Постанова
від 29.09.2010 по справі 2а-7053/10/0470
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

29.09.10 < копія >

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 вересня 2010 р. Справа № 2а-7053/10/0470

Дніпропетровський о кружний адміністративний су д у складі:

головуючого судді Турлакової Н. В. < Текст >

при секретарі Заєць В.А.

за участю:

представника позивача:

представника відповідача : не з' явився (направив заяв у про розгляд справи без його участі)

не з' явився

розглянувши у відкритом у судовому засіданні у місті Дніпропетровську адміністр ативну справу за адміністрат ивним позовом Державної пода ткової інспекції у Ленінсько му районі м.Дніпропетровська до Приватної фірми "Транс-Сер віс" про припинення юридично ї особи, -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова ін спекція у Ленінському районі м. Дніпропетровськ звернула сь з позовом до суду з позовни ми вимогами про припинення ю ридичної особи Приватної фір ми «Транс-Сервіс».

В обґрунтування позову Дер жавна податкова інспекція у Ленінському районі м.Дніпроп етровськ зазначила, що Прива тна фірма «Транс-Сервіс» пер ебуває на обліку у Державній податковій інспекції у Лені нському районі м.Дніпропетро вськ як платник податків та і нших обов'язкових платежів, п роте документи податкової зв ітності не подає з серпня 2008 ро ку.

Представник позивача пода в до суду письмову заяву про р озгляд справи за його відсут ністю, просив суд позов задов ольнити.

Відповідач заперечень на п озов до суду не направив, в суд ове засідання не з' явився, п ро дату, час та місце якого нал ежним чином повідомлений, що підтверджується матеріалам и справи.

Дослідивши чинне законода вство та матеріали справи су д доходить висновку, що позов на заява підлягає задоволенн ю.

Судом встановлено, матеріа лами справи підтверджено, що згідно Свідоцтва про держав ну реєстрацію суб' єкта підп риємницької діяльності - юр идичної особи Приватна фірма «Транс-Сервіс» зареєстрован а виконавчим комітетом Ленін ської районної ради м.Дніпро петровська.

Приватна фірма «Транс-Серв іс» перебуває на обліку в Дер жавній податковій інспекції у Ленінському районі м. Дніпр опетровська, як платник пода тків та інших обов'язкових пл атежів.

Позивачем подано акт від 27.05. 2010 року згідно якого Приватна фірма «Транс-Сервіс» не нада є документи податкової звітн ості з серпня 2008 року.

Згідно довідки розрахункі в з бюджетом станом на 27.05.2010 рок у відповідач бюджетної забор гованості не має.

Відповідно до п.2 ч.1 ст. 9 Закон у України «Про систему опода ткування» платники податків і зборів (обов'язкових платеж ів) зобов'язані подавати до де ржавних податкових органів т а інших державних органів ві дповідно до законів декларац ії, бухгалтерську звітність та інші документи і відомост і, пов'язані з обчисленням і сп латою податків і зборів (обов 'язкових платежів).

Пунктом 4 частиною 2 статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб-підприємців» встановлено, що підставами д ля постановлення судового рі шення щодо припинення юридич ної особи, що не пов'язано з ба нкрутством юридичної особи, зокрема є неподання протягом року органам державної пода ткової служби податкових дек ларацій, документів фінансов ої звітності відповідно до з акону.

Відповідно до Порядку облі ку платників податків, зборі в (обов' язкових платежів) за твердженого наказом Державн ої податкової адміністрації України від 19.02.1998 № 80 із змінами і доповненнями, зареєстрован ого в Міністерстві юстиції У країни 14.12.1998 за № 791/3231, передбачен о, якщо платник податків не м ає заборгованості перед бюдж етом та у разі неподання прот ягом одного року в органи дер жавної податкової служби под аткових декларацій, документ ів податкової звітності, кер івник органу державної подат кової служби приймає рішення у вигляді розпорядження від носно суб'єкта господарюванн я - про звернення до суду або г осподарського суду із заявою (позовною заявою) про припине ння юридичної особи.

З урахуванням сукупності в икладених обставин, враховую чи вимоги чинного законодавс тва суд доходить висновку пр о задоволення позову.

Керуючись ст.ст. 160, 162, 163 Кодекс у адміністративного судочин ства України суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний поз ов державної податкової інсп екції у Ленінському районі м . Дніпропетровськ до Приватн ої фірми «Транс-Сервіс» - задо вольнити.

Припинити юридичну особу П риватна фірма «Транс-Сервіс» (49018, Дніпропетровська обл., м . Дніпропетровськ, вул. Гідроп аркова, буд.11, кв.217, ЄДРПОУ 31002249).

Копію постанови направити Державному реєстратору вико навчого комітету Дніпропетр овської міської ради (49000, м. Дні пропетровськ, пр. К.Маркса, 75) дл я виконання вимог статті 38 Зак ону України «Про державну ре єстрацію юридичних осіб та ф ізичних осіб-підприємців».

Судові витрати віднести за рахунок Державного бюджету України.

Постанова набирає законно ї сили та може бути оскаржена до Дніпропетровського апеля ційного адміністративного с уду через Дніпропетровський окружний адміністративний с уд у порядок і строки, передба чені статтями 186 і 254 Кодексу ад міністративного судочинств а України.

Повний текст постанови скл адений 22.09.2010 року.

Суддя (підпис)

< Список >

< Список >

< Список > Н.В. Турлакова

< суддя учасник колегії >

< ПІБ Судді >

< ПІБ Судді >

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.09.2010
Оприлюднено01.10.2010
Номер документу11414544
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7053/10/0470

Ухвала від 30.06.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Постанова від 29.09.2010

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні