Ухвала
від 11.10.2023 по справі 522/18601/23
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/18601/23

Провадження № 2/522/6709/23

УХВАЛА

11 жовтня 2023 року м. Одеса

Суддя Приморського районного суду м. Одеси Федчишена Т. Ю., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі за матеріалами позовної заяви Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Світанок» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово комунальні послуги, з урахуванням трьох відсотків річних та інфляційних втрат, -

ВСТАНОВИЛА:

До Приморського районного суду м. Одеси надійшла позовна заява Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Світанок» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово комунальні послуги, з урахуванням трьох відсотків річних та інфляційних втрат.

Статтею 175 ЦПК України визначено вимоги до позовної заяви.

Так, відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти.

Тобто, чинним законодавством визначено обов`язок позивача, зокрема, зазначити у позовній заяві реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб), якщо такий у фізичної особи наявний або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі).

Позивачем у позовній заяві зазначено, що реєстраційний номер облікової картки платника податків та дата народження відповідача йому не відомі, при цьому, усупереч вищевказаній процесуальній нормі, позивач не зазначив номер і серію паспорта відповідача, як і не зазначив, чи відомі такі дані позивачу.

Разом з тим, відповідно до ч. 6 ст. 187 ЦПК України у разі якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Відповідно до відповіді відділу адресно-довідкової роботи ГУ ДМС України в Одеській області, наданої на запит суду у відповідності до вимог ч. 6 ст. 187 ЦПК України, для надання відомостей про місце реєстрації відповідача необхідно вказати дані, які ідентифікують особу.

У разі відсутності ідентифікуючих даних (серії та номера паспорта, номера РНКОПП, дати народження) суд позбавлений можливості виконати вимоги закону та перевірити реєстрацію місця проживання та інші персональні дані, що містяться в реєстрі територіальної громади/Єдиному державному демографічному реєстрі (ст. 16 Закону України Про захист персональних даних) та ідентифікувати особу, до якої пред`явлено позов.

При цьому, позивач також не подавав клопотань про витребування інформації для встановлення особи відповідача судом у разі неможливості отримання її самостійно.

Таким чином, позивачу необхідно привести позовну заяву у відповідність до вимог чинного законодавства та зазначити номер і серію паспорта відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Отже, позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Світанок» слід залишити без руху та встановити позивачу строк для усунення виявлених недоліків поданої позовної заяви.

Керуючись ст. ст.175,177,185,260 ЦПК України, суддя, -

УХВАЛИЛА:

Позовну заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Світанок» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово комунальні послуги, з урахуванням трьох відсотків річних та інфляційних втрат - залишити без руху.

Встановити позивачу десятиденний строк з дня отримання копії ухвали суду для усунення недоліків поданої позовної заяви.

У разі неусунення зазначених недоліків у встановлений строк позовна заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Тетяна ФЕДЧИШЕНА

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення11.10.2023
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу114127236
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —522/18601/23

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Федчишена Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні