Ухвала
від 12.10.2023 по справі 554/4032/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 12.10.2023Справа № 554/4032/23 Провадження № 2/554/6634/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

12.10.2023 року суддя Октябрського районного суду м. Полтави Тімошенко Н.В., розглянувши цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Спектрбуд плюс»</a>, третя особа - Департамент з питань реєстрації про визнання дій незаконними та зобов`язання вчинити певні дії.,

встановила:

у провадженні Октябрського районного суду м. Полтави знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Спектрбуд плюс»</a>, третя особа - Департамент з питань реєстрації про визнання дій незаконними та зобов`язання вчинити певні дії.

Представник відповідачаподала клопотанняпро передачуданої цивільноїсправи запідсудністю доКиївського районногосуду м.Полтави посилаючисьна те,що юридична адресата місцезнаходженняТОВ «Спектрбудплюс» знаходитьсяза адресоюм.Полтава,вул.Соборності,77А,щовідноситься згідно адміністративно-територіального поділу м. Полтави до території Київського району міста Полтави.

Крім цього, нерухоме майно, що буде створено в майбутньому із приводу осормлення прав на яке у сторін виник спір також розташоване на території Київського району міста Полтави.

Представник позивача подав заяву про розгляд клопотання відповідача без його участі, проти задоволення клопотання не заперечує.

Представник відповідача подала заяву про розгляд клопотання про передання даної справи за підсудністю без її участі, клопотання підтримує та просить задовольнити.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку про задоволення клопотання відповідача з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 ст.27ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч. 21ст. 30 ЦПК УкраїниПозови, що виникають із приводу нерухомого майна, пред`являються за місцезнаходженням майна або основної його частини. Якщо пов`язані між собою позовні вимоги пред`явлені одночасно щодо декількох об`єктів нерухомого майна, спір розглядається за місцезнаходженням об`єкта, вартість якого є найвищою.

Відповідно до вимог п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Судом встановлено, що юридична адреса та місцезнаходження відповідача ТОВ «Спектрбуд плюс» знаходиться за адресою м. Полтава, вул. Соборності, 77А.

Нерухоме майно, яке є предметом спору у даній цивільній справі знаходиться за адресою м. Полтава, вул. Пушкіна, 68.

Так, зазначені адреси не відноситься згідно адміністративно-територіального поділу м. Полтави до території Октябрського району міста Полтави.

Ураховуючи викладене, суддя вважає необхідним направити за підсудністю цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Спектрбуд плюс»</a>, третя особа - Департамент з питань реєстрації про визнання дій незаконними та зобов`язання вчинити певні дії, - до Київського районного суду м. Полтави.

Керуючись ст.ст. 27, 28, 31-32, 187 ЦПК України, суддя

постановила:

цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Спектрбуд плюс»</a>, третя особа - Департамент з питань реєстрації про визнання дій незаконними та зобов`язання вчинити певні дії, - надіслати разом із доданими до неї матеріалами до Київського районного суду м. Полтави за підсудністю.

Копію ухвали суду направити учасникам справи протягом 2 (двох) днів з дня її складання.

Ухвала суду може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду через Октябрський районний суд м.Полтави шляхом подання протягом 15 (п`ятнадцяти) днів з дня проголошення ухвали апеляційної скарги.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Передача справи на розгляд іншого суду за підсудністю здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання апеляційної скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала суду виготовлена в нарадчій кімнаті в єдиному примірнику.

З текстом ухвали суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя Н.В. Тімошенко

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу114116313
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —554/4032/23

Рішення від 28.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Рішення від 31.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Рішення від 31.01.2024

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 19.12.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні