Ухвала
від 11.10.2023 по справі 805/18148/13-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про видачу дубліката виконавчого листа

11 жовтня 2023 року Справа №805/18148/13-а

Донецький окружний адміністративний суд у складі судді Стойки В.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку його пред`явлення по справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя Донецької області до Публічного акціонерного товариства Металонік про стягнення заборгованості,-

В С Т А Н О В И В:

Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 09 січня 2014 року по справі №805/18148/13-а позовні вимоги Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя Донецької області до Публічного акціонерного товариства Металонік про стягнення заборгованості задоволено повністю. Стягнуто з Публічного акціонерного товариства Металонік (ЄДРПОУ 00292869), на користь Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя Донецької області (ЄДРПОУ 23346669) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2 в сумі 12 474,52 грн.

06 лютого 2014 року Донецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 805/18148/13-а про стягнення з Публічного акціонерного товариства Металонік (ЄДРПОУ 00292869), на користь Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя Донецької області (ЄДРПОУ23346669) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за Списком №2 в сумі 12 474,52 грн.

Строк пред`явлення виконавчого листа до виконання 06.02.2017.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 11.10.2017 по справі №805/18148/13-а замінено сторону виконавчого провадження, з Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя Донецької області його правонаступником Лівобережне об`єднане управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області (ЄДРПОУ 41250905, юридична адреса: м. Маріуполь, пр. Перемоги, буд. 16).

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 27.08.2018 по справі №805/18148/13-а замінено сторону виконавчого провадження, з Лівобережного об`єднаного управління Пенсійного фонду України м. Маріуполя Донецької області (ЄДРПОУ 41250905) на його правонаступника Маріупольське об`єднане управління Пенсійного фонду України Донецької області (ЄДРПОУ 42171861, юридична адреса: 87548, Донецька обл., м. Маріуполь, вул. Зелінського, буд. 27а).

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 20.12.2021 замінено стягувача у виконавчому провадженні з Маріупольського об`єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області на Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

В червні 2021 року Головним управлінням було направлено на примусове виконання до Кальміуського відділу Державної виконавчої служби у місті Маріуполі Маріупольського району Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) виконавчий лист Донецького окружного адміністративного суду в адміністративній справі №805/18148/13-а.

14.06.2021 Кальміуським відділом Державної виконавчої служби у місті Маріуполі Маріупольського району Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) відкрито виконавче провадження за № 65788794.

21.06.2023 Кальміуським відділом Державної виконавчої служби у місті Маріуполі Маріупольського району Донецької області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) винесено Постанову про повернення виконавчого документа стягувачу відповідно до п.2 частини першої статті 37 Закону України Про виконавче провадження. В даній Постанові, зокрема, зазначено, що Паперові матеріали виконавчих проваджень (у тому числі і оригінал вищевказаного виконавчого документу) знаходилися у місті Маріуполі Донецької області, яке на даний час перебуває у тимчасовій окупації, відповідно до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією.

В супровідному листі до даної Постанови про повернення виконавчого документа стягувачу від 23.06.2023 зазначено, що «Паперові матеріали виконавчих проваджень (у тому числі і оригінал вищевказаного виконавчого документу) знаходилися у місті Маріуполі Донецької області, яке на даний час перебуває у тимчасовій окупації, відповідно до Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією. Ураховуючи викладене, повернути вказані виконавчі документи неможливо у зв`язку із втратою доступу до паперових носіїв зазначених виконавчих листів».

05.09.2023 року від Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області до суду надійшла заява про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку його пред`явлення, в якій заявник наголошує, що виконавчий лист було втрачено у зв`язку з проведенням на території м. Маріуполь активних бойових дій.

Приписами ч. 9 ст. 205 КАС України передбачено, що якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Згідно з ч. 2 ст. 379 КАС України передбачено, що неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Перешкоди для розгляду справи в судовому засіданні, визначені ст. 205 КАС України відсутні.

У зв`язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, на підставі пропозиції Ради національної безпеки і оборони України Указом Президента України від 24.02.2022 № 64/2022 "Про введення воєнного стану в Україні", затвердженого Законом України "Про затвердження Указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" від 24.02.2022 № 2102-ІХ, введено в Україні воєнний стан із 05 години 30 хвилин 24.02.2022 строком на 30 діб.

Станом на момент прийняття цієї ухвали воєнний стан продовжується, на підставі чого суд вважає за належне продовжити строки розгляду даного клопотання.

Дослідивши долучені матеріали, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч.1 ст. 376 КАС України стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Відповідно до ч. 1 ст. 376 КАС України передбачено, що стягувачам, які пропустили строк для пред`явлення виконавчого листа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Також у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви, що передбачено п. 18.4 розділу VII Перехідних положень КАС України).

Видача дубліката виконавчого листа є необхідною умовою для реалізації права стягувача на повторне направлення виконавчого листа до виконання згідно до Закону України Про виконавче провадження.

Аналіз вказаних вище положень дає підстави дійти висновку, що видача дубліката виконавчого листа можливе лише у разі втрати оригіналу виконавчого листа.

Відповідно до ч. 6. ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження", стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Єдиною та необхідною правовою підставою для поновлення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання є наявність поважних причин його пропуску. При цьому, поважність причин є оціночною категорією та повинна визначатися, виходячи з наявності реальних обставин, які фактично унеможливили вчинення особою відповідної процесуальної дії вчасно, тобто в межах строків, установлених законодавством.

З огляду на викладене, з метою захисту прав та законних інтересів стягувача, суд дійшов висновку про наявність підстав для видачі дубліката виконавчого листа і поновлення пропущеного строку для його пред`явлення до виконання.

Керуючись статтями 376 підпунктом 15.5 пункту 15, підпунктом 18.4 пункту 18 розділу VII Перехідні положення Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області про видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку його пред`явлення по справі за позовом Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя Донецької області до Публічного акціонерного товариства Металонік про стягнення заборгованості, - задовольнити.

Видати Головному управлінню Пенсійного фонду України в Донецькій області дублікат виконавчого листа у справі № 805/18148/13-а.

Поновити строк для пред`явлення до виконання виконавчого листа Донецького окружного адміністративного суду у справі № №805/18148/13-а.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя В.В. Стойка

Дата ухвалення рішення11.10.2023
Оприлюднено16.10.2023
Номер документу114130673
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —805/18148/13-а

Ухвала від 11.10.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 07.08.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 20.12.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 27.08.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 11.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Ухвала від 01.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Ухвала від 01.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

Ухвала від 21.09.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Шувалова Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні