Ухвала
від 12.10.2023 по справі 444/3638/23
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/3638/23

Провадження № 1-кс/444/671/2023

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

12 жовтня 2023 року м. Жовква

Жовківський районний суд Львівської області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого СВ відділу поліції№ 2Львівського районногоуправління поліції№ 1ГУНП уЛьвівській області ОСОБА_4 , яке погоджено прокурором Жовківської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ відділу поліції№ 2Львівського районногоуправління поліції№ 1ГУНП уЛьвівській області за погодженням з прокурором звернулася до слідчого судді з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів. Клопотання просить розглянути без участі представників Жовківського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП « ІНФОРМАЦІЯ_1 »,так яквказана інформаціязберігається вдруковано-рукописномувигляді іможе бутизмінена абознищена.Просить таке задоволити.

Прокурор Жовківської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав з підстав наведених у ньому.

Розглянувши клопотання, вивчивши матеріали досудового розслідування, а також заслухавши думку прокурора, приходжу до наступного висновку.

З витягу з ЄРДР № 12023141400000428 вбачається, що 10.10.2023 року було внесено до ЄРДР відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державній влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених КПК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 Кримінального процесуального кодексу України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Дане клопотання відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Слідчим СВ відділу поліції № 2 Львівського районного управління поліції № 1 ГУНП у Львівській області в клопотанні та прокурором в судовому засіданні наведено достатні підстави для того, щоб розглядати клопотання без судового виклику осіб, у володінні яких знаходяться речі та документи зазначені у клопотанні, у зв`язку з цим суд розглядає клопотання у відповідності до ч. 2 ст. 163 Кримінального процесуального кодексу України.

У випадку отримання тимчасового доступу до вищезазначених відомостей, вказана інформація, може бути використана як доказ вчинення конкретною особою даного кримінального правопорушення, дозволить проводити подальші слідчі (розшукові) дії з метою прийняття законного і обґрунтованого рішення у вказаному кримінальному провадженні.

Згідно ч. 2 ст. 165 КПК України зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію.

А тому, слідчий суддя приходить до висновку, що враховуючи норми ч. 2 ст. 165 КПК України необхідно виготовити ухвалу в двох примірниках, кожен з яких має силу оригіналу.

Один із оригіналів ухвали видати слідчому у даному кримінальному провадженні для пред`явлення особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, а саме уповноваженому представнику Жовківського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

На підставі вищевикладеного і керуючись статтями 160, 162 ч.1 п.5, 163, 164, 166, 309, 395 КПК України слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання слідчого СВ відділу поліції№ 2Львівського районногоуправління поліції№ 1ГУНП уЛьвівській області ОСОБА_4 , яке погоджено прокурором Жовківської окружної прокуратури Львівської області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів - задоволити.

Надати старшому слідчому СВ ВП №2 ЛРУП №1 ГУНП у Львівській області ОСОБА_4 тимчасовий доступ до речей та документів, а саме до договору підряду №4 від 09.10.2023 року укладеного між Жовківським дочірнім лісогосподарським підприємством ЛГП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в особі т.в.о. директора ОСОБА_5 та ФОП « ОСОБА_6 » в особі ОСОБА_7 на проведення лісозаготівельних робіт в кварталі 11 виділі 41, лісорубного квитка, матеріалів відводу, картографічних матеріалів, акту приймання-передачі лісосіки, технічного завдання, кошторису вартості робіт, службової записки і калькуляції, акту огляду місць використання лісових ресурсів, карти технологічного процесу розроблення лісосіки по виділу 41 кварталу 11 та інших документів, що стосуються проведення лісозаготівельних робіт в кварталі 11 виділі 41, згідно вищевказаного договору, які зберігаються Жовківськім дочірнім лісогосподарськім підприємстві ЛГП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою АДРЕСА_1 та їх вилучення.

Враховуючи норми ч. 2 ст. 165 КПК України виготовити дану ухвалу в двох примірниках, кожен з яких має силу оригіналу.

Один із оригіналів ухвали видати слідчому у даному кримінальному провадженні для пред`явлення особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, а саме уповноваженому представнику Жовківського дочірнього лісогосподарського підприємства ЛГП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Строк дії ухвали - один місяць з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів .

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудЖовківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено30.04.2024
Номер документу114101180
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —444/3638/23

Ухвала від 28.11.2023

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Урдюк Т. М.

Ухвала від 28.11.2023

Кримінальне

Львівський апеляційний суд

Урдюк Т. М.

Ухвала від 13.10.2023

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 12.10.2023

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні