Ухвала
від 10.10.2023 по справі 505/3901/22
КОТОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 505/3901/22

Провадження 2/505/1126/2023

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.10.2023 року Суддя Котовського міськрайонного суду Одеської області Павловська Г.В., розглянувши заяву представника відповідача КНП "Подільська міська лікарня" Подільської міської ради Подільського району Одеської області Паламарчук Альони Анатоліївни про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Подільська міська лікарня Подільської міської ради Подільського району Одеської області», третя особа Подільська міська організація профспілки працівників охорони здоров`я про визнання незаконним та скасування наказу про визнання незаконним та скасування наказів про оголошення доган та звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди, виправлення запису в трудовій книжці,

встановила:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до відповідача Комунального некомерційного підприємства «Подільська міська лікарня Подільської міської ради Подільського району Одеської області», третя особа Подільська міська організація профспілки працівників охорони здоров`я про визнання незаконним та скасування наказу про визнання незаконним та скасування наказів про оголошення доган та звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди, виправлення запису в трудовій книжці.

Ухвалою суду від 27.02.2023 року відкрито провадження у справі та витребувано з КНП «Подільська міська лікарня» ПМРПРОО особову справу та довідку про середній заробіток ОСОБА_1 .

06.10.2023 року на адресу суду за вх.№13412 надійшло клопотання представника відповідача КНП "Подільська міська лікарня" Подільської міської ради Подільського району Одеської області Паламарчук Альони Анатоліївни про проведення судового засідання призначеного на 12.10.2023 року о 14 год. 00 хв. в режимі відеоконференції, у зв`язку з воєнним станом на території України та неможливістю прибути в судове засідання.

Частиною 1статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободзакріплено такі елементи права на судовий захист: 1) право на розгляд справи; 2) справедливість судового розгляду; 3) публічність розгляду справи та проголошення рішення; 4) розумний строк розгляду справи; 5) розгляд справи судом, встановленим законом; 6) незалежність і безсторонність суду.

У статті 6 Конвенції передбачається право кожної людини на те, що розгляд її справи буде відбуватися публічно. Публічний характер розгляду справи спрямований на захист особи від таємного, не підконтрольного суспільству відправлення правосуддя. З іншого боку, публічність є важливим інструментом, який сприяє зміцненню довіри до діяльності судової системи. Вимога публічності поширюється як на процес розгляду справи, так і на проголошення судового рішення.Згідно із частиною п`ятою 5 статті 4ЦПК України жодна особа не може бути позбавлена права на участь у розгляді своєї справи у визначеному цим Кодексом порядку.

Відповідно до ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне провести судове засідання в режимі відеоконференції за участі представника відповідача КНП "Подільська міська лікарня" Подільської міської ради Подільського району Одеської області Паламарчук Альони Анатоліївни поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та технічних можливостей у суді.

Попередити сторону, що відповідно до частини п`ятої 5 статті 212ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Керуючисьстаттею 212, 260 ЦПК України, суддя, -

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання представника відповідача КНП "Подільська міська лікарня" Подільської міської ради Подільського району Одеської області Паламарчук Альони Анатоліївни про призначення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду - задовольнити.

Забезпечити участь у судовому засіданні 12 жовтня 2023 року о 14 год. 00 хв представника відповідача КНП "Подільська міська лікарня" Подільської міської ради Подільського району Одеської області Паламарчук Альони Анатоліївни в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою сервісу «EasyCon» (https://vkz.court.gov.ua/).

Проведення судового засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» (https://vkz.court.gov.ua/).

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції необхідно:

- використовувати комп"ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- зайти в Систему за 10 хвилин до часу судового засідання;

-активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою Системи;

- очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні.

Попередити представника відповідача КНП "Подільська міська лікарня" Подільської міської ради Подільського району Одеської області Паламарчук Альону Анатоліївну, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом її авторизації в Системі із застосуванням електронного підпису.

Попередити сторону, що відповідно до ч. 5 ст.212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали негайно надіслати представнику відповідача КНП "Подільська міська лікарня" Подільської міської ради Подільського району Одеської області Паламарчук Альоні Анатоліївні, для відома та виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Г.В.Павловська

Дата ухвалення рішення10.10.2023
Оприлюднено13.10.2023
Номер документу114083310
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення доган та звільнення, поновлення на роботі, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та відшкодування моральної шкоди, виправлення запису в трудовій книжці

Судовий реєстр по справі —505/3901/22

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 05.10.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Котовський міськрайонний суд Одеської області

Павловська Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні