Ухвала
від 11.10.2023 по справі 562/3503/23
ЗДОЛБУНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 562/3503/23

У Х В А Л А

11.10.2023 року м.Здолбунів

Суддя Здолбунівського районного суду Рівненської області Ковалик Ю.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Відділення поліції №6, Управління патрульної поліції у Рівненській області про скасування постанови про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху зафіксовані не в автоматичному режимі, -

в с т а н о в и в:

25 вересня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до Відділення поліції №6, Управління патрульної поліції у Рівненській області про скасування постанови про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху зафіксовані не в автоматичному режимі серії БАД № 471212 у зв`язку з відсутністю складу та події адміністративного правопорушення.

Позовну заяву було подано без додержання вимог, викладених в ст.ст. 160, 161 КАС України, а саме не вказано реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України позивача ОСОБА_1 , не сплачено судовий збір, крім того позивачу необхідно було уточнити відомості про відповідача, на підставі чого ухвалою Здолбунівського районного суду від 26 вересня 2023 року позовну заяву було залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків протягом п`яти днів з дня отримання копії даної ухвали.

Вказану ухвалу суду позивач отримав 02.10.2023, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

06 жовтня 2023 року на адресу суду надійшла заява ОСОБА_1 з оригіналом квитанції про сплату судового збору.

Однак, як вбачається з вказаної заяви, позивач ОСОБА_1 не виправив недоліки позовної заяви в повному обсязі.

У відповідності до п.1 ч.4ст.169 КАС Україниякщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху, у встановлений судом строк, позовна заява повертається позивачеві.

Частиною 8ст.169 КАС Українивстановлено, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Керуючисьст.169 Кодексу адміністративного судочинства України, -

у х в а л и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Відділення поліції №6, Управління патрульної поліції у Рівненській області про скасування постанови про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху зафіксовані не в автоматичному режимі - повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

С у д д я: Ю.А. Ковалик

Дата ухвалення рішення11.10.2023
Оприлюднено13.10.2023
Номер документу114105644
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху зафіксовані не в автоматичному режимі

Судовий реєстр по справі —562/3503/23

Ухвала від 11.10.2023

Адміністративне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

Ухвала від 26.09.2023

Адміністративне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Ковалик Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні