Ухвала
від 11.10.2023 по справі 539/4438/23
ЛУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 539/4438/23

Провадження № 2/539/1010/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

11 жовтня 2023 року Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

в складі: головуючого судді - Даценка В.М.,

з участю секретаря судового засідання - Шрейтер С.О.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Лубни Полтавської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа Лубенський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про встановлення факту батьківства,

ВСТАНОВИВ:

Позивачка ОСОБА_1 звернулася в Лубенський міськрайонний суд Полтавської області з вищевказаним позовом у якому прохає суд встановити факт батьківства ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 щодо неї ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та зобов`язати Лубенський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції внести зміни до актового запису №14 про народження дитини ОСОБА_1 , вчинений 06.12.2003 Денисівською сільською радою Оржицького району Полтавської області де у відомості про батьківство вказати батько дитини - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянин України, уродженець м. Лубни Лубенського району Полтавської області.

У підготовче судове засідання учасники справи не з`явилися, при цьому від представниці позивачки адвоката Юхимович С.А. суду надійшла письмова заява про проведення підготовчого судового засідання без їх участі. Підтримують заявлені клопотання разом з позовними вимогами.

У поданій позовній заяві позивачка прохала суд витребувати у Лубенському відділі ДРАЦС Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Тернівщина Лубенського району Полтавської області. Отримати такий витяг самостійно позивачка не може у зв`язку з відсутністю документів, які підтверджують родинні відносини з померлим.

Відповідно до ч.1 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до положень ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд приймає рішення на підставі поданих сторонами доказів.

Згідно п.7 ч.2 ст.197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно із п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

З огляду на викладене, з метою об`єктивного та правильного вирішення справи, суд вважає необхідним задовольнити клопотання позивачки та витребувати з Лубенського відділу ДРАЦС Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Тернівщина Лубенського району Полтавської області.

Крім того, суд вважає підготовче провадження у справі закінченим, а тому приходить до висновку про необхідність призначення справи до розгляду у відкритому судовому засіданні у порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті на 14 годин 00 хвилин 01 листопада 2023 року в залі судових засідань Лубенського міськрайонного суду Полтавської області, за адресою: м. Лубни, вул. Монастирська, 17 Полтавська область.

Зобов`язати Лубенський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Лубенському районі Полтавської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції направити на адресу Лубенського міськрайонного суду Полтавської області в строк до 01.11.2023 витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть ОСОБА_3 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Тернівщина Лубенського району Полтавської області.

У разі неможливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Копії ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://og.pl.court.gov.ua/sud1623/.

Справу розглядати одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Лубенського

міськрайонного суду В.М.Даценко

Дата ухвалення рішення11.10.2023
Оприлюднено13.10.2023
Номер документу114105448
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту батьківства

Судовий реєстр по справі —539/4438/23

Рішення від 20.11.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Даценко В. М.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Даценко В. М.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області

Даценко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні