Визначений Розділом 1 Додатку № 1 до Договору факторингу з регресом 30 денний період очікування Фактора після вказаної дати закінчився 11.05.2022 р.

Пунктом 3.6 Договору факторингу з регресом встановлено, що у разі порушення зобов`язання Боржником, Клієнт зобов`язаний не пізніше першого банківського дня після спливу Періоду очікування виконати Зобов`язання, незалежно від факту направлення Фактором відповідної вимоги. Фактор не зобов`язаний підтверджувати яким-би то не було чином факт невиконання Зобов`язання Боржником. Порушення зобов`язання Боржником буде достатньою для Клієнта підставою виконати зобов`язання без будь-яких застережень, умов чи вимог до Фактора про надання додаткової інформації чи документів. Моментом пред`явлення вимоги Фактора вважається момент порушення зобов`язання Боржником.

Однак, в порушення умов Договору факторингу з регресом, Клієнтом ТОВ «ВФМ Груп Україна» не виконаний обов`язок, встановлений пунктом 3.6 Договору факторингу, щодо необхідності виконання порушеного Боржником зобов`язання у порядку поруки.

АТ «ПУМБ» було надіслано ТОВ «ВФМ Груп Україна» Вимогу № КНО-61.1.3.2/222 від 12.12.2022 року про погашення заборгованості за Договором факторингу з регресом № МБ-Ф-КІЕ-3812 від 23.04.2021 р. та Договором № 1096, в якій вимагав негайно виконати порушені зобов`язання у порядку поруки.

Вказана вище Вимога була надіслана банком через систему «вчасно», а також системою "Клієнт-Банк" та на електронну адресу клієнта, яка зареєстрована за ним у системі «вчасно» vfm group@ukr.net. Можливість надсилання повідомлень в електронній формі вказаними каналами зв`язку передбачена пунктом 13.7 Договору факторингу з регресом та в термінах «Електронний документ та «Електронне повідомлення» у Розділі 1 «Терміни та визначення» Додатку № 1 до нього.

Таким чином, надіслана Фактором письмова вимога Клієнту про необхідність виконання зобов`язання у порядку поруки вважається отриманою Клієнтом 12.12.2022 р.

Однак, вимога Фактора про необхідність виконання зобов`язання в порядку поруки не була виконана Клієнтом - ТОВ «ВФМ Груп Україна».

Отже, заборгованість ТОВ «ВФМ Груп Україна» за Договором № 1096 в порядку поруки становить суму 243672,05 грн.

У зв`язку з укладенням 17.01.2023 р. між АТ «ПУМБ» (Первісний кредитор) та ТОВ «ФК «Мустанг фінанс» (Новий кредитор) Договору факторингу № 17/01-2023 ТОВ «ФК «Мустанг фінанс» є поточним кредитором за Договором факторингу з регресом № МБ-Ф-КІЕ-3812 від 23.04.2021 р. та Договором № 1096 (на придбання технологічного обладнання) від 28.07.2021 року.

Таким чином, заборгованість Відповідача - ТОВ «ВФМ Груп Україна» перед Позивачем - ТОВ «ФК «Мустанг фінанс» за Договором № 1096 у порядку поруки становить суму 243672,05 грн., що підтверджується пунктом 88 Додатку №1 «Перелік контрактів, за якими відступаються права вимоги» до Договору факторингу № 17/01-2023 від 17.01.2023.

Крім того, попереднім кредитором АТ «ПУМБ» новому кредитору ТОВ «ФК «Мустанг фінанс» було відступлено право вимоги процентів, нарахованих за Договором факторингу з регресом в сумі 11592,99 грн, що підтверджується пунктом 104 Додатку №1 «Перелік контрактів, за якими відступаються права вимоги» до Договору факторингу № 17/01-2023 від 17.01.2023.

З цього приводу суд зазначає наступне.

Згідно зі ст. 4 Договору факторингу з регресом № МБ-Ф-КІЕ-3812 від 23.04.2021 р. проценти за користування грошовими коштами за факторинговим фінансуванням нараховуються за ставкою у розмірі 16% (шістнадцять процентів) річних (із розрахунку 365 днів на рік) (пп. 4.2.1).

Проценти нараховуються щоденно на фактичну суму заборгованості за авансовим платежем за весь час користування грошовими коштами за факторинговим фінансуванням. Період нарахування процентів складає календарне число днів. Датою закінчення періоду нарахування процентів є перший Банківський день після 24 (двадцять четвертого) числа (без його урахування) або день, що передує дню повернення Авансового платежу (не включаючи цей день повернення), а початком дата надання Авансового платежу та/або перший Банківський день після 24 (двадцять четвертого) числа (з його урахуванням) (пп. 4.2.2).

Нараховані проценти сплачуються Клієнтом щомісячно протягом 3 банківських днів, наступних за 24 числом кожного календарного місяця, але не пізніше 01 (першого) числа наступного календарного місяця (включно). за користування грошовими коштами в попередньому календарному місяці. Проценти, нараховані по 24.09.2022 року (включно), погашені в повному обсязі (пп. 4.2.3).

За користування грошовими коштами за факторинговим фінансуванням за Договором факторингу з регресом № МБ-Ф-КІЕ-3812 від 23.04.2021 р. АТ «ПУМБ» нараховано ТОВ «ВФМ Груп Україна» 11592,99 грн процентів за період з 25.09.2022 по 16.01.2023.

Доказів сплати процентів у сумі 11592,99 грн за користування грошовими коштами за Факторинговим фінансуванням матеріали справи не містять.

З огляду на викладене, загальна сума заборгованості ТОВ «ВФМ Груп Україна» перед ТОВ «ФК «Мустанг фінанс» становить 255265,04 грн, з яких:

- 243672,05 грн - сума грошових коштів в порядку поруки, а саме несплачена вартість прав вимоги;

- 11592,99 грн - сума процентів за користування грошовими коштами за факторинговим фінансуванням станом на 16.01.2023 року (включно).

За договором поруки поручитель поручається перед кредитором боржника за виконання ним свого обов`язку. Поручитель відповідає перед кредитором за порушення зобов`язання боржником. Порукою може забезпечуватися виконання зобов`язання частково або у повному обсязі (ст. 553 ЦК України).

У разі порушення боржником зобов`язання, забезпеченого порукою, боржник і поручитель відповідають перед кредитором як солідарні боржники, якщо договором поруки не встановлено додаткову (субсидіарну) відповідальність поручителя. Поручитель відповідає перед кредитором у тому ж обсязі, що і боржник, включаючи сплату основного боргу, процентів, неустойки, відшкодування збитків, якщо інше не встановлено договором поруки (ст. 554 ЦК України).

Частиною першою статті 543 ЦК України передбачено, що в разі солідарного обов`язку боржників (солідарних боржників) кредитор має право вимагати виконання обов`язку частково або в повному обсязі як від усіх боржників разом, так і від будь-кого з них окремо.

Відповідно до ч. 1 ст. 530 ЦК України, якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Положення ст. 525, 526 ЦК України передбачають, що зобов`язання повинні виконуватись належним чином відповідно до вимог закону, умов договору. Одностороння відмова від виконання зобов`язання не допускається крім випадків, передбачених законом.

Матеріали справи не містять доказів виконання відповідачем грошового зобов`язання за договором факторингу № 17/01-2023 від 17.01.2023, укладеним між позивачем та відповідачем, наявність заборгованості у загальній сумі 255265,04 не спростовано, в зв`язку з чим вимога про стягнення з відповідача 255265,04 грн підлягає задоволенню.

Витрати зі сплати судового збору відповідно до статті 129 ГПК України покладаються на відповідача.

Керуючись ст. ст. 74, 76-80, 129, 236 - 240 ГПК України, суд

ВИРІШИВ:

1. Позовні вимоги задовольнити повністю.

2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «ВФМ Груп Україна» (01033, м. Київ, вул. Паньківськка, буд. 27/78, код 40632856) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «Мустанг фінанс» (01010, м. Київ, БІЗНЕС-ЦЕНТР "СЕНАТОР", 4 поверх, вул. Князів Острозьких, буд. 32/2, код 40916672) 255265 (двісті п`ятдесят п`ять тисяч двісті шістдесят п`ять) грн 04 коп. та 3828 (три тисячі вісімсот двадцять вісім) грн. 98 коп. витрат зі сплати судового збору.

Видати наказ після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили через 20 днів з моменту виготовлення повного тексту рішення в разі не оскарження його в установленому порядку. Рішення може бути оскаржене в 20-денний строк до Північного апеляційного господарського суду.

Суддя Людмила ШКУРДОВА

Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено12.10.2023
Номер документу114065109
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/8901/23

Рішення від 09.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

Ухвала від 12.06.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Шкурдова Л.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні